Archivado en

AEB I CECA OBREN LES MESES DELS CONVENIS PER TRACTAR SOBRE EL REGISTRE DE LA JORNADA

Negociació sectorial

Després de la multitud de denúncies i conflictes presentats per CCOO i altres sindicats amb l'objecte de combatre la xacra de les prolongacions de jornada en el sector financer, les patronals de Banca (AEB) i d?Estalvi (CECA) han decidit traslladar el "terreny de joc "a l'àmbit sectorial.


segueix llegint...


Este artículo se publicó originalmente en Banco Sabadell (CCOO Grupo Banco Sabadell) ,


pdf print pmail

Per a això, i emparant-se en el que estableix l'Estatut dels Treballadors, ens han convocat per a "... la negociació en l'àmbit del sector d'un acord col·lectiu amb valor de conveni col·lectiu sobre una matèria concreta, la regulació del registre de jornada a què es refereix l'article 35.5 de l'ET. La raó per la promoció d'un procés de negociació sobre aquesta matèria es troba en la conflictivitat creada sobre la interpretació i aplicació d'aquest precepte legal en els últims mesos i la conveniència, segons el parer de l?AEB/CECA, d'intentar establir un marc general de criteris d'aplicació que proporcionin claredat i seguretat jurídica a tot el sector ".

Aquest dijous 12 de gener, s'han celebrat les reunions -per separat- amb les dues patronals i durant les mateixes únicament s'ha procedit a constituir les respectives meses de negociació. S'ha fixat com a data límit per arribar a un acord el 15 de març.

Per a CCOO qualsevol possible acord ha de contenir els elements suficients perquè: 

  •  Realment es dugui a terme en les empreses un registre diari fefaent de la jornada de cada treballadora i de cada treballador.
  •  Serveixi per mesurar quan es produeixen excessos sobre la jornada de treball.
  •  S?arbitrin les compensacions adequades al cas.
  •  S'incorporin compromisos de bones pràctiques.
  •  S?informi detalladament a les persones i a la Representació Laboral.

És a dir, el possible acord ha de tenir continguts i compromisos tangibles per part de les patronals ja que, de no ser així, podríem entendre que estem davant d'una maniobra dilatòria de les entitats per guanyar temps davant la pressió de la nostra acció sindical, la Inspecció de treball i els conflictes col·lectius.

Tampoc hem d'obviar que una de les causes de les prolongacions de la jornada és l'escassetat endèmica de plantilla en el sector.

Per a CCOO l'objectiu fonamental és el d'avançar -de veritat- en la conciliació de la vida personal, familiar i laboral i amb aquest ànim anem a encarar aquest procés de negociació. 

La propera reunió està prevista el 25 de gener.

Infórmate

CCOO Servicios es un sindicato, es Comisiones Obreras en los sectores de Comercio, Financiero, administrativo, de las TIC, Hostelería, Contact-center, Oficinas, Turismo... Leer más


Síguenos en Telegram

Dónde estamos


OFICINAS CENTRALES
C/ Albasanz, 3 1º Planta
28037 Madrid
Tel: 91 540 92 82
Asesoría Madrid 91 536 51 63-64
Otras Comunidades
Fax: 91 559 71 96
Email: contacta@servicios.ccoo.es