Arquivado en Comunicats, Dones i Igualtat, Condicions de Treball

Si has estat de baixa per maternitat / paternitat, t'interessa (III)

Maternitat / Paternitat

El banc ens informa que en la nòmina de setembre regularitzarà les liquidacions errònies de maternitat/paternitat des de gener de 2014. CCOO reclamem també que es regularitzin les liquidacions errònies anteriors a aquesta data, en línia amb el que ha passat en altres entitats. RRLL ens donarà resposta aquest mes de setembre.


Este artículo se publicó originalmente en Banco Sabadell (CCOO Grupo Banco Sabadell) ,


pdf print pmail

Recordem què passa

Les prestacions de maternitat/paternitat les fixa l'INSS en funció de la base de cotització del mes anterior a la baixa, de manera que depenent de la cotització, que podia incloure percepcions de retribució variable o alguna altra retribució excepcional, la prestació és superior a la nòmina mensual i el banc liquidava absorbint la diferència.

Aquesta situació s'agreujà quan a desembre de 2013 s'amplien els conceptes de cotització a la SS (retribucions en espècie, assegurança de vida, aportació al PPEBS, tiquets restaurant...), de manera que a partir d'aquesta data les liquidacions incorrectes afecten a tota la plantilla en situació de permís de maternitat/paternitat.


Cronologia d?aquest conflicte

  • Febrer 2015 CCOO vam detectar les liquidacions errònies en les nòmines quan s?està de permís de maternitat/paternitat.
  • Març 2015 vam reclamar la regularització de tots els casos i vam procedir a verificar les quantitats liquidades en les nòmines dels companys/es que així ho sol·licitaven. (Actualment portem fets més de 500 càlculs)
  • Abril 2015 l?empresa rectifica i modifica el sistema de liquidació en nòmina.

Apunt: "CCOO vam detectar llavors que no feien correctament les aportacions al PPEBS dels col·lectius de CAM i BMN. Ho vam portar a la comissió de control i el banc ho va regularitzar al juliol. Comprova-ho."

  • Juny 2015 CCOO valida amb l?empresa la metodologia utilitzada per al càlcul de la regularització. RRLL es compromet a regularitzar la situació des del gener al 2014.
  • Juliol 2015 CCOO torna a reclamar a la direcció, una vegada realitzades totes les consultes jurídiques, que regularitzi també les liquidacions errònies anteriors a gener 2014.

CCOO creiem que l'empresa ha de procedir a regularitzar aquestes situacions, ja que es tracta d'unes prestacions que la Seguretat Social destina a les persones en situació de permís per maternitat/paternitat i de les quals l'empresa no pot disposar ja que són prestacions per als afectats i afectades.

Esperarem la decisió de l'empresa sobre les liquidacions anteriors a gener de 2014. Fins llavors, celebrarem que els altres sindicats s'uneixin a les nostres reclamacions. Fins i tot que algú s'adjudiqui el mèrit.

Si encara no ho has fet i creus que pots ser una de les persones afectades, posa't en contacte amb CCOO al correu ccoogbs@bancosabadell.com 


Estar afiliat a CCOO té les seves avantatges.

Infórmate

CCOO Servizos é un sindicato, é Comisións Obreiras nos sectores de Comercio, Financeiro, administrativo, das TIC, Hostalería, Telemarketing, Oficinas, Turismo... Leer más


Síguenos en Telegram

Onde estamos


OFICINAS CENTRALES
C/ Albasanz, 3 1º Planta
28037 Madrid
Tel: 91 540 92 82
Asesoría Madrid 91 536 51 63-64
Otras Comunidades
Fax: 91 559 71 96
Email: contacta@servicios.ccoo.es