Archivado en Comunicats, Salut Laboral

Gabinet mèdic avaluador


La Caixa ha contractat un servei mèdic extern per controlar les nostres baixes.


pdf
print
pmail

Des de fa ja alguns mesos, Caixa Laietana va decidir contractar els serveis de Gabinet M√®dic Avaluador (GME). En principi, la seva tasca √©s la de preocupar-se per la nostra salut. √Čs a dir, quan per malaltia, el metge de cap√ßalera ens faciliti la baixa laboral per Incapacitat Temporal (IT), pot succeir que un metge del GME es posi en contacte amb nosaltres per a avaluar l'estat de la nostra salut i ajudar-nos en el que pugui per a millorar-nos o alleujar-nos.

En principi, aquesta és la proposta de l'empresa. Ara bé, coneixent la seva manera d’actuar, vam dubtar que el propòsit real sigui el del bon samarità. Per això, perquè ens temem el de sempre, es a dir, que la Direcció el que pretén amb aquest nou servei és escurçar les baixes dels empleats, per la qual cosa hi hauran pressions perquè el treballador o treballadora sol·liciti l'alta abans de recuperar la seva salut, (ja tenim constància d'actuacions del GEM en aquest sentit) per això, diem, des de la Secció Sindical de Comissions Obreres us volem orientar sobre aquest assumpte.

En qualsevol moment de la nostra baixa per IT, pot passar que personal del GME es posi en contacte amb nosaltres, per a preguntar-nos pel motiu de la nostra baixa i pel nostre estat de salut. Us volem recomanar que, de forma fefaent, comproveu que l'interlocutor sigui m√®dic, ja que aquesta professi√≥ est√† obligada al sigil professional. L√≤gicament, la informaci√≥ que rebi aquesta persona l'haur√† de tractar de forma estrictament confidencial. Entenem que aquestes converses han de ser flu√Įdes, disteses, i en cap cas poden ser coercitives, ni provocar inquietud en el malalt/a. Per tant, us aconsellem que, en el cas que es produeixi un tracte descort√®s o, en el pitjor dels casos, es posi en dubte la vostra malaltia o, pitjor encara se'ls ocorregu√©s amena√ßar-vos, encara que fora de manera vetllada, amb tornar al treball immediatament baix pena de... haur√≠eu d'indicar a aquest metge que la conversa s'ha acabat i per a m√©s informaci√≥ es posi en contacte amb el vostre metge de cap√ßalera que √©s el responsable de la vostra baixa a banda naturalment, de posar-lo en coneixement dels vostres representants laborals de Comissions Obreres (en aquest cas, podeu acudir especialment al nostre Delegat de Prevenci√≥ Antonio Lafuente-Inform√†tica)

 

 

Mataró, 08 de març de 2006.

 

 

Antonio Lafuente  √Ālvarez Telfs.: 937 417 500 (Inform√†tica) 618 217 866

e-mail: antlafalv@conc.es