Archivado en Comunicats, Salari

Comunicat

PAGA del PASSIU: JA !!!


Ahir vam rebre la bona not铆cia que ja hav铆em arribat als 10 mil milions d聮euros de Passiu de Gesti贸 de Clients, i que la setmana vinent se聮ns abonar脿 la tan esperada paga. Lluny del pessimisme interessat d聮altres organitzacions sindicals, nosaltres sab铆em que arribar铆em a la fita un dia o altre. 脡s cert que...


pdf
print
pmail
ha tardat m茅s del previst, per貌 hem de tenir en compte les condicions del mercat, i les nostres pr貌pies ofertes de tipus d聮inter猫s.
Aquesta paga, que se聮ns abona des de fa 15 anys aproximadament, s聮havia 聯perdut聰 en decidir la Direcci贸 deixar d聮abonar-la. L聮煤ltima paga va ser la corresponent al Bili贸 de pessetes, i coincid铆 amb el canvi de pessetes a euros, el gener del 2002.
L聮any seg眉ent, quan el passiu de la Caixa en euros corresponia, m茅s o menys, als 1,250 bilions de pessetes, la Secci贸 Sindical de CCOO a Caixa Pened猫s va demanar l聮abonament d聮una nova paga al Consell d聮Administraci贸. La decebedora resposta de Direcci贸 va ser que "aquest incentiu ja estava obsolet", que cap altra caixa no el donava i que nom茅s en casos excepcionals 聳com el centenari de la Caixa, se聮ns va dir- s聮abonaria aquest tipus de retribuci贸.
Aleshores vam comen莽ar una lluita per a recuperar all貌 que se聮ns havia arrabassat: Una intervenci贸 a l聮Assemblea General, una recollida de signatures 聳amb la qual va col路laborar el SECP- que acompanyava una carta al Director General i una nova sol路licitud al Consell d聮Administraci贸 per part de CCOO, amb les m茅s de 1000 firmes a les mans. Fou debades, res no els feia variar la seva postura.
Finalment vam decidir-nos a presentar una Demanda de Conflicte Col路lectiu a l聮Audi猫ncia Nacional, basant-nos en la continu茂tat durant tants anys de l聮abonament d聮aquesta retribuci贸 i la compareixen莽a, anys enrere, del cap de Personal al Comit猫 Intercentres, tot anunciant-nos l聮煤ltim canvi de la fita a assolir.
Els magistrats de l聮Audi猫ncia van estimar convenient que arrib茅ssim a un acord, i ens van donar una setmana per a fer-ho. I el 1r. de mar莽 de l聮any passat, CCOO vam signar un acord amb el cap de RRLL, on se聮ns reconeix el dret a la percepci贸 d聮aquesta paga 聳dret abans inexistent. Se聮ns va assegurar la percepci贸 de la primera d聮aquestes pagues quan arrib茅ssim als 10 milions d聮euros de Passiu Gestionat de Clients.
I ja hi hem arribat. Per tant ara cal que ens felicitem tots plegats. All貌 que a alguns els semblava una quimera s聮ha convertit en realitat. Els somnis deixen de ser-ho quan deixes de creure-hi. I convertir-los en realitat dep猫n, moltes vegades, de la nostra il路lusi贸, del nostre esfor莽 i de la nostra paci猫ncia.
El dia 27 d聮aquest mes de juliol hi haur脿 una nova reuni贸 del Consell d聮Administraci贸, i els dos representants dels treballadors qui hi ha en el seu si, tots dos de CCOO com deveu recordar, demanarem a la Direcci贸 la nova fita a assolir per a percebre una nova paga, tot animant-la a seguir pel cam铆 de la motivaci贸.
Per貌, de moment, gaudim de la que se聮ns abonar脿 la setmana vinent.

6 de juliol del 2006 聳 com. 23/06

(Veure en PDF)