Archivado en Comunicats, Ciberdrets

La Direcció de Caixa de Penedès "prohibeix" la distribució de comunicats de CCOO

La Inspecció de Treball fa un requeriment a l'empresa perquè cessi en la seva conducta anti-sindical


Este artículo se publicó originalmente en


pdf print pmail

La Direcció de Caixa Penedès pretén aprofitar la substitució (decidida unilateralment) de la distribució en paper i per cartera dels comunicats dels sindicats per un tauler d'anuncis virtual, per a retallar la comunicació amb la plantilla.

CCOO li havíem manifestat a La Direcció el nostre desacord amb el sistema perquè, tal com ho havia implementat, és molt restrictiu ja que la majoria de la plantilla no s'assabenta de l'existència dels comunicats sindicals. Com que la nostra Secció Sindical no s'ha sotmès a aquestes restriccions, La Direcció d'aquesta caixa fa cinc mesos que nega la publicació en el tauló virtual dels comunicats de CCOO, mentre que sí publica els dels altres sindicats. Ara La Direcció es nega a complir el requeriment que li ha fet la Inspecció de Treball perquè cessi en la seva conducta anti-sindical, per la qual cosa preveiem un llarg conflicte.

No es tracta d'un problema tècnic, ja que altres caixes, que també han substituït la distribució en paper per un tauló virtual, com Manresa, Manlleu, Sabadell i Terrassa – i a les quals s'afegiran en breu Tarragona i Girona - tenen implantat un sistema senzill i eficaç que no els provoca cap problema, ni cap sobre cost, i gaudeix del consens de tots els sindicats. És a dir, en les altres entitats (també en Caixa Catalunya i la Caixa on encara es fa en paper) la comunicació està absolutament normalitzada i les respectives Direccions – encara que no els agradi tot el que diem CCOO- accepten unes regles de joc democràtiques.

Però La Direcció de Caixa Penedès no deu sentir-se prou segura per a encaixar les crítiques i com que no li agraden moltes de les coses que diem CCOO en els nostres comunicats, vol fer tot el possible perquè la plantilla no els llegeixi. Li diem a La Direcció de Caixa Penedès que la Caixa no és de la seva propietat – encara que per la seva actitud i comportaments sembla que pensi que si – i que l'entitat no es mereix que el seu bon nom quedi malmès per l'actuació autocrática de la seva Direcció. Que deixi d'obstruir el dret del nostre sindicat a comunicar-se amb la plantilla i posi més atenció en la gestió de la Caixa – que bona falta li fa - i que sàpiga que CCOO no escriurem al “seu dictat” ja que no ho vam fer ni quan en aquest país havia una dictadura (que segurament aquesta Direcciñó enyora) i que continuarem fent ús de tots els mitjans sindicals i jurídics al nostre abast perquè les treballadores i treballadors de Caixa Penedès gaudeixin del dret a la informació propi d'un estat democràtic en el segle XXI.

 

Març de 2006.

Infórmate

CCOO Servicios es un sindicato, es Comisiones Obreras en los sectores de Comercio, Financiero, administrativo, de las TIC, Hostelería, Contact-center, Oficinas, Turismo... Leer más


Síguenos en Telegram

Dónde estamos


OFICINAS CENTRALES
C/ Albasanz, 3 1º Planta
28037 Madrid
Tel: 91 540 92 82
Asesoría Madrid 91 536 51 63-64
Otras Comunidades
Fax: 91 559 71 96
Email: contacta@servicios.ccoo.es