Archivado en

La Caixa fa incorrectament les liquidacions de la paga de beneficis

Vol estalviar-se la paga de beneficis que l'obliguen a pagar les sentències perdudes.


Este artículo se publicó originalmente en


pdf print pmail

Ens hem assabentat que, a les liquidacions que es fan a qui deixa l'Entitat, es descompta el que s'està pagant en concepte de paga de beneficis segons sentència del Suprem .

Fent una interpretació errònia del que diuen les sentències, han arribat a la conclusió que tot plegat no significa res més que un avançament en el pagament de la paga de beneficis.

La sentència del Tribunal Suprem diu textualment que "a partir de ese momento (el quart any) los trabajadores de nuevo ingreso reciben idéntico trato retributivo que el resto del personal, pero no otro superior o distinto ".

És a dir, un empleat ha de cobrar en el seu quart any de treball el mateix nombre de pagues, independentment que hagi tingut gradació de pagues o no.

I com diu la sentència de l'Audiència Nacional "las 18,5 pagas que la actora postula corresponden a las 17,5 pagas propias del cuarto año y a la paga de beneficios devengada o causada en el tercero, en tanto que la generada el cuarto se percibirá el quinto".

Per tant, el que es reclamava, i es continua reclamant, és el pagament de la paga generada el tercer any, que la Caixa no ha pagat mai. I això sense renunciar al cobrament de les pagues meritades els anys següents fins a la fi de la relació laboral.

Creiem que la interpretació que ha fet la Caixa per fer els pagaments a la gent que, segons la data d'entrada, representen fraccions diferents de paga (des de 5/12 fins a 16/12) no té ni cap ni peus. Però pretendre que tot plegat no és sinó un avançament, creiem que ratlla la mala fe.

En quina part de les sentències es basen per arribar a aquesta conclusió? Per a nosaltres és evident que el que pretenen és aprofitar-se de la prevenció de la gent, en ser necessari presentar demandes individuals, per reclamar la deficient aplicació de les sentències.

Des d'aquí animem a tothom a estar a l'aguait, sobretot a qui plegui, i que es posi en contacte amb la SECCIÓ SINDICAL DE COMISSIONS per vetllar que cobra tot el que li pertoca i, si no és així, fer la reclamació pertinent.

No malbaratem per falta de decisió  unes sentències que ens són plenament favorables.

Restem a la vostra disposició per a qualsevol aclariment i / o assessorament.

 

Mataró, 17 de gener del 2006    

Infórmate

CCOO Servicios es un sindicato, es Comisiones Obreras en los sectores de Comercio, Financiero, administrativo, de las TIC, Hostelería, Contact-center, Oficinas, Turismo... Leer más


Síguenos en Telegram

Dónde estamos


OFICINAS CENTRALES
C/ Albasanz, 3 1º Planta
28037 Madrid
Tel: 91 540 92 82
Asesoría Madrid 91 536 51 63-64
Otras Comunidades
Fax: 91 559 71 96
Email: contacta@servicios.ccoo.es