Archivado en Comunicats, Ciberdrets

SENT脠NCIA HIST脪RICA DEL TRIBUNAL CONSTITUCIONAL

El sindicat pot utilitzar el correu electr貌nic de les empreses


El Tribunal Constitucional ha estimat el recurs de CCOO i ha dictat una sent猫ncia que avala l聮煤s sindical del correu electr貌nic de les empreses, amb la condici贸 que no pertorbi l聮activitat normal de les companyies, ni comporti cap cost addicional per a aquestes. Aix铆, la Sala segona del Tribunal Constitucional anul聲la la sent猫ncia de la Sala civil del Tribunal Suprem, que havia donat la ra贸 a l聮empresa en el cas del Grup BBVA.


pdf
print
pmail


Text complert de la "Sent猫ncia 煤s sindical correus electr貌nic"
Sent猫ncia sobre la utilitzaci贸 sindical del correu electr貌nicAquesta sent猫ncia restitueix el criteri defensat per COMFIA-CCOO, en solitari, des del primer moment, en entendre que la llei avala la comunicaci贸 entre el sindicat i els seus afiliats i amb els treballadors en general, independentment del mitj脿 utilitzat per a aix貌.

El Tribunal Constitucional afirma que es va vulnerar el dret a la llibertat sindical, ja que sobre l聮empresari 芦pesa el deure de mantenir el sindicat en el gaudi pac铆fic dels instruments aptes per a la seva acci贸 sindical, sempre que tals mitjans existeixin, la seva utilitzaci贸 no perjudiqui la finalitat per a la qual van ser creats per l聮empresa i es respectin els l铆mits i regles d聮煤s禄.

COMFIA聳CCOO vol ressaltar la transcend猫ncia d聮aquesta sent猫ncia, que 茅s d聮aplicaci贸 immediata i extensible a tots els sectors d聮activitat. Al nostre judici, no es tracta de la conquesta de nous drets, sin贸 l聮actualitzaci贸 dels drets d聮informaci贸 ja existents en l聮Estatut dels treballadors i la Llei org脿nica de llibertat sindical (LOLS).

Per tot aix貌, COMFIA聳CCOO, que sempre ha defensat la necessitat d聮arribar a acords per a un 煤s assenyat i raonable del correu electr貌nic, tornarem a impulsar processos de negociaci贸 per a l聮aplicaci贸 pr脿ctica i t猫cnica d聮aquest dret, avui ja indiscutible.

Confiem, doncs, en el compliment d聮aquesta sent猫ncia perqu猫 la utilitzaci贸 del correu electr貌nic pels sindicats permeti una millora en les garanties de comunicaci贸 i informaci贸 amb els treballadors i les treballadores.

18 de novembre de 2005
Federaci贸 de Serveis Financers i Administratius Estatal de CC.OO. -COMFIA.CC.OO.-