Archivado en Comunicats, Salari

Paga de beneficis: nou conflicte

CCOO presenta un nou Conflicte Col·lectiu per la demora de la paga de beneficis.


Este artículo se publicó originalmente en


pdf print pmail

Com tots i totes sabeu, CCOO vàrem presentar i guanyar un Conflicte Col·lectiu per al personal que havia patit la gradació de pagues, respecte a la paga de beneficis que la Caixa, incorrectament, deixava d’abonar el quart any. Tant l'Audiència Nacional, en primera instància, com el Tribunal Suprem, ens varen donar la raó, de forma prou clara, en les qüestions fonamentals:

 

-          La paga de beneficis es merita un any i es cobra el següent.

-          Al quart any, s’han de cobrar de manera efectiva totes les pagues, perquè el tercer any ja s’ha meritat la paga de beneficis.

 

Amb aquestes sentències favorables als plantejaments de CCOO (únic Sindicat que reivindicava i continua reivindicant davant la Caixa la correcta aplicació del Conveni en aquest punt), ens vàrem adreçar a la Caixa perquè les apliqués, no només als companys i companyes que haguessin estat tres anys en gradació de pagues, sinó que, per analogia, fes l’aplicació extensiva a tot el personal amb més o menys període de gradació de pagues.

La Caixa ha abonat, amb una interpretació amb la qual no estem d'acord, la paga de beneficis reclamada, al personal que havia estat durant tres anys en gradació de pagues, però s'ha negat a fer el mateix als empleats/es amb antiguitat a partir del juliol del 2001, considerant que era una qüestió no jutjada.

CCOO, ja vàrem manifestar, en el seu dia, la nostre disconformitat més absoluta amb l'aplicació tant restrictiva que feia la Caixa de les sentències i,  públicament, vàrem dir que tornaríem a insistir a nivell legal per tal de resoldre aquesta situació.

 CCOO hem tornat a presentar un altre Conflicte Col·lectiu, el segon per una qüestió molt similar, i esperem que la resolució judicial sigui un altre cop favorable a les nostres tesis.

 Amb aquest Conflicte, es reclama la paga de beneficis meritada en el darrer any treballat dins el període de gradació de pagues i no abonada per la Caixa, per a tots aquells empleats/es amb antiguitat entre l'1 de juliol del 2001 i el 31 de maig del 2004.

CCOO, com sempre, us mantindrà informats de tot. Per a qualsevol dubte o qüestió us animem, com sempre, a adreçar-vos als vostres companys/es de la Secció Sindical.
CCOO PRESENTA UN NOU CONFLICTE COL·LECTIU
Mataró, 14 de febrer de 2006

Infórmate

CCOO Servicios es un sindicato, es Comisiones Obreras en los sectores de Comercio, Financiero, administrativo, de las TIC, Hostelería, Contact-center, Oficinas, Turismo... Leer más


Síguenos en Telegram

Dónde estamos


OFICINAS CENTRALES
C/ Albasanz, 3 1º Planta
28037 Madrid
Tel: 91 540 92 82
Asesoría Madrid 91 536 51 63-64
Otras Comunidades
Fax: 91 559 71 96
Email: contacta@servicios.ccoo.es