Archivado en Dones i Igualtat, Salari, Ocupacio, Condicions de Treball, convocatories

CCOO convoca una jornada de vaga a Contact Center per la situació del Conveni coincidint amb el 8M

El Conveni Sectorial de Contact Center es troba en ultraactivitat després de més de dos anys de negociació en què la patronal CEX ha utilitzat la pandèmia Covid-19 i els nombrosos canvis normatius per impedir avenços.


Este artículo se publicó originalmente en CATALUNYA (CCOO Serveis Catalunya) , GIRONA (Sindicat Intercomarcal de CCOO Serveis Comarques Gironines) , TARRAGONA (Serveis CCOO Tarragona) , LLEIDA (Serveis CCOO Terres de Lleida) , VOCC-CATC (Serveis CCOO Vallès Occidental - Catalunya Central) , VORMAROS (Serveis CCOO Vallès Oriental - Maresme - Osona) , BLLAPAG (Serveis CCOO Baix Llobregat - Alt Penedès - Anoia - Garraf) ,


pdf print pmail

En aquests anys de pandèmia el 80% de les plantilles del sector ha estat forçada a teletreballar amb els seus propis mitjans personals sense que la patronal hagi volgut arribar a un acord sobre la compensació de despeses.

 

La congelació artificiosa dels salaris ha provocat que les retribucions de milers de persones se situïn actualment per sota de l'SMI, les dones són el 75% al ??sector.

 

Una insuportable contractació majoritària es realitza amb jornades parcials a les que caldria sumar les persones amb necessitats de conciliació per cura de menors i familiars, que han de recórrer a mesures amb altres reduccions al salari i que afecten en un 90% les dones , assolint aquestes el 80% en els nivells salarials més baixos.

 

És per tant, un sector paradigmàtic pel que fa a bretxes de gènere:

 

  • 75 mil dones treballadores que cobren de mitjana 800€
  • Taxa de temporalitat del 40%
  • Manca de coresponsabilitat – perpetuació de rols de cures en dones.
  • Manca de professionalització – baixa qualificació en dones amb formació superior.

 

L'entrada en vigor dels Reials decrets 901 i 902/2020 no ha millorat la situació, ja que l'incompliment d'aquestes normes és generalitzat a les empreses del sector. Pel que fa als Registres Retributius i a les Auditories Salarials no existeix ara per ara cap empresa pertanyent a la patronal CEX que compleixi les seves obligacions d'informar i consultar la Representació Legal de les Persones Treballadores en els termes que indica la Llei. No existeix per tant, una política sectorial de transparència en les retribucions, ni possibilitat d'actuar davant de les bretxes salarials de gènere excepte la via de la denúncia o la judicial.

 

De la mateixa manera, els Plans d'Igualtat a les empreses del sector no compleixen amb els requisits de la norma, o directament no s'estan negociant. Es tracta d'una situació insòlita, que s'ha d'abordar com a conjunt a través d'un desenvolupament al Conveni Col·lectiu, qüestió que des de l'inici ha estat rebutjada per la patronal.

 

Aquesta convocatòria de vaga, que es traduirà en aturades de dues hores per a cada torn (matí, tarda i nit), té com a objectiu donar a conèixer la nostra situació a la ciutadania, com a persones usuàries i a les empreses principals, com a clients directes.

 

Els serveis d’atenció a la clientela de grans energètiques, bancs, empreses de telecomunicacions, companyies d’assegurances, administracions públiques, transports, etc. són atesos per empreses de Contact Center que contracten principalment dones a baix cost. Podem canviar aquesta situació i fins que aquest canvi es produeixi, des de CCOO continuarem convocant mobilitzacions al sector.

 

CCOO Servicios

 

Cuida del teu treball. Afilia’t a CCOO Serveis!

https://afiliat.ccoo.cat/


Infórmate

CCOO Servicios es un sindicato, es Comisiones Obreras en los sectores de Comercio, Financiero, administrativo, de las TIC, Hostelería, Contact-center, Oficinas, Turismo... Leer más


Síguenos en Telegram

Dónde estamos


OFICINAS CENTRALES
C/ Albasanz, 3 1º Planta
28037 Madrid
Tel: 91 540 92 82
Asesoría Madrid 91 536 51 63-64
Otras Comunidades
Fax: 91 559 71 96
Email: contacta@servicios.ccoo.es