Archivado en Comunicats, Salari

Gràcies a CCOO la paga de beneficis es cobrarà a partir de febrer de 1999

La Caixa ha reconegut que teníem raó pel que fa al col·lectiu de treballadors i treballadores entrats a partir de FEBRER, MARÇ, ABRIL I MAIG de 1999, (i que havien quedat fora) i, per tant, a aquests, la Caixa els hi farà la liquidació corresponent.


Este artículo se publicó originalmente en


pdf print pmail

La Caixa ha reconegut que teníem raó pel que fa al col·lectiu de treballadors i treballadores entrats a partir de FEBRER, MARÇ, ABRIL I MAIG de 1999, (i que havien quedat fora) i, per tant, a aquests, la Caixa els hi farà la liquidació corresponent.

Des que us varem comunicar el resultat favorable de la Sentència del Tribunal Suprem referent a la paga de beneficis no cobrada per un important nombre de treballadors i treballadores d’aquesta entitat, hem insistit molt en el fet de no donar-nos per vençuts amb la interpretació restrictiva que sobre la mateixa pensava fer la Caixa.

Sempre hem dit que l’aplicació de la paga havia d’afectar a tots els empleats/des entrats a partir del conveni col·lectiu 95-96, però la Caixa, aplicant el criteri de prescripció, deixa fora injustament (des d’un punt de vista ètic/moral) a un col·lectiu important i només aplicarà la sentència a aquells entrats a partir de febrer de 1999.

Des de Comissions no hem parat de parlar amb la Direcció en aquestes darreres setmanes sobre com, a qui i de quina manera s’havia d’aplicar la sentència.

Malgrat que l'aplicació correcta, segons les sentències, era pagar una paga sencera a tots els afectats, han preferit fer una interpretació tan peregrina que comporta que, una part cobri menys del que els correspondria mentre a d'altres els hi paguin més del que es reclamava a la demanda.

La Secció Sindical de CCOO creia que, tot i aplicar la prescripció legal, els afectats ho eren des de febrer de 1999 (i així ho vàrem publicitar. Veieu, per exemple, el nostre comunicat de data 30.11.05 a Intranet),  altres informacions donàvem per fet que “Les persones que cobraran quelcom són les que les seves antiguitats estan compreses entre principi de juny de 1999 i fi de juny del 2001, i que a més varen tenir gradació de pagues”.

Per tant, insistim, tots aquells que, estant inclosos en aquests col·lectius no ho hagin demanat encara, que ho facin, que ara sí que cobraran.

Aquesta es una bona noticia, però no estem contents del tot. La Caixa encara deixa al marge de la aplicació a qui en el moment de la transposició a nivells del nou conveni no tingués tres anys d'antiguitat. La situació d'aquest personal és perfectament assimilable al resolt per les sentències de l'Audiència Nacional i el Tribunal Suprem i entenem que seria raonable que se'ls hi abonés sense més dilacions.

Us volem demanar a tots i a totes que us poseu en contacte amb la Secció Sindical de CCOO per informar-vos de la vostra situació personal respecte a aquesta paga de beneficis.

Tant si us abonen diners com si no, serà bo que ens ho digueu. En el primer supòsit perquè us direm si el que heu cobrat s’ajusta al que nosaltres demanàvem i si no és així com podem fer la reclamació, si s’escau, i en el segon supòsit perquè engeguem, també si s’escau, el procés adient de reclamació.

Mataró, 5 de gener del 2006

 

 

Infórmate

CCOO Servicios es un sindicato, es Comisiones Obreras en los sectores de Comercio, Financiero, administrativo, de las TIC, Hostelería, Contact-center, Oficinas, Turismo... Leer más


Síguenos en Telegram

Dónde estamos


OFICINAS CENTRALES
C/ Albasanz, 3 1º Planta
28037 Madrid
Tel: 91 540 92 82
Asesoría Madrid 91 536 51 63-64
Otras Comunidades
Fax: 91 559 71 96
Email: contacta@servicios.ccoo.es