Archivado en Comunicats

DIARI D’A BORD D’UN ACOMIADAMENT

Caixa Sabadell - Comunicat

El passat 6 de febrer vam publicar el comunicat “VIGILA EL TEU RUMB O... SALTARÀS PER LA BORDA” on explicàvem, a grans trets, el darrer acomiadament que s’ha produït a Caixa Sabadell.


Este artículo se publicó originalmente en


pdf print pmail

A conseqüència d’aquest comunicat, molts companys i companyes  se’ns han adreçat, plens d’incertesa i d’inseguretat, per aclarir quins són els fets que van desencadenar l’acomiadament d’aquesta empleada, i tot seguit els exposem:

 

1)     Al mes d’octubre de l’any passat, la treballadora té una necessitat econòmica i sol·licita a la Caixa un préstec de 37.000 euros. Dins la proposta de risc s’indica que aquest préstec servirà per cancel·lar el deute anterior (concedit l’any 2003 pel mateix import i amb capital pendent d’amortitzar per 27.500 euros) i així poder regularitzar la seva situació financera.

2)     RRHH no entén que el nou préstec cancel·lava l’anterior i fa informe desfavorable per superar-se la capacitat d’endeutament permesa.

 

Fem un parèntesi  per recordar-vos que, si alguna vegada us trobeu en una situació similar o qualsevol altra que considereu hi ha una actuació incorrecta o de greuge per part de la Caixa, us adreceu als representants dels treballadors o bé a la Bústia d’Atenció a l’Empleat  per explicar el vostre cas i trobar una solució.

 

3)     Durant novembre i desembre es realitzen diferents càrrecs de petit import al compte de la treballadora, amb saldo en negatiu. L’import màxim a que va arribar el descobert en compte va ser de 1.847,20 euros. Aquest càrrecs estan fets mitjançant els passwords de la plantilla de l’oficina, empleats de l’equip volant i la pròpia empleada.

4)     Durant una auditoria ordinària, realitzada a l’oficina el mes de gener, Auditoria  detecta el compte de l’empleada en descobert i pregunta a la plantilla de l’oficina i a empleats de l’equip volant sobre l’autoria dels reintegraments.  

5)     La plantilla de l’oficina i personal de l’equip volant reconeixen haver efectuat algunes operacions dels mesos anteriors i en d’altres manifesten no recordar la seva realització.

6)     El 26 de gener la Direcció de RRHH lliura un plec de càrrecs a la treballadora, acusant-la de la utilització fraudulenta dels passwords de la plantilla de l’oficina i del personal de l’equip volant. En  cap moment les parts implicades havien manifestat falta de confiança o mala intenció per part de la treballadora acomiadada en els fets relacionats.

7)     El 5 de febrer es lliura la carta d’acomiadament.

8)     El dia 7 de febrer, i durant la presentació dels resultats 2006 de l’Entitat, el ple del Comitè d’Empresa demana a la Direcció de la Caixa (a part de les gestions que ja s’havien fet anteriorment per part de la Secció Sindical de CCOO) que es replantegi aquest acomiadament i la política de gestió de RRHH que s’està portant a terme. Tots els membres del Comitè d’Empresa consideren que la sanció aplicada és totalment exagerada i no es correspon amb la suposada falta comesa. La Direcció s’hi nega. Com a mesura de protesta i descontentament general, el plenari del Comitè va declinar participar a l’aperitiu que ofereix la Direcció.

 

Fins aquí l’exposició dels fets.

 

La nostra opinió és que hi ha dues maneres de fer les coses:

  • es pot aplicar una política repressiva, del càstig exemplar, com en el cas que ens ocupa , o bé
  • es pot aplicar una política pedagògica i de prevenció en tot allò referit a la normativa sobre l’operatòria, fonamentada en la confiança en l’equip humà i en la disposició a modificar i/o adaptar la normativa a la realitat  organitzativa i comercial de la Caixa.

 

Queda molt clar quin és el camí que ha triat la Direcció i per això tornem a demanar que faci un replantejament de la gestió dels recursos humans que està duent a terme i de la política disciplinària que adopta.

 

També volem aprofitar per comentar un altre fet que ens resulta del tot desagradable. Com si no en tinguéssim prou amb els jutges de la Direcció, hi ha hagut altres companys i companyes  d’aquesta casa que també s’han considerat magistrats, i han fet el seu propi judici paral·lel, incriminant, unes vegades als membres de la plantilla  de l’oficina i d’altres a la companya acomiadada.

 

Entenem que cap de nosaltres estem a Caixa Sabadell per fer de jutges.

 

 

Sabadell 23 de febrer de 2007.

Infórmate

CCOO Servicios es un sindicato, es Comisiones Obreras en los sectores de Comercio, Financiero, administrativo, de las TIC, Hostelería, Contact-center, Oficinas, Turismo... Leer más


Síguenos en Telegram

Dónde estamos


OFICINAS CENTRALES
C/ Albasanz, 3 1º Planta
28037 Madrid
Tel: 91 540 92 82
Asesoría Madrid 91 536 51 63-64
Otras Comunidades
Fax: 91 559 71 96
Email: contacta@servicios.ccoo.es