Archivado en Comunicats

Negociació col.lectiva

Assolit un principi d'acord en les següents matèries del Conveni del Comerç del Metall de Tarragona

Després de mostrar el nostre rebuig absolut al seu plantejament en totes les reunions mantingudes i exigir que es compleixin els acords contemplats en l'Acord de Negociació Col·lectiva hem aconseguit arribar a l'augment salarial de l'1% recollit en el mateix i així garantir el poder adquisitiu dels treballadors i les treballadores del sector.


pdf print pmail

Després d'una dura negociació amb les patronals que integren la Comissió, el passat dia dimecres 27, vam arribar a acordar les següents matèries:

  • S'especifica l'àmbit funcional del Conveni a totes les empreses l'activitat exclusiva o principal consisteixi en la venda, comercialització i / o distribució-detall o engròs- de tota mena de productes que continguin totalment o parcialment materials metàl·lics.
  • La vigència serà de dos anys a partir de l'1 de gener de 2015, pel que finalitzarà el 31 desembre 2016
  • S'estableix una comissió paritària que estarà formada per 4 representants de la patronal i 4 representants de la part social. Les funcions encomanades a la Comissió Paritària són la vigilància i compliment de les qüestions que derivin de l'aplicació del conveni col·lectiu.
  • L'increment salarial s'aplicarà en tots els conceptes salarials
  • 2015: increment de l'1% sobre les taules del 2014 amb efectes de 1 gener 2015
  • 2016: increment de l'1% sobre les taules del 2015 amb efectes de 1 gener 2016
  • S'adapta la classificació professional s'estableix, fonamentalment, atenent als criteris que l'art. 22 de l'Estatut dels treballadors s'estableix mitjançant els grups professionals, és a dir, atenent a les aptituds professionals, titulacions i contingut general de la prestació, incloent en cada grup i / o àrea funcional diverses tasques o funcions i especialitats professionals.
  • Quant als permisos retribuïts podran gaudir-mentre duri la situació del fet causant que doni lloc a aquesta llicència.

CCOO valorem molt positivament el principi d'acord assolit, ja que des del primer dia la Patronal es va negar en rodó a negociar absolutament res que no fos un mínim increment salarial.


Tarragona, 28 de maig de 2015


Infórmate

CCOO Servicios es un sindicato, es Comisiones Obreras en los sectores de Comercio, Financiero, administrativo, de las TIC, Hostelería, Contact-center, Oficinas, Turismo... Leer más


Síguenos en Telegram

Dónde estamos


OFICINAS CENTRALES
C/ Albasanz, 3 1º Planta
28037 Madrid
Tel: 91 540 92 82
Asesoría Madrid 91 536 51 63-64
Otras Comunidades
Fax: 91 559 71 96
Email: contacta@servicios.ccoo.es