Archivado en Comunicats, Ocupacio

Reuni贸 de Conveni Col路lctiu

Telemarqu猫ting: m茅s flexibilitat, menys estabilitat


Es va tractar sobre l'estabilitat en l'ocupaci贸, la subrogaci贸, la contractaci贸 indefinida, la limitaci贸 dels contractes parcials i eventuals i una major regulaci贸 i control en l'煤s de la disminuci贸 del volum de l'obra de la campanya contractada.


pdf
print
pmail
El dia 26 de gener de 2004 en una nova reuni贸 de conveni vam tractar el tema de l'estabilitat en l'ocupaci贸, en el mateix abordem els punts de la nostra plataforma: la subrogaci贸, la contractaci贸 indefinida, la limitaci贸 dels contractes parcials i eventuals a m茅s d'una major regulaci贸 i control en l'煤s de la disminuci贸 del volum de l'obra de la campanya contractada.

COMFIA-CC.OO. vam abordar la subrogaci贸 com la gran aposta per l'estabilitat, demanant la contractaci贸 del 100% dels llocs de treball en els canvis d'empresa amb treballadors que estiguessin contractats anteriorment en la campanya o servei. Igualment en els casos de desdobleig, 茅s a dir, que la campanya es divideixi en diversos serveis i es reparteixi a diferents empreses.

El manteniment de totes les condicions laborals que es vinguessin gaudint, sol路licitant a m茅s una indemnitzaci贸 equivalent a la d'un acomiadament objectiu en el cas que el volum de treballadors a contractar no sigui el mateix i/o si el servei s'envia a altra prov铆ncia.

Una altra de les apostes de COMFIA-CC.OO. 茅s la regulaci贸 de la contractaci贸, insistint en la necessitat d'augmentar el percentatge d'indefinits en les empreses, buscant criteris objectius tals com l'antiguitat i 煤nicament en cas d'empat l'煤s d'altres criteris consensuats amb la Representaci贸 Legal dels Treballadors. Aix貌 deu anar acompanyat d'una reducci贸 en gran mesura de la contractaci贸 a temps parcial, a m茅s d'augmentar considerablement el control sobre la jornada irregular.

La resposta de la patronal no es va fer esperar: "La proposta dels sindicats 茅s un atemptat contra l'estabilitat de l'ocupaci贸 perqu猫 posa en perill la continu茂tat de les empreses, ... morta la gallina s'acaba l'ocupaci贸", ... "El 2n Conveni ha redu茂t la flexibilitat que les empreses del sector necessiten", ..."la subrogaci贸 total en la successi贸 d'empreses no 茅s possible en aquest sector", ... "la superviv猫ncia del sector pansa per reduir els costos salarials i augmentar la flexibilitat", ..."la rigidesa dels torns resta flexibilitat i impedeix la contractaci贸 a temps complet"... etc., etc., etc.

A COMFIA-CC.OO. ens crida l'atenci贸 que despr茅s de tants anys de funcionament del sector les empreses de telemarqu猫ting no treballin per la seva consolidaci贸, i que l'煤nic oferiment als seus clients sigui l'abaratament de costos salarials i la flexibilitat salvatge, convertint-se en mers intermediaris de m脿 d'obra intensiva.

La patronal 茅s incapa莽 de recon猫ixer que la disminuci贸 del seu marge de beneficis, i la seva impossibilitat de repercutir qualsevol tipus de costos als seus clients, es deu 煤nica i exclusivament a la seva p猫ssima gesti贸 empresarial. Amb aix貌, ens demostren que l'煤nic valor afegit que s贸n capa莽os d'oferir s贸n els preus m茅s barats en els concursos i amb aix貌 pretenen, no sol que les condicions dels treballadors no millorin sin贸 que empitjorin considerablement.

La patronal no ha volgut entrar en la resta dels punts, citant-nos per al dia 10 de febrer de 2004