Archivado en Comunicats

Caixa Sabadell - Comunicat

VIGILA EL TEU RUMB O... SALTAR脌S PER LA BORDA


Ara fa un any vam emetre un comunicat titulat 聯Preservat... per evitar riscos personals i professionals" en el que manifest脿vem el nostre neguit pel canvi de tarann脿 que s聮ha produ茂t en la gesti贸 dels recursos humans a Caixa Sabadell, especialment en el que fa refer猫ncia a la pol铆tica disciplin脿ria.


pdf
print
pmail

Malauradament, ahir es va tornar a produir l聮acomiadament d聮un empleat de Caixa Sabadell perqu猫 la Direcci贸 de Caixa Sabadell 聯interpreta聰 que incomplia la normativa de forma premeditada i fraudulenta.

En aquest cas la falta comesa 茅s la utilitzaci贸 d聮un ordinador en el que estava donat d聮alta un altre empleat. Si b茅 tots coneixem que els paswords s贸n personals i intransferibles, tamb茅 茅s cert que moltes vegades deixem l聮ordinador donat d聮alta amb el nostre password i el fa servir un altre company (per anar a esmorzar, atendre un client o anar al lavabo). De fet, en les oficines de pocs empleats, el compliment estricte de la normativa portaria al col路lapse de l聮operat貌ria.

Deixant de banda el compliment o no de la normativa, el fet m茅s greu 茅s el de la interpretaci贸. Segons qui sigui la persona, l聮estat dels seus comptes o la seva vida privada, la Direcci贸 decideix si aquells fets s贸n comesos amb mal铆cia o, pel contrari, s贸n fruit del descuit, la inexperi猫ncia o la impossibilitat de complir amb la normativa. Majorit脿riament la interpretaci贸 de la Direcci贸 茅s la negativa. Quan alguna cosa no surt b茅 (sense tenir en compte la traject貌ria, ni personal ni professional), l聮empleat sempre 茅s sospit贸s d聮actuar de mala fe i, contradient el principi constitucional, hom 茅s culpable si no pot demostrar la seva innoc猫ncia (com en el franquisme).

Per acabar-ho d聮adobar, la sanci贸 茅s, gaireb茅 sempre, l聮acomiadament. Malgrat el conveni s聮est茅n detalladament en les diferents faltes que es poden cometre i en les possibles sancions a aplicar segons la gravetat del cas, a Caixa Sabadell la gravetat sempre 茅s molta, la falta sempre 茅s la mateixa (transgressi贸 de la bona fe contractual i ab煤s de confian莽a) i la sanci贸 nom茅s pot ser l聮acomiadament.

Demanem un cop m茅s a la Direcci贸 que revisi la normativa i l聮adapti a la realitat. Per貌 sobretot que faci un replantejament de la gesti贸 dels recursos humans que est脿 duent a terme i de la pol铆tica disciplin脿ria que adopta. Tots aquells valors que ens van comentar en la presentaci贸 del 聯nou rumb聰 s聮han quedat al port.

Sabadell 6 de febrer de 2007.

Annex podeu trobar el comunicat 聯Preserva聮t聰 del gener del 2006.