Archivado en Comunicats, Salari

PAGA del PASSIU: JA !!!

Comunicat

Ahir vam rebre la bona notícia que ja havíem arribat als 10 mil milions d’euros de Passiu de Gestió de Clients, i que la setmana vinent se’ns abonarà la tan esperada paga. Lluny del pessimisme interessat d’altres organitzacions sindicals, nosaltres sabíem que arribaríem a la fita un dia o altre. És cert que...


Este artículo se publicó originalmente en


pdf print pmail

ha tardat més del previst, però hem de tenir en compte les condicions del mercat, i les nostres pròpies ofertes de tipus d’interès.
Aquesta paga, que se’ns abona des de fa 15 anys aproximadament, s’havia “perdut” en decidir la Direcció deixar d’abonar-la. L’última paga va ser la corresponent al Bilió de pessetes, i coincidí amb el canvi de pessetes a euros, el gener del 2002.
L’any següent, quan el passiu de la Caixa en euros corresponia, més o menys, als 1,250 bilions de pessetes, la Secció Sindical de CCOO a Caixa Penedès va demanar l’abonament d’una nova paga al Consell d’Administració. La decebedora resposta de Direcció va ser que "aquest incentiu ja estava obsolet", que cap altra caixa no el donava i que només en casos excepcionals –com el centenari de la Caixa, se’ns va dir- s’abonaria aquest tipus de retribució.
Aleshores vam començar una lluita per a recuperar allò que se’ns havia arrabassat: Una intervenció a l’Assemblea General, una recollida de signatures –amb la qual va col·laborar el SECP- que acompanyava una carta al Director General i una nova sol·licitud al Consell d’Administració per part de CCOO, amb les més de 1000 firmes a les mans. Fou debades, res no els feia variar la seva postura.
Finalment vam decidir-nos a presentar una Demanda de Conflicte Col·lectiu a l’Audiència Nacional, basant-nos en la continuïtat durant tants anys de l’abonament d’aquesta retribució i la compareixença, anys enrere, del cap de Personal al Comitè Intercentres, tot anunciant-nos l’últim canvi de la fita a assolir.
Els magistrats de l’Audiència van estimar convenient que arribéssim a un acord, i ens van donar una setmana per a fer-ho. I el 1r. de març de l’any passat, CCOO vam signar un acord amb el cap de RRLL, on se’ns reconeix el dret a la percepció d’aquesta paga –dret abans inexistent. Se’ns va assegurar la percepció de la primera d’aquestes pagues quan arribéssim als 10 milions d’euros de Passiu Gestionat de Clients.
I ja hi hem arribat. Per tant ara cal que ens felicitem tots plegats. Allò que a alguns els semblava una quimera s’ha convertit en realitat. Els somnis deixen de ser-ho quan deixes de creure-hi. I convertir-los en realitat depèn, moltes vegades, de la nostra il·lusió, del nostre esforç i de la nostra paciència.
El dia 27 d’aquest mes de juliol hi haurà una nova reunió del Consell d’Administració, i els dos representants dels treballadors qui hi ha en el seu si, tots dos de CCOO com deveu recordar, demanarem a la Direcció la nova fita a assolir per a percebre una nova paga, tot animant-la a seguir pel camí de la motivació.
Però, de moment, gaudim de la que se’ns abonarà la setmana vinent.

6 de juliol del 2006 – com. 23/06

(Veure en PDF)

Infórmate

CCOO Servicios es un sindicato, es Comisiones Obreras en los sectores de Comercio, Financiero, administrativo, de las TIC, Hostelería, Contact-center, Oficinas, Turismo... Leer más


Síguenos en Telegram

Dónde estamos


OFICINAS CENTRALES
C/ Albasanz, 3 1º Planta
28037 Madrid
Tel: 91 540 92 82
Asesoría Madrid 91 536 51 63-64
Otras Comunidades
Fax: 91 559 71 96
Email: contacta@servicios.ccoo.es