Archivado en Comunicats, Eleccions Sindicals

Jornada laboral: fets i no paraules


Us en recordeu de quan treballàvem els dissabtes?


pdf
print
pmail
Us en recordeu de quan treball√†vem els dissabtes? S√≠, all√† per 1992 . M√©s del 45% de les plantilles actuals no ho recordaran perqu√® ni tan sols tenien edat de treballar. CCOO volem que aquesta pregunta ret√≤rica es transformi en ¬Ņus en recordeu de quan treball√†vem els dijous a la tarda? TARDES DE DIJOUS FESTA  JA!

Per a CCOO la jornada laboral sempre ser√† un assumpte estrat√®gic, doncs √©s la clau de la Conciliaci√≥ de la Vida Laboral i Personal. I als fets ens remetem:   
  • En els anys 80, CCOO vam encunyar l'esl√≤gan  ¬ďDissabtes festa, ja!¬Ē i vam comen√ßar la campanya per assolir-ho.
  • El 1988, per contra, CSICA i SEC va subscriure un Conveni d'Efic√†cia Limitada (El Pacte Extraestatutari) que va dividir les plantilles en diversos horaris.  
  • El 1992, CCOO impulsem i subscrivim el Conveni Col¬∑lectiu pel qual, des de llavors, fem festa tots els dissabtes de l'any. 
  • UGT va trigar m√©s d'un mes a decidir si se sumava a aquest Conveni. El dia que se signava, UGT es va oposar en moltes caixes, editant un comunicat amb aquest titular: ¬ďRIP Els drets dels treballadors han mort avui¬Ē. 
  • Des de llavors, en successius Convenis Col¬∑lectius i en acords d'empresa s'han anat reduint progressivament el treball a les tardes de dijous. En algunes caixes, com les d'Andalusia, s'ha suprimit totalment el treball en dijous tarda, seguint la senda que va marcar CCOO en el Monte de Huelva y Sevilla. 
  • Aix√≠ mateix, per Conveni, s'han ampliat els dies de perm√≠s fins a consolidar la cinquena setmana de vacances.   
  • Tamb√© hem combatut constantment la prolongaci√≥ de jornada. I, a iniciativa de CCOO, a algunes caixes, com Caixa Madrid, ¬ďla Caixa¬Ē, Caixa Girona o Caixa Terrassa s'ha redu√Įt l'horari comercial perqu√® no es produeixin retards innecessaris en el tancament diari.
L'actuaci√≥  futura de CCOO ser√† la continuaci√≥ i la conseq√ľ√®ncia l√≤gica del que hem estat fent i defensant fins ara:   
  • Proposarem en el pr√≤xim Conveni la festa de totes les tardes dels dijous de l'any. Aquest √©s el nostre objectiu i el nostre comprom√≠s amb tu. 
  • Impulsarem les mesures de conciliaci√≥ que permetin guanyar espais de temps lliure, i molt especialment ampliar els permisos retribu√Įts i la facilitat per accedir a reduccions de jornada. 
Els dubtes que altres atien, sempre ofenen, no se sostenen amb la nostra traject√≤ria, per√≤, sobretot, promouen la desuni√≥ de la plantilla, animen els contraris, les direccions de les caixes. Parem-li els peus a la Patronal i, amb el teu vot, aconseguirem tots els dijous tarda festa.                    

Novembre, 2006