Archivado en Comunicats

Negociació col.lectivo

CCOO ENS MOBILITZEM PEL CONVENI

Avui dia 27 de maig, CCOO juntament amb d'altres sindicats, ens hem concentrat a l'entrada de la reunió de la Mesa de Conveni per reivindicar que s'abordin les solucions que necessiten les plantilles del sector.


Este artículo se publicó originalmente en CATALUNYA (CCOO Serveis Catalunya) , Financiero (Agrupación Sector Financiero ) , GIRONA (Sindicat Intercomarcal de CCOO Serveis Comarques Gironines) , TARRAGONA (Serveis CCOO Tarragona) , LLEIDA (Serveis CCOO Terres de Lleida) , VOCC-CATC (Serveis CCOO Vallès Occidental - Catalunya Central) , VORMAROS (Serveis CCOO Vallès Oriental - Maresme - Osona) , BLLAPAG (Serveis CCOO Baix Llobregat - Alt Penedès - Anoia - Garraf) , s.financer (Sector Financer CCOO Serveis Catalunya) ,


pdf print pmail

I, per descomptat, per rebutjar les amenaces i coaccions que està realitzant la direcció de Bankia perquè la majoria de la plantilla treballi amb jornada partida, vulnerant l'horari de conveni.

També hem expressat, tant al carrer com posteriorment a la Mesa, el nostre rebuig als plantejaments que ens van fer les direccions de les empreses en l'última reunió.

La patronal, amb la cridanera absència de Bankia a la mesa d'avui, segueix mantenint els seus postulats pel que fa a la desregulació de jornades i horaris del sector. És la seva manera de blanquejar les hores "negres": consolidar en conveni el treballar de sol a sol.

CCOO seguirem plantant batalla si la Patronal insisteix en enderrocar el Conveni i mantenir la seva actitud immobilista. Recordeu que els seus plantejaments passen per buidar-lo de contingut, desregular qüestions fonamentals com l'horari o la mobilitat geogràfica, suprimir la carrera per experiència, classificació oficines, oposicions i qualsevol altre ascens que sigui objectiu. Ho venim repetint, NO volem ser un sector low cost i el que toca és que es reconegui la nostra professionalitat.

Les plantilles ja hem pagat molt cara aquesta crisi, la pèssima gestió dels equips directius i l'espoli que han patit les entitats amb actuacions delictives que s'estan jutjant: un de cada tres llocs de treball s'ha perdut, hem tingut congelats els salaris durant 3 anys, vivim situacions de pressió i tensió generalitzades, amb prolongacions continuades de la jornada laboral, i ara una volta de rosca més amb aquesta agressió sense precedents a unes plantilles que no s'ho mereixen.

A l'última reunió CCOO al costat d'altres sindicats vam presentar un document de treball amb quatre punts en comú que entenem que han de ser la base de negociació i de resolució d'aquest Conveni:
  •   Ocupació: Garantia de passi a fix de la nova contractació, substitució de les absències, etc.
  •   Salaris: Increments del 3% el 2015 i 2% la resta, amb clàusula revisió a l'alça.
  •   Jornada: Consolidar dia lliure disposició, eliminació tarda dijous i control horari efectiu.
  •   Desenvolupament professional: nivells adequats a la funció i objectivar salaris.
Al costat de la resta de reivindicacions que ja vam presentar, CCOO requerim un Conveni adequat al context de recuperació econòmica, a les clares millores i increments notables en els comptes de resultats de les empreses i en correlació als increments retributius que s'estan aprovant (amb el vot en contra de CCOO allà on som presents) per a equips directius i membres de Consells d'Administració.


Infórmate

CCOO Servicios es un sindicato, es Comisiones Obreras en los sectores de Comercio, Financiero, administrativo, de las TIC, Hostelería, Contact-center, Oficinas, Turismo... Leer más


Síguenos en Telegram

Dónde estamos


OFICINAS CENTRALES
C/ Albasanz, 3 1º Planta
28037 Madrid
Tel: 91 540 92 82
Asesoría Madrid 91 536 51 63-64
Otras Comunidades
Fax: 91 559 71 96
Email: contacta@servicios.ccoo.es