Arxivat a Comunicats, Dones i Igualtat, Condicions de Treball

Conflicte Col·lectiu - BBVA Estatal

Acta de Conciliació sobre el Conflicte de Nòmines de Paternitat/Maternitat

En el dia d'avui estava previst celebrar el judici en l'Audiència Nacional, relacionat amb el Conflicte Col·lectiu sobre les nòmines de Maternitat/Paternitat a BBVA. Finalment, abans d'entrar en Sala, hem aconseguit un acord, el qual ha estat reflectit en l'Acta de Conciliació, que us adjuntem a continuació.


Este artículo se publicó originalmente en BBVA (Sección Sindical BBVA) ,


pdf print pmail


Com recordareu, en la nostra circular del passat dia 19 de juny us informàvem que en el dia d'avui estava previst celebrar el judici en l'Audiència Nacional, relacionat amb el Conflicte Col·lectiu sobre les nòmines de Maternitat/Paternitat a BBVA. Finalment, abans d'entrar en Sala, hem aconseguit un acord, el qual ha estat reflectit en l'Acta de Conciliació, que us adjuntem a continuació. 

Amb aquest correu, volem destacar els punts clau de l'acord:

BBVA s'ha compromès a recalcular tots aquells casos que siguin presentats per CCOO, de nòmines de Maternitat/Paternitat generades des del mes d'abril de 2017 (màxim legal permès) i fins a la implantació del nou aplicatiu de nòmines al gener de 2019. Aquest recàlcul és conseqüència del descompte en nòmina que el Banc fa de l'import total de la base reguladora que es percep com a prestació, sense tenir en compte que aquesta base inclou també conceptes no dineraris, tals com, l'aportació al pla de pensions, retribucions en espècie, primes de risc, etc.
 
Des d'avui i fins al 31 de desembre de 2018, per problemes tècnics, el Banc mantindrà el mateix sistema de nòmines, si bé, en cas que resultin negatives, no procedirà al càrrec fins després de l'abonament de la Prestació de la Seguretat Social, evitant així els possibles descoberts en compte corrent de l'empleada o empleat.

A partir de gener de 2019, BBVA deixarà d'emetre nòmines durant el període de baixa per Maternitat/Paternitat. Una vegada conclòs aquest, procedirà al recàlcul d'aquells conceptes de periodicitat superior al mes, recobrant aquells que ja hagin estat abonats i/o ajustant l'import d'aquells que es reportin durant l'any en curs.

Si has estat de baixa per maternitat/paternitat, des d'abril de 2017 fins avui, posa't en contacte amb la teva delegada o delegat de CCOO. Nosaltres t'indicarem la documentació que ens has d'aportar, per fer-te la tramitació de devolució de les quantitats indegudament cobrades pel Banc, si correspongués.

Encara que ja hi ha qui vol atorgar-se mèrits a costa de criticar a la resta de sindicats, volem recordar-los que el que avui s'ha aconseguit, ha estat gràcies al treball de CCOO al Banc de Sabadell, que ens va obrir el camí per aconseguir aquest resultat. Camí que, d'altra banda, ja estava tramitant-se a través de negociacions rigoroses, però fora del focus mediàtic que uns altres usen amb grans dosis de populisme.

CCOO EL TEU SINDICAT ÚTIL I EFICAÇ

leer Acta Conciliación en pdf 

Informa't

Sindicat, és Comissions Obreres en el sector del comerç, financer, administratiu, de les TIC, Hostaleria, Telemàrqueting, Oficines, Turisme ...Llegir més


Segeuix-nos en Telegram

On estem


OFICINAS CENTRALES
C/ Albasanz, 3 1º Planta
28037 Madrid
Tel: 91 540 92 82
Asesoría Madrid 91 536 51 63-64
Otras Comunidades
Fax: 91 559 71 96
Email: contacta@servicios.ccoo.es