Archivado en Comunicats

El TSJC ha dictat sentència sobre l´ERO de CPM Airbnb

Per culpa de CGT els treballadors es queden amb la mínima indemnització. CGT ni vol ni sap negociar, només ha mirat pels seus propis interessos, sense preocupar-se del que volien els treballadors. Tot això ha provocat que CPM s'hagi estalviat al voltant de 1,5 milions d'euros.


Este artículo se publicó originalmente en CATALUNYA (CCOO Serveis Catalunya) , serveistecnics (Agrupació Serveis Tècnics Catalunya) ,


pdf print pmail

El mes de juny va finalitzar la negociació l'ERO d'Airbnb a l'empresa CPM amb més de 900 acomiadaments. Després de la pressió sindical, l'oferta de la companyia va ser una indemnització de 33 dies de sou per any treballat. Per als treballadors amb menys d'un any d'antiguitat se'ls pagava la part proporcional dels 33 dies més 250 euros. A més, una borsa d'ocupació fins al 30 de juny de 2021 i el cobrament d'un bonus al maig i juny.

La indemnització per ser acomiadat en un ERO és per llei de 20 dies per any treballat, per això sempre es negocia amb les empreses, per acordar una indemnització major i altres millores. Si no hi ha acord es pot denunciar i en el cas que el jutjat sentenciï que l'ERO no tenia causa llavors es declara l'acomiadament improcedent, amb una indemnització de 33 dies per any treballat. En aquest cas això és menys del que l'empresa ja oferia.

CCOO, des de la responsabilitat sindical, ens semblava acceptable l'oferta de CPM i molts treballadors ens havien manifestat el mateix. No obstant això, el sindicat CGT, al tenir majoria absoluta, no va voler signar res per portar el tema al jutjat i buscar un titular a la premsa. Tampoc va voler celebrar una assemblea amb els treballadors per preguntar-los la seva opinió.

Ara, el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya ha donat la raó a CPM i valida que fossin acomiadats amb només 20 dies per any. La sentència es pot recórrer davant el Tribunal Suprem, però trigarà mesos i ningú sap el resultat.

Cal recordar que, l'últim dia de reunions, CGT va fulminar a un dels seus membres de la taula de negociació perquè sí volia acordar amb l'empresa. A més, dels set membres de CGT, just després 4 van dimitir com a delegats sindicals, d'aquesta manera podrien sortir de la companyia amb els diners de la indemnització.

És clar, que com en moltes altres ocasions, CGT ni vol ni sap negociar, només ha mirat pels seus propis interessos, sense preocupar-se del que volien els treballadors. Tot això ha provocat que CPM s'hagi estalviat al voltant de 1,5 milions d'euros.

Si s'hagués signat un acord, tal com defensava CCOO, ara aquests diners seria dels treballadors. Per posar-te en contacte amb el sindicat CCOO pots escriure a: s.tecnics@serveis.ccoo.cat

CCOO Serveis - Contact Center

Infórmate

CCOO Servicios es un sindicato, es Comisiones Obreras en los sectores de Comercio, Financiero, administrativo, de las TIC, Hostelería, Contact-center, Oficinas, Turismo... Leer más


Síguenos en Telegram

Dónde estamos


OFICINAS CENTRALES
C/ Albasanz, 3 1º Planta
28037 Madrid
Tel: 91 540 92 82
Asesoría Madrid 91 536 51 63-64
Otras Comunidades
Fax: 91 559 71 96
Email: contacta@servicios.ccoo.es