Archivado en Comunicats, Salari

Caixa Sabadell - Comunicat

SISTEMA D聮OBJECTIUS I INCENTIUS: SISTEMA MUTANT PERJUDICIAL


La secci贸 sindical de CCOO ha manifestat en diferents ocasions el nostre desacord amb el sistema d聮objectius i incentius de CS (podeu repassar els comunicats a www.comfia.net/caixasabadell). Un dels punts febles que v脿rem criticar va ser la incapacitat de la Direcci贸 per modificar els objectius de negoci sense perjudicar la plantilla.


pdf
print
pmail

el nostre comunicat del 26 de gener vaticin脿vem: 聯El que no est脿 tan clar 茅s si els responsables d聮elaborar el pla estrat猫gic i els pressupostos de l聮any 2005 cobraran incentius. El seu desencert en les previsions de creixement del sector i la seva manca de reacci贸 per adequar-nos a les noves circumst脿ncies s贸n signes evidents que no els mereixen. De moment la Direcci贸 no s聮ha manifestat malgrat els hi vam preguntar.

 

Ja podeu imaginar la soluci贸: els objectius de creixement de l聮any 2006 seran prou ambiciosos  com per intentar recuperar el terreny perdut, sense tenir en compte que potser, les condicions del mercat d聮aquest any no s贸n les mateixes que les de l聮any passat. L聮assoliment ser脿 pr脿cticament impossible i, per tant, no cobrarem incentius. Els plats trencats sempre els acaben pagant els mateixos.聰

 

Com sabeu, els objectius d聮aquest any s贸n for莽a m茅s alts que els del any anterior (un 47% m茅s de RRII i un 88% m茅s d聮actiu), per貌 la bossa d聮incentius no s聮ha incrementat ni l聮IPC.  El creixement no va aparellat de majors beneficis i, per tant, majors incentius a distribuir?

 

Aquest any, la Direcci贸 ha reaccionat a mig exercici tot modificant el sistema, per貌 ha 聯oblidat聰 que aix貌 no repercuteixi negativament en la plantilla. Un cop m茅s, una errada de planificaci贸 comesa per la Direcci贸 li toca pagar-la al col路lectiu dels empleats.

 

A CCOO creiem que si la Direcci贸 vol reconduir la nau, no ho ha de fer canviant les regles de joc a mig any, sin贸 beneficiant els que facin un sobreesfor莽 per arreglar el nyap. Proposem:

 

Avaluar els objectius aconseguits a final d'any. Perqu猫 si s'han fixat uns objectius de negoci per tot un any, no veiem per qu猫 ara hem de fer un tall a meitat d聮any. Tots sabem que el creixement d聮una oficina no 茅s igual al llarg de tot l聮any. Si no, podem trobar oficines que realitzin els objectius assignats a final d聮any, per貌 que no tenien el 50% fet a 30/6, o ja tenien tot l聮any fet i, per tant, no cobraran una part dels incentius.

 

路 Si la Caixa ha de cr茅ixer en RRII, aix貌 necess脿riament passa per millorar els incentius d'aquells que facin m茅s del que s'havia demanat. Per reduir el creixement de l'actiu i incrementar els RRII tamb茅 hauran de modificar-se les pol铆tiques comercials.

 

El sistema d'incentius de CS continua guanyant punts... de desprestigi. Esperem que la Direcci贸 faci un dif铆cil exercici: recon猫ixer l'error propi i consideri les nostres propostes.

 

Sabadell, a 26 de setembre de 2006