Archivado en Comunicats, Ciberdrets

SENTÈNCIA HISTÒRICA DEL TRIBUNAL CONSTITUCIONAL

El sindicat pot utilitzar el correu electrònic de les empreses

El Tribunal Constitucional ha estimat el recurs de CCOO i ha dictat una sentència que avala l’ús sindical del correu electrònic de les empreses, amb la condició que no pertorbi l’activitat normal de les companyies, ni comporti cap cost addicional per a aquestes. Així, la Sala segona del Tribunal Constitucional anul•la la sentència de la Sala civil del Tribunal Suprem, que havia donat la raó a l’empresa en el cas del Grup BBVA.


Este artículo se publicó originalmente en CATALUNYA (CCOO Serveis Catalunya) ,


pdf print pmail


Text complert de la "Sentència ús sindical correus electrònic"
Sentència sobre la utilització sindical del correu electrònicAquesta sentència restitueix el criteri defensat per COMFIA-CCOO, en solitari, des del primer moment, en entendre que la llei avala la comunicació entre el sindicat i els seus afiliats i amb els treballadors en general, independentment del mitjà utilitzat per a això.

El Tribunal Constitucional afirma que es va vulnerar el dret a la llibertat sindical, ja que sobre l’empresari «pesa el deure de mantenir el sindicat en el gaudi pacífic dels instruments aptes per a la seva acció sindical, sempre que tals mitjans existeixin, la seva utilització no perjudiqui la finalitat per a la qual van ser creats per l’empresa i es respectin els límits i regles d’ús».

COMFIA–CCOO vol ressaltar la transcendència d’aquesta sentència, que és d’aplicació immediata i extensible a tots els sectors d’activitat. Al nostre judici, no es tracta de la conquesta de nous drets, sinó l’actualització dels drets d’informació ja existents en l’Estatut dels treballadors i la Llei orgànica de llibertat sindical (LOLS).

Per tot això, COMFIA–CCOO, que sempre ha defensat la necessitat d’arribar a acords per a un ús assenyat i raonable del correu electrònic, tornarem a impulsar processos de negociació per a l’aplicació pràctica i tècnica d’aquest dret, avui ja indiscutible.

Confiem, doncs, en el compliment d’aquesta sentència perquè la utilització del correu electrònic pels sindicats permeti una millora en les garanties de comunicació i informació amb els treballadors i les treballadores.

18 de novembre de 2005
Federació de Serveis Financers i Administratius Estatal de CC.OO. -COMFIA.CC.OO.-

Artículos más leídos hoy

Infórmate

CCOO Servicios es un sindicato, es Comisiones Obreras en los sectores de Comercio, Financiero, administrativo, de las TIC, Hostelería, Contact-center, Oficinas, Turismo... Leer más


Síguenos en Telegram

Dónde estamos


OFICINAS CENTRALES
C/ Albasanz, 3 1º Planta
28037 Madrid
Tel: 91 540 92 82
Asesoría Madrid 91 536 51 63-64
Otras Comunidades
Fax: 91 559 71 96
Email: contacta@servicios.ccoo.es