Archivado en Comunicats, Ciberdrets

Sentència històrica del Tribunal Constitucional

El TC dóna la raó a COMFIA-CCOO en avalar l'ús del correu electrònic de l'empresa amb finalitat sindical

La Sala Segona del Tribunal Constitucional ha dictat una sentència que avala l'ús del correu electrònic de les empreses pels sindicats en regular, amb uns paràmetres similars a qualsevol altra activitat sindical, la utilització del correu electrònic en les seves comunicacions amb els afiliats i treballadors en general.


pdf print pmail

La sentència de la Sala Segona del Tribunal Constitucional, feta pública avui, anul•la una sentència de la Sala Civil del Tribunal Suprem, en entendre que quedava vulnerat el dret del sindicat, en aquest cas CCOO, a la llibertat sindical.

Aquesta sentència restitueix el criteri defensat i avalat per COMFIA-CCOO, des del primer moment, en entendre que la llei permet la comunicació entre el sindicat i els seus afiliats i treballadors en general, independentment del mitjà utilitzat per a això.

COMFIA-CCOO es felicita pel pas de gegant que comporta aquest pronunciament de la més alta instància judicial, en permetre, sense cap dubte, l'ús sindical de les noves tecnologies en l'activitat sindical en el si de les empreses.

També val la pena valorar que hagi estat el Tribunal Constitucional qui s'hagi pronunciat, ja que la seva projecció serà cap a tots els sectors productius.

Per la importància de la sentència, ha de ser la Confederació Sindical de CCOO la que ha de recollir el plantejament i fer-lo extensiu a tots els àmbits de la negociació col•lectiva.

Aquesta sentència posa fi a un conflicte col•lectiu que es va iniciar fa uns cinc anys i que va comptar amb un primer pronunciament de l'Audiència Nacional favorable al sindicat, posteriorment el Tribunal Suprem va donar la raó a l'empresa, i ara és el Tribunal Constitucional qui resol el tema donant la raó al sindicat.

Les condicions que estableix el Tribunal Constitucional, i que són similars a les establertes per a la resta de l'activitat sindical, són les següents:

1. La comunicació no podrà pertorbar l'activitat normal de l'empresa.

2. Tractant-se de l'ús d'un mitjà de comunicació electrònic, creat com a eina de producció, no podrà perjudicar-se l'ús específic empresarial preordenat.

3. No tenint fonament el dret d'una càrrega empresarial expressament prescrita en l'ordenament, la utilització de l'instrument empresarial no podrà ocasionar gravàmens addicionals per a l’ocupador, significativament l'assumpció de majors costos.

Secretaria de comunicació de COMFIA-CCOO

Veure la Nota Informativa del TC en pdf

La sentència complerta en pdf

Artículos más leídos hoy

Infórmate

CCOO Servicios es un sindicato, es Comisiones Obreras en los sectores de Comercio, Financiero, administrativo, de las TIC, Hostelería, Contact-center, Oficinas, Turismo... Leer más


Síguenos en Telegram

Dónde estamos


OFICINAS CENTRALES
C/ Albasanz, 3 1º Planta
28037 Madrid
Tel: 91 540 92 82
Asesoría Madrid 91 536 51 63-64
Otras Comunidades
Fax: 91 559 71 96
Email: contacta@servicios.ccoo.es