Archivado en Comunicats, Salari

CCOO ja fa temps que hem iniciat el camí per aconsseguir les pagues voluntàries per a tothom

CCOO treballa perquè tothom cobri les dues pagues voluntàries.


Este artículo se publicó originalmente en


pdf print pmail

No sabem si diuen que en Manel Luna va obtenir l'assignació de la indemnització, pel total de les pagues no cobrades, pel fet de ser representant sindical o no.

Per a nosaltres, el fet de ser sindicalista no va tenir cap influència en la resolució de la sentència.

Tampoc ens queda clar si afirmen que d'altres empleats no sindicalistes, tindrien dret al mateix tipus d'indemnització o només tindrien dret a un any d'endarreriments.

A CC.OO., ho tenim tan clar que ja estan presentades, jutjades i vistes per a sentència dues demandes més, amb petició d'indemnització per discriminació.

Sembla que afirmin que el pacte del 86 només ha quedat desfasat per a tres persones i no per a la resta del personal. I només pel tema de les antiguitats. No es refereixen en cap moment a discriminació per data d'entrada o modalitat de contractació.

Aquell va ser un pacte que, malgrat signar-ho tot el Comitè, els representants de CC.OO. també, per la nostra part es va fer totalment a contracor. Com en altres ocasions, per pragmatisme, es va valorar que era millor un pacte escàs, que no quedar-nos sense pacte. Per sort, l'evolució de la jurisprudència fa possible que, ara, es pugui reclamar per tal de solucionar la discriminació que es va haver d'acceptar en el seu moment.      

La primera sentència dictamina, en base a la jurisprudència del Tribunal Constitucional, que, en ser conseqüència d'un pacte, no pagar les dues pagues a una part del personal, en funció de la data d'entrada o del tipus de contracte, estableix una doble escala salarial, cosa tinguda per discriminatòria a la Constitució.

Per no saber, ja no sabem si encara tenen tan clar que el que s'ha de presentar és un Conflicte Col·lectiu o resultarà que, després de les rotundes afirmacions del seu anterior full, hi ha altres vies fins i tot més adequades.

Ens sembla molt bé que s'assessorin convenientment, i que estiguin pendents del dictamen dels seus advocats, però, d'altres, que ja fa temps estem treballant la qüestió, ja la sabem

l'opinió dels nostres advocats. Ens han marcat la línia que estem seguint i ja ens perdonaran si no els esperem.

Presentar les diferents demandes individuals col·lectives, o plurals, o com li vulguin dir, sembla ser que és la via més possibilista per arribar a aconseguir la màxima satisfacció per als afectats.

Ens commou el seu interès per la gent que ha signat les demandes individuals. Que nos es preocupin, en la mida de les nostres possibilitats i saber, els hi hem donat informació suficient. I, com en tots els casos, estem a la seva disposició per aclarir-los qualsevol dubte que tinguin.

Nosaltres, a part, continuarem insistint que, possiblement, la millor solució seria poder arribar a un acord que estalviés haver de continuar recorrent als tribunals.

Però, mentre no s'arribi a una solució, continuarem seguint el nostre camí.

 

Mataró, 09.06.2006

 

 

Infórmate

CCOO Servicios es un sindicato, es Comisiones Obreras en los sectores de Comercio, Financiero, administrativo, de las TIC, Hostelería, Contact-center, Oficinas, Turismo... Leer más


Síguenos en Telegram

Dónde estamos


OFICINAS CENTRALES
C/ Albasanz, 3 1º Planta
28037 Madrid
Tel: 91 540 92 82
Asesoría Madrid 91 536 51 63-64
Otras Comunidades
Fax: 91 559 71 96
Email: contacta@servicios.ccoo.es