Archivado en Comunicats, Ocupacio

CCOO continua les aturades a EDS contra els acomiadaments


El 28 de novembre, de 12 a 12:30, els treballadors d'EDS han realitzat una segona aturada i concentració a les portes dels seus centres de treball d’arreu d’Espanya (Madrid, Barcelona, Sant Cugat, Saragossa, Figueruelas) amb un ampli recolzament. L'atura anterior ja va comptar amb un recolzament contundent d'entre el 80 i el 90% dels treballadors presents en el centre de treball o clients.


pdf
print
pmail
Per al 30 de novembre està prevista la realització d'una assemblea de treballadors en la qual, molt probablement, es posarà a votació la realització de noves jornades de mobilització amb una nova convocatòria d'una jornada de vaga completa. Fins a aquest moment, els representants de l’empresa no accepten la paralització del pla d'acomiadaments involuntaris de la companyia, que responen a l'objectiu de reduir costos per a augmentar encara més els beneficis.

La multinacional de Serveis Informàtics EDS, on hi treballen 2.500 treballadors a Espanya, i que és la important proveïdora de les principals entitats financeres de l'estat, està executant un Pla d'Acomiadaments que ha afectat a 140 treballadors i treballadores fins a la data des de fa un any i mig. En paral•lel està deslocalitzant càrrega de treball d'EDS cap a una subempresa (EDS Omega), atreta per menors sous i subvencions, en un camí, que no ha fet més que començar, de precarització i benefici a qualsevol preu.

Aquesta problemàtica contrasta amb les declaracions a Expansió el passat mes d'octubre del president de l'empresa, Santiago Urío, on va exposar una previsió d'augment d'entre el 9 i el 11% del negoci per a aquest any 2006 i increments d'aquests percentatges per l'any que ve.

COMFIA-CCOO Catalunya