Archivado en Comunicats, Nota de premsa, Salut Laboral, Ocupacio

Turime Turismo Moncloa Pla Plan José María Martínez Chema

HOSTALERIA

El Govern presenta un pla per al turisme amb visió de futur

El pla presentat avui pel Govern per a la reactivació de el sector turístic inclou mesures a curt, mitjà i llarg termini. L'Executiu valora així, no només la urgència d'abordar mesures per minimitzar la crisi, sinó també la necessitat d'implantar mesures per a la sostenibilitat futura del sector. Per CCOO Serveis el Govern encerta amb aquesta línia de treball.


Este artículo se publicó originalmente en CATALUNYA (CCOO Serveis Catalunya) , GIRONA (Sindicat Intercomarcal de CCOO Serveis Comarques Gironines) , TARRAGONA (Serveis CCOO Tarragona) , LLEIDA (Serveis CCOO Terres de Lleida) , VOCC-CATC (Serveis CCOO Vallès Occidental - Catalunya Central) , VORMAROS (Serveis CCOO Vallès Oriental - Maresme - Osona) , BLLAPAG (Serveis CCOO Baix Llobregat - Alt Penedès - Anoia - Garraf) , s.hostaleria (Sectorial d'Hostaleria CCOO Serveis Catalunya) ,


pdf print pmail

CCOO Serveis valora molt positivament el Pla per a la reactivació del turisme presentat avui pel Govern. El sindicat entén que l'Executiu ha encertat en plantejar un pla sectorial a curt, mitjà i llarg termini.

El pla se centra a curt termini en la necessària reactivació econòmica de el sector, lligant-la a la seguretat, pilar fonamental per recuperar la confiança a Espanya com a destinació turística. En aquesta línia és destacable la creació del distintiu "Destinació Segura" basat en l'aplicació de les Guies per a la reducció del contagi per conoravirus elaborades pel Ministeri d'Indústria, Comerç i Turisme. Aquestes Guies s'han elaborat amb les màximes garanties i consens i, per tant, són la millor eina per assegurar la seguretat i la salut tant dels i les treballadores com de la clientela.

>>Guías para la reducción del contagio por el coronavirus SARS-CoV-2 en el sector turístico

El Govern també lliga la reactivació econòmica a la formació, important per obrir l'horitzó laboral de milions de persones, però també per obrir l'horitzó present i futur d'un sector que necessita generar propostes de qualitat que consolidin a Espanya com a destinació turística. Perquè la qualitat turística està, sense cap dubte lligada a la qualificació dels i les treballadores del sector. En aquest sentit, és destacable el suport decidit a la implantació de la Targeta de Competències Professionals.

També és destacable l'anunciada inversió per renovar les Destinacions Pioneres. Per a CCOO Serveis, aquesta mesura suposa una clara mirada al futur que ha d'anar acompanyada de plans de renovació intergeneracional. També és molt ressenyable la inversió en RSE a través d'iniciatives com Hotels Justos. Aquest projecte desenvolupat per CCOO, UGT i la Universitat de Màlaga, se centra en la importància que els i les turistes puguin triar hotels respectuosos amb qüestions fonamentals com els drets laborals, el medi ambient o la igualtat entre homes i dones.

A llarg termini, el Pla abordarà Projectes de Transformació lligats als fons europeus. Aquesta necessària recerca de sostenibilitat futura de el sector turístic s'ha d'abordar amb el major rigor i consens possible, incloent en aquesta configuració sectorial a llarg termini a administracions, empreses i sindicats.

No obstant això, tot ha de començar per la renovació dels ERTOs en termes operatius per al sector i la integral garantia d'Ocupació.

CCOO Servicios


Infórmate

CCOO Servicios es un sindicato, es Comisiones Obreras en los sectores de Comercio, Financiero, administrativo, de las TIC, Hostelería, Contact-center, Oficinas, Turismo... Leer más


Síguenos en Telegram

Dónde estamos


OFICINAS CENTRALES
C/ Albasanz, 3 1º Planta
28037 Madrid
Tel: 91 540 92 82
Asesoría Madrid 91 536 51 63-64
Otras Comunidades
Fax: 91 559 71 96
Email: contacta@servicios.ccoo.es