Archivado en Comunicats, Ciberdrets

Sent猫ncia hist貌rica del Tribunal Constitucional

El TC d贸na la ra贸 a COMFIA-CCOO en avalar l'煤s del correu electr貌nic de l'empresa amb finalitat sindical


La Sala Segona del Tribunal Constitucional ha dictat una sent猫ncia que avala l'煤s del correu electr貌nic de les empreses pels sindicats en regular, amb uns par脿metres similars a qualsevol altra activitat sindical, la utilitzaci贸 del correu electr貌nic en les seves comunicacions amb els afiliats i treballadors en general.


pdf
print
pmail
La sent猫ncia de la Sala Segona del Tribunal Constitucional, feta p煤blica avui, anul聲la una sent猫ncia de la Sala Civil del Tribunal Suprem, en entendre que quedava vulnerat el dret del sindicat, en aquest cas CCOO, a la llibertat sindical.

Aquesta sent猫ncia restitueix el criteri defensat i avalat per COMFIA-CCOO, des del primer moment, en entendre que la llei permet la comunicaci贸 entre el sindicat i els seus afiliats i treballadors en general, independentment del mitj脿 utilitzat per a aix貌.

COMFIA-CCOO es felicita pel pas de gegant que comporta aquest pronunciament de la m茅s alta inst脿ncia judicial, en permetre, sense cap dubte, l'煤s sindical de les noves tecnologies en l'activitat sindical en el si de les empreses.

Tamb茅 val la pena valorar que hagi estat el Tribunal Constitucional qui s'hagi pronunciat, ja que la seva projecci贸 ser脿 cap a tots els sectors productius.

Per la import脿ncia de la sent猫ncia, ha de ser la Confederaci贸 Sindical de CCOO la que ha de recollir el plantejament i fer-lo extensiu a tots els 脿mbits de la negociaci贸 col聲lectiva.

Aquesta sent猫ncia posa fi a un conflicte col聲lectiu que es va iniciar fa uns cinc anys i que va comptar amb un primer pronunciament de l'Audi猫ncia Nacional favorable al sindicat, posteriorment el Tribunal Suprem va donar la ra贸 a l'empresa, i ara 茅s el Tribunal Constitucional qui resol el tema donant la ra贸 al sindicat.

Les condicions que estableix el Tribunal Constitucional, i que s贸n similars a les establertes per a la resta de l'activitat sindical, s贸n les seg眉ents:

1. La comunicaci贸 no podr脿 pertorbar l'activitat normal de l'empresa.

2. Tractant-se de l'煤s d'un mitj脿 de comunicaci贸 electr貌nic, creat com a eina de producci贸, no podr脿 perjudicar-se l'煤s espec铆fic empresarial preordenat.

3. No tenint fonament el dret d'una c脿rrega empresarial expressament prescrita en l'ordenament, la utilitzaci贸 de l'instrument empresarial no podr脿 ocasionar grav脿mens addicionals per a l聮ocupador, significativament l'assumpci贸 de majors costos.

Secretaria de comunicaci贸 de COMFIA-CCOO

Veure la Nota Informativa del TC en pdf

La sent猫ncia complerta en pdf