Archivado en Comunicats, Ciberdrets

La Direcci贸 de Caixa de Pened猫s "prohibeix" la distribuci贸 de comunicats de CCOO


La Inspecci贸 de Treball fa un requeriment a l'empresa perqu猫 cessi en la seva conducta anti-sindical


pdf
print
pmail

La Direcci贸 de Caixa Pened猫s pret茅n aprofitar la substituci贸 (decidida unilateralment) de la distribuci贸 en paper i per cartera dels comunicats dels sindicats per un tauler d'anuncis virtual, per a retallar la comunicaci贸 amb la plantilla.

CCOO li hav铆em manifestat a La Direcci贸 el nostre desacord amb el sistema perqu猫, tal com ho havia implementat, 茅s molt restrictiu ja que la majoria de la plantilla no s'assabenta de l'exist猫ncia dels comunicats sindicals. Com que la nostra Secci贸 Sindical no s'ha sotm猫s a aquestes restriccions, La Direcci贸 d'aquesta caixa fa cinc mesos que nega la publicaci贸 en el taul贸 virtual dels comunicats de CCOO, mentre que s铆 publica els dels altres sindicats. Ara La Direcci贸 es nega a complir el requeriment que li ha fet la Inspecci贸 de Treball perqu猫 cessi en la seva conducta anti-sindical, per la qual cosa preveiem un llarg conflicte.

No es tracta d'un problema t猫cnic, ja que altres caixes, que tamb茅 han substitu茂t la distribuci贸 en paper per un taul贸 virtual, com Manresa, Manlleu, Sabadell i Terrassa 聳 i a les quals s'afegiran en breu Tarragona i Girona - tenen implantat un sistema senzill i efica莽 que no els provoca cap problema, ni cap sobre cost, i gaudeix del consens de tots els sindicats. 脡s a dir, en les altres entitats (tamb茅 en Caixa Catalunya i la Caixa on encara es fa en paper) la comunicaci贸 est脿 absolutament normalitzada i les respectives Direccions 聳 encara que no els agradi tot el que diem CCOO- accepten unes regles de joc democr脿tiques.

Per貌 La Direcci贸 de Caixa Pened猫s no deu sentir-se prou segura per a encaixar les cr铆tiques i com que no li agraden moltes de les coses que diem CCOO en els nostres comunicats, vol fer tot el possible perqu猫 la plantilla no els llegeixi. Li diem a La Direcci贸 de Caixa Pened猫s que la Caixa no 茅s de la seva propietat 聳 encara que per la seva actitud i comportaments sembla que pensi que si 聳 i que l'entitat no es mereix que el seu bon nom quedi malm猫s per l'actuaci贸 autocr谩tica de la seva Direcci贸. Que deixi d'obstruir el dret del nostre sindicat a comunicar-se amb la plantilla i posi m茅s atenci贸 en la gesti贸 de la Caixa 聳 que bona falta li fa - i que s脿piga que CCOO no escriurem al 聯seu dictat聰 ja que no ho vam fer ni quan en aquest pa铆s havia una dictadura (que segurament aquesta Direcci帽贸 enyora) i que continuarem fent 煤s de tots els mitjans sindicals i jur铆dics al nostre abast perqu猫 les treballadores i treballadors de Caixa Pened猫s gaudeixin del dret a la informaci贸 propi d'un estat democr脿tic en el segle XXI.

 

Mar莽 de 2006.