Archivado en Comunicats, Eleccions Sindicals

Amb l'horari no s'hi juga

CCOO vol reduir la jornada laboral


Este artículo se publicó originalmente en


pdf print pmail

 

Potser haurem de fer com l’Artur Mas, i presentar davant notari el nostre compromís ferm de no ampliar horaris de treball, per deixar la qüestió tancada. Però creiem que això no serà necessari perquè en els nostres díptics, que us hem anat enviant aquests dies, queda molt clara la nostra intenció de reduir la jornada, eliminant les tardes laborables que encara queden dels dijous. Malgrat tot, alguns insisteixen a atribuir-nos clares intencions en sentit contrari. FALS.

Com ja us dèiem fa uns dies, l’única part interessada en tot això sembla ser l’ACARL. La Patronal ha mantingut en les últimes setmanes diverses reunions amb les direccions de RRHH de les caixes per preparar les seves propostes de cara al proper Conveni. I, possiblement hauran analitzat l'enquesta que la Direcció de “la Caixa” ha realitzat entre la seva plantilla sobre conciliació de vida professional, familiar i personal.

AQUESTA ENQUESTA DE LA PATRONAL, QUE CONSTA DE 40 PREGUNTES, TÉ UN APARTAT ESPECÍFIC DE JORNADA AMB QÜESTIONS D’AQUESTA MENA (fixeu-vos en la mala intenció de les preguntes)

1.- Hi ha persones que opinen que la “jornada partida flexible”, amb una pausa d'una hora per dinar, pot, en determinades circumstàncies, adaptar-se millor a les necessitats de les persones. Creu que podria ser efectivament interessant, en la nostra entitat, a efectes de conciliació?

2.- Creu que l'horari actualment vigent en el sistema financer espanyol respon a les necessitats de la societat?

3.-Creu que seria desitjable adaptar els esmentats horaris en funció de les necessitats dels clients?                       

 El veritablement curiós, veient com la utilitzen per atacar-nos, és que aquesta enquesta l'ha elaborat la Fundació Maria Aurèlia Capmany, entitat lligada a UGT de Catalunya, que, a més de finançament per la seva realització, disposarà d’una interessant informació.

No per aquest fet acusarem la UGT (i per extensió, el SEC-L) de tenir apamat un canvi d’horaris. Volem suposar, que, com nosaltres, intentaran millorar l'horari actual.

Per tant, us demanem que ningú no es posi nerviós per aquesta qüestió, perquè, insistim, el que volem tots és reduir jornada, no ampliar-la. I hem dit tots, menys la patronal, naturalment.

 

VOTA CC.OO. LA FORÇA DELS FETS                                                Mataró, 9 de novembre de 2006

Infórmate

CCOO Servicios es un sindicato, es Comisiones Obreras en los sectores de Comercio, Financiero, administrativo, de las TIC, Hostelería, Contact-center, Oficinas, Turismo... Leer más


Síguenos en Telegram

Dónde estamos


OFICINAS CENTRALES
C/ Albasanz, 3 1º Planta
28037 Madrid
Tel: 91 540 92 82
Asesoría Madrid 91 536 51 63-64
Otras Comunidades
Fax: 91 559 71 96
Email: contacta@servicios.ccoo.es