Archivado en Comunicats, Salari

CCOO ja fa temps que hem iniciat el cam铆 per aconsseguir les pagues volunt脿ries per a tothom


CCOO treballa perqu猫 tothom cobri les dues pagues volunt脿ries.


pdf
print
pmail

No sabem si diuen que en Manel Luna va obtenir l'assignaci贸 de la indemnitzaci贸, pel total de les pagues no cobrades, pel fet de ser representant sindical o no.

Per a nosaltres, el fet de ser sindicalista no va tenir cap influ猫ncia en la resoluci贸 de la sent猫ncia.

Tampoc ens queda clar si afirmen que d'altres empleats no sindicalistes, tindrien dret al mateix tipus d'indemnitzaci贸 o nom茅s tindrien dret a un any d'endarreriments.

A CC.OO., ho tenim tan clar que ja estan presentades, jutjades i vistes per a sent猫ncia dues demandes m茅s, amb petici贸 d'indemnitzaci贸 per discriminaci贸.

Sembla que afirmin que el pacte del 86 nom茅s ha quedat desfasat per a tres persones i no per a la resta del personal. I nom茅s pel tema de les antiguitats. No es refereixen en cap moment a discriminaci贸 per data d'entrada o modalitat de contractaci贸.

Aquell va ser un pacte que, malgrat signar-ho tot el Comit猫, els representants de CC.OO. tamb茅, per la nostra part es va fer totalment a contracor. Com en altres ocasions, per pragmatisme, es va valorar que era millor un pacte esc脿s, que no quedar-nos sense pacte. Per sort, l'evoluci贸 de la jurisprud猫ncia fa possible que, ara, es pugui reclamar per tal de solucionar la discriminaci贸 que es va haver d'acceptar en el seu moment.      

La primera sent猫ncia dictamina, en base a la jurisprud猫ncia del Tribunal Constitucional, que, en ser conseq眉猫ncia d'un pacte, no pagar les dues pagues a una part del personal, en funci贸 de la data d'entrada o del tipus de contracte, estableix una doble escala salarial, cosa tinguda per discriminat貌ria a la Constituci贸.

Per no saber, ja no sabem si encara tenen tan clar que el que s'ha de presentar 茅s un Conflicte Col路lectiu o resultar脿 que, despr茅s de les rotundes afirmacions del seu anterior full, hi ha altres vies fins i tot m茅s adequades.

Ens sembla molt b茅 que s'assessorin convenientment, i que estiguin pendents del dictamen dels seus advocats, per貌, d'altres, que ja fa temps estem treballant la q眉esti贸, ja la sabem

l'opini贸 dels nostres advocats. Ens han marcat la l铆nia que estem seguint i ja ens perdonaran si no els esperem.

Presentar les diferents demandes individuals col路lectives, o plurals, o com li vulguin dir, sembla ser que 茅s la via m茅s possibilista per arribar a aconseguir la m脿xima satisfacci贸 per als afectats.

Ens commou el seu inter猫s per la gent que ha signat les demandes individuals. Que nos es preocupin, en la mida de les nostres possibilitats i saber, els hi hem donat informaci贸 suficient. I, com en tots els casos, estem a la seva disposici贸 per aclarir-los qualsevol dubte que tinguin.

Nosaltres, a part, continuarem insistint que, possiblement, la millor soluci贸 seria poder arribar a un acord que estalvi茅s haver de continuar recorrent als tribunals.

Per貌, mentre no s'arribi a una soluci贸, continuarem seguint el nostre cam铆.

 

Matar贸, 09.06.2006