Archivado en Comunicats

L'engany dels pressupostos 2005


La Direcci贸 pren una decisi贸 injusta, i paguen justos per pecadors.


pdf
print
pmail

La Secci贸 Sindical de COO, tant bon punt va tenir coneixement de la intenci贸 de la Caixa de modificar la puntuaci贸 dels pressupostos de nombroses Oficines, (avui ja es parla que aquesta mesura pot afectar a unes 50 Oficines) va demanar entrevista urgent amb la Caixa, per manifestar-li el nostre rebuig a aquesta decisi贸, aix铆 com per transmetre-li el grau de desenc铆s de tota la plantilla de Caixa Laietana, i la r脿bia e impot猫ncia que senten molts companys i companyes vers a una mesura injusta i arbitraria.

            En primer lloc, es va plantejar que aquesta decisi贸 atemptava a la honorabilitat de tota la plantilla, la presumpci贸 de culpabilitat i la forma i manera en que s聮ha tractat al personal acusant-lo de fets que, coneguts, encoratjats i, en molts casos estimulats per la pr貌pia Direcci贸, denoten una manca de sensibilitat i molt poca 猫tica professional per part d聮aquesta Direcci贸.

            Creiem, i aix铆 els hi hem fet veure, que cap company/a ha fet quelcom que no fos correcte i perm猫s i, en tot cas, si hi ha alg煤 mereix cap tipus de reprovaci贸 seria la pr貌pia Direcci贸.

            En segon lloc, hem fet 猫mfasi en el fet que aquesta mesura conculca uns drets econ貌mics assolits per a molts companys/es, que han complert els objectius assignats. No 茅s de rebut que la bona feina feta per tots aquest companys/es es malbarati per una decisi贸  que creiem arbitraria.

         Els companys/es d聮Oficines han complert acuradament amb el seu deure, assolint els objectius assignats, per tant, ara li toca a la Caixa complir amb el que li correspon (茅s a dir, pagar) i no defugir de la seva responsabilitat.

CCOO, de sempre, ha criticat aquest sistema de pressupostos. Tant des de la vessant econ貌mica, (茅s premia amb escreix els increments de volums sense tenir en compte altres factors tant o m茅s importants per a la compte de resultats. Tampoc 茅s t茅 en compte altres conceptes, com s贸n els de tipus 猫tics i morals; no oblidem que som una Caixa d聮Estalvis i tenim altres obligacions ), com des de la vessant social (mai han volgut parlar ni pactar quelcom amb la representaci贸 laboral) Aquesta manca d聮acord amb els representants laborals, pot portar, i a casa nostre aix铆 succeeix, totes aquestes injust铆cies.

 

S聮exigeix cada dia m茅s a tothom sense cap contrapartida ferma i real, sols vagues promeses que hist貌ricament sempre la Direcci贸 ha incomplert.

 

            I qu猫 es pot dir del actual sistema de pressupostos; (entre altres moltes coses)

 En primer lloc, es evident que l聮Oficina que els assoleix fa que la Caixa tingui uns guanys addicionals que amb escreix superen les contrapartides reals que s聮ofereixen. Per tant a ning煤 li regalen r茅s, i 茅s la m铆nima i justa correspond猫ncia a l聮esfor莽 i a la feina feta durant tot un any. Es, doncs, m茅s que raonable que ning煤 renunci茂 al que li correspon.

En segon lloc, el sistema de puntuaci贸 te gran quantitat de variables i en teoria son el conjunt d聮aquestes les que han de determinar la bona gesti贸 portada a terme, i 茅s per elles que es premia econ貌micament al Delegat/da, i amb un viatge a la resta d聮empleats/des. No 茅s de rebut que aquest sistema es desmunti per uns purs moviments comptables de fons. Si es aix铆, l聮error i l聮engany est脿 en el propi disseny dels pressupostos, i per tant la Direcci贸 茅s la culpable i no els companys/es d聮Oficines.

         Si el sistema es desmunta tant f脿cilment, si la feina d聮un any de tota una Oficina, 茅s valora per si en un moment donat i puntual s聮assoleix o no alguna quantitat en dip貌sits, 茅s que quelcom falla en el sistema de puntuaci贸, o b茅 que intencionadament no es vol afavorir  i estimular l聮esfor莽 del dia a dia.


                El resultat d聮aix貌 es una visi贸 聯curterminista聰 del negoci (la que t茅 la nostra

                Direcci贸). Potencia, que cada dia m茅s, la xarxa d聮Oficines centri el seu negoci

amb un nombre molt limitat de clients i nom茅s grans operacions d聮actiu o passiu

siguin las que possibilitin la consecuci贸 dels objectius.

 

            CCOO ha demanat a la Direcci贸 que s聮ho repensi, i que rectifiqui en la seva decisi贸, i s聮ha ofert per tal d聮estudiar un nou model de pressupostos, consensuat, que comprengui a la totalitat de la plantilla, que sigui coherent amb la realitat, assumible i engrescador per a tothom. Amb normes clares per assolir-los, i contrapartides justes i adients per aquells empleats/des que amb el seu esfor莽 facin que la nostra Caixa sigui, no sols cada cop m茅s gran sin贸 que sigui cada cop m茅s s貌lida i apreciada en l聮entorn social.

         Si no fos aix铆, CCOO cercar脿 les possibles vies legals per solucionar aquest 聯affaire聰 creat per la empresa i ofereix el seu suport a tots els afectats/es.

 

Matar贸, 23 de gener de 2006