Archivado en

La Caixa fa incorrectament les liquidacions de la paga de beneficis


Vol estalviar-se la paga de beneficis que l'obliguen a pagar les sent猫ncies perdudes.


pdf
print
pmail

Ens hem assabentat que, a les liquidacions que es fan a qui deixa l'Entitat, es descompta el que s'est脿 pagant en concepte de paga de beneficis segons sent猫ncia del Suprem .

Fent una interpretaci贸 err貌nia del que diuen les sent猫ncies, han arribat a la conclusi贸 que tot plegat no significa res m茅s que un avan莽ament en el pagament de la paga de beneficis.

La sent猫ncia del Tribunal Suprem diu textualment que "a partir de ese momento (el quart any) los trabajadores de nuevo ingreso reciben id茅ntico trato retributivo que el resto del personal, pero no otro superior o distinto ".

脡s a dir, un empleat ha de cobrar en el seu quart any de treball el mateix nombre de pagues, independentment que hagi tingut gradaci贸 de pagues o no.

I com diu la sent猫ncia de l'Audi猫ncia Nacional "las 18,5 pagas que la actora postula corresponden a las 17,5 pagas propias del cuarto a帽o y a la paga de beneficios devengada o causada en el tercero, en tanto que la generada el cuarto se percibir谩 el quinto".

Per tant, el que es reclamava, i es continua reclamant, 茅s el pagament de la paga generada el tercer any, que la Caixa no ha pagat mai. I aix貌 sense renunciar al cobrament de les pagues meritades els anys seg眉ents fins a la fi de la relaci贸 laboral.

Creiem que la interpretaci贸 que ha fet la Caixa per fer els pagaments a la gent que, segons la data d'entrada, representen fraccions diferents de paga (des de 5/12 fins a 16/12) no t茅 ni cap ni peus. Per貌 pretendre que tot plegat no 茅s sin贸 un avan莽ament, creiem que ratlla la mala fe.

En quina part de les sent猫ncies es basen per arribar a aquesta conclusi贸? Per a nosaltres 茅s evident que el que pretenen 茅s aprofitar-se de la prevenci贸 de la gent, en ser necessari presentar demandes individuals, per reclamar la deficient aplicaci贸 de les sent猫ncies.

Des d'aqu铆 animem a tothom a estar a l'aguait, sobretot a qui plegui, i que es posi en contacte amb la SECCI脫 SINDICAL DE COMISSIONS per vetllar que cobra tot el que li pertoca i, si no 茅s aix铆, fer la reclamaci贸 pertinent.

No malbaratem per falta de decisi贸  unes sent猫ncies que ens s贸n plenament favorables.

Restem a la vostra disposici贸 per a qualsevol aclariment i / o assessorament.

 

Matar贸, 17 de gener del 2006