Archivado en Comunicats, Ciberdrets

SENTÈNCIA HISTÒRICA DEL TRIBUNAL CONSTITUCIONAL

El sindicat pot utilitzar el correu electrònic de les empreses

El Tribunal Constitucional ha estimat el recurs de CCOO i ha dictat una sentència que avala l’ús sindical del correu electrònic de les empreses, amb la condició que no pertorbi l’activitat normal de les companyies, ni comporti cap cost addicional per a aquestes. Així, la Sala segona del Tribunal Constitucional anul•la la sentència de la Sala civil del Tribunal Suprem, que havia donat la raó a l’empresa en el cas del Grup BBVA.


pdf print pmail


Text complert de la "Sentència ús sindical correus electrònic"
Sentència sobre la utilització sindical del correu electrònicAquesta sentència restitueix el criteri defensat per COMFIA-CCOO, en solitari, des del primer moment, en entendre que la llei avala la comunicació entre el sindicat i els seus afiliats i amb els treballadors en general, independentment del mitjà utilitzat per a això.

El Tribunal Constitucional afirma que es va vulnerar el dret a la llibertat sindical, ja que sobre l’empresari «pesa el deure de mantenir el sindicat en el gaudi pacífic dels instruments aptes per a la seva acció sindical, sempre que tals mitjans existeixin, la seva utilització no perjudiqui la finalitat per a la qual van ser creats per l’empresa i es respectin els límits i regles d’ús».

COMFIA–CCOO vol ressaltar la transcendència d’aquesta sentència, que és d’aplicació immediata i extensible a tots els sectors d’activitat. Al nostre judici, no es tracta de la conquesta de nous drets, sinó l’actualització dels drets d’informació ja existents en l’Estatut dels treballadors i la Llei orgànica de llibertat sindical (LOLS).

Per tot això, COMFIA–CCOO, que sempre ha defensat la necessitat d’arribar a acords per a un ús assenyat i raonable del correu electrònic, tornarem a impulsar processos de negociació per a l’aplicació pràctica i tècnica d’aquest dret, avui ja indiscutible.

Confiem, doncs, en el compliment d’aquesta sentència perquè la utilització del correu electrònic pels sindicats permeti una millora en les garanties de comunicació i informació amb els treballadors i les treballadores.

18 de novembre de 2005
Federació de Serveis Financers i Administratius Estatal de CC.OO. -COMFIA.CC.OO.-

Infórmate

CCOO Servicios es un sindicato, es Comisiones Obreras en los sectores de Comercio, Financiero, administrativo, de las TIC, Hostelería, Contact-center, Oficinas, Turismo... Leer más


Síguenos en Telegram

Dónde estamos


OFICINAS CENTRALES
Ramírez de Arellano, 19
28043 Madrid
Tel: 91 540 92 82
Asesoría Madrid 91 536 51 63-64
Otras Comunidades
Fax: 91 559 71 96
Email: contacta@servicios.ccoo.es