Archivado en Comunicats, Ciberdrets

Sentencia hist貌rica del Tribunal Constitucional / 15 Novembre 2005 - Transiciel

El TC ens d贸na la ra贸 a Comfia-CCOO al avalar l聮煤s del correu electr貌nic de la empresa amb finalitats sindicals


La Sala Segona del Tribunal Constitucional ha dictat una sent猫ncia que avala l'煤s del correu electr貌nic de les empreses pels sindicats al regular amb uns par脿metres similars a qualsevol altra activitat sindical la utilitzaci贸 del correu electr貌nic en les seves comunicacions amb els afiliats i treballadors en general.


pdf
print
pmail
La fallada de la Sala Segona del Tribunal Constitucional, fet p煤blic avui, anul路la una sent猫ncia de la Sala civil del Tribunal Suprem, a l'entendre que quedava vulnerat el dret del sindicat, en aquest cas CCOO, a la llibertat sindical.

Aquesta sent猫ncia restitueix el criteri defensat i avalat per Comfia-CCOO des del primer moment a l'entendre que la llei avala la comunicaci贸 entre el sindicat i els seus afiliats i treballadors en general independentment del mitj脿 utilitzat per a aix貌.

COMFIA-CCOO es felicita pel pas gegantesc que suposa aquest pronunciament de la m茅s alta inst脿ncia judicial al permetre, sense cap g猫nere de dubtes, l'煤s sindical de les noves tecnologies en l'activitat sindical dins les empreses.

Tamb茅 vam valorar que hagi estat el Tribunal Constitucional qui s'hagi pronunciat ja que la projecci贸 ser脿 cap a tots els sectors productius.

Per la import脿ncia de la sent猫ncia deu ser la Confederaci贸 Sindical de CCOO la qual degui recollir el plantejament i fer-lo extensiu a tots els 脿mbits de la negociaci贸 col路lectiva.

Aquesta fallada posa fi a un conflicte col路lectiu que es va iniciar fa uns cinc anys i que va contar amb un primer pronunciament de l'Audi猫ncia Nacional favorable al sindicat, posteriorment el Tribunal Suprem va donar la ra贸 a l'empresa i ara 茅s el Tribunal Constitucional qui resol el tema al donar la ra贸 al sindicat.

Les condicions que estableix el Tribunal Constitucional i que s贸n similars a les establertes per a la resta de l'activitat sindical s贸n les seg眉ents:

1. La comunicaci贸 no podr脿 pertorbar l'activitat normal de l'empresa.

2. Tractant-se de l'ocupaci贸 d'un mitj脿 de comunicaci贸 electr貌nic, creat com eina de producci贸, no podr脿 perjudicar-se l'煤s espec铆fic empresarial preordenat per al mateix.

3. No tenint fonament el dret d'una c脿rrega empresarial expressament prescrita en l'Ordenament, la utilitzaci贸 de l'instrument empresarial no podr脿 ocasionar grav脿mens addicionals per l'empleador, significativament l'assumpci贸 de majors costos.Secretaria de comunicaci贸 de COMFIA-CCOO


Consultar text de la sent猫ncia

Afilia't a CC.OO.!