Archivado en Comunicats, Salari

Sobre les dues pagues volunt脿ries


Informaci贸 sobre la demanda guanyada pel nostre company Manuel Luna al voltant d'aquest tema.


pdf
print
pmail

El 14 de mar莽 de 2005 aquesta Secci贸 Sindical de CCOO va publicar un comunicat sota el t铆tol 聯CCOO RECLAMEM A LA DIRECCI脫 QUE ABONI LES DUES PAGUES ESPECIALS, TAMB脡 ALS EMPLEATS I EMPLEADES INGRESSATS A PARTIR DE L聮1 DE GENER DE 1987聰.

 

En aquest comunicat inform脿vem de com ens hav铆em adre莽at a la Direcci贸 perqu猫 reconegu茅s el dret de d聮aquest col路lectiu de treballadors i treballadores a percebre les dues pagues especials que no cobraven per la seva data d聮entrada.

 

Consider脿vem llavors, i encara ho considerem, que podr铆em estar davant d聮una possible discriminaci贸, i ens bas脿vem en la reiterada jurisprud猫ncia que al voltant d聮aquests temes s聮anava destil路lant des de diferents 脿mbits de la judicatura.

 

Davant la negativa de la Caixa de considerar les nostres al路legacions, el nostre company i delegat de Comissions Obreres, en Manuel Luna, va presentar una demanda individual al Jutjat n潞 1 de Matar贸 per Tutela de derechos fundamentales聰. B脿sicament la demanda recull el que estem exposant en aquest comunicat. A m茅s, el company Luna afegia una altra discriminaci贸, en concret, la de la seva contractaci贸 temporal.

 

La sent猫ncia ha estat favorable en tot el que es demanava, al nostre company. Per tant, la Caixa esdev茅 obligada a pagar-li les dues pagues de m茅s.

 

La Caixa treu un comunicat en el que diu que es complau de comunicar al personal que "la Direcci贸 de l聮Entitat ha adoptat l聮acord que el dret a cobrar les dues gratificacions volunt脿ries que s聮havien concedit a tots els empleats fins l聮any 1986....afecti tot el personal que estigu茅s incorporat a la Caixa el 31 de desembre de 1986, fons quina fos la duraci贸 o modalitat del seu contracte...". 脪bviament, entenem, que aquest acord ve for莽at per la Sent猫ncia i no per una decisi贸 "generosa" de la Entitat.

 

Ara b茅, queda per aclarir si els empleats i empleades que no cobren les dues pagues perqu猫 van entrar m茅s tard tindrien  dret a les mateixes o no. Nosaltres pensem que s铆, i aix铆 ho hem fet saber a l聮Entitat, i farem tot el que estigui en les nostres mans per tal de que aix铆 sigui.

 

Matar贸, 10 de gener del 2006