Archivado en

Concatenació de contractes

La Caixa, desprès de la denúncia de la Secció Sindical de CCOO, aplica correctament les antiguitats.


Este artículo se publicó originalmente en


pdf print pmail

La Caixa, davant la reclamació feta per la Secció Sindical de CC.OO., va procedir a recalcular l’antiguitat del personal que havia tingut contractes temporals amb discontinuïtats no superiors als 20 dies hàbils. Això va representar millores, en alguns casos substancials, per a un col·lectiu molt nombrós de treballadors i treballadores.

Al buscar documentació, quan vàrem plantejar a la Caixa  el problema, es va demanar als afectats els contractes, fulles de salari, i la certificació de la seva vida laboral.

En aquell moment ja vàrem trobar-nos amb la figura de les  vacances cotitzades i no realitzades. És a dir, dies que sumen a la vida laboral. Per la Seguretat Social son més dies treballats i amb aquest argument vàrem reclamar a la Direcció. Es un element a favor i molt important per restituir uns drets a totes les persones que tinguessin intervals en els contractes superiors als 20 dies hàbils.

La nostra demanda de moment no ha tingut el èxit desitjat. Considerem que l’Entitat ha de ser més flexible per tal de reparar situacions injustes i mes si son situacions creades a voluntat de la pròpia entitat.

Potser sigui un concepte ambigu i que no sabem com es resoldria en una demanda davant magistratura, però no deixa de ser un element més que explorarem per tal de solucionar els problemes creats per la mala pràctica de l’entitat.

Per les dades que hem pogut aconseguir, es tracta d’un grup no massa nombrós, i amb tots i totes hem contactat, e individualment els hem explicat la nostre reclamació així com la manca de sensibilitat i de voluntat de reposició d’un dret per part de l’Entitat.

 En la qüestió de la concatenació de contractes, la jurisprudència existent tant marca el límit dels 20 dies, com perllonga la concatenació fins els 30 dies, en funció de les pràctiques de les empreses. La nostre Direcció aplica sempre la més restrictiva i perjudicial per a tothom.

En cas de que no ens haguem posat en contacte amb algú que cregui estar afectat, agrairíem ens ho fes saber.

Mataró, 16 de febrer de 2005

Infórmate

CCOO Servicios es un sindicato, es Comisiones Obreras en los sectores de Comercio, Financiero, administrativo, de las TIC, Hostelería, Contact-center, Oficinas, Turismo... Leer más


Síguenos en Telegram

Dónde estamos


OFICINAS CENTRALES
C/ Albasanz, 3 1º Planta
28037 Madrid
Tel: 91 540 92 82
Asesoría Madrid 91 536 51 63-64
Otras Comunidades
Fax: 91 559 71 96
Email: contacta@servicios.ccoo.es