Arquivado en Comunicats, Dones i Igualtat

Banc Sabadell i el seu Pla de desIGUALTAT

No, no, no...

La negativa de l'empresa a millorar les mesures d'igualtat entre dones i homes proposades per CCOO no és pròpia d'un banc que es considera socialment responsable, sí d'una empresa ancorada en el passat més ranci.


Este artículo se publicó originalmente en Banco Sabadell (CCOO Grupo Banco Sabadell) ,


pdf print pmail

Després de diverses reunions de la Comissió d'Igualtat, l'empresa s'escuda en arguments masclistes, retrògrads i anacrònics per dir NO a l'actualització i millora de l'actual Pla d'Igualtat Efectiva entre Dones i Homes.

1. Diu NO a deixar de discriminar les dones, des del punt de vista salarial, quan causem baixa per risc durant l'embaràs i veiem com el nostre B50 es redueix un 50% o com, pel fet de ser dones i quedar embarassades, deixem de percebre el "bonus/variable" durant el temps que no estem en actiu.

Argument de l'empresa: els homes també es veuen perjudicats en aquest sentit quan es trenquen una cama.

2. Diu NO a determinar criteris objectius per promocionar dones en aquelles categories on hi ha una bretxa de gènere més gran.

Argument de l'empresa: ells promocionen a qui volen i com volen.

3. Diu NO a la cobertura de les baixes per incapacitat temporal per risc durant l'embaràs.

Argument de l'empresa: si no es cobreixen les baixes dels homes per malaltia comuna, per què ho farem amb les dones quan estan embarassades?

4. Diu NO a la flexibilitat horària per a la plantilla amb jornada partida i amb descendents amb minusvalideses.

Argument de l'empresa: Si no poden conciliar, que demanin reducció de jornada.

5. Diu NO a les reduccions de jornada retribuïdes en els supòsits de malalties greus amb hospitalització de familiars fins a primer grau.

Argument de l'empresa: si algú té aquest tipus de problemes, que demanin excedència.

6. Diu NO a les llicències retribuïdes pel temps necessari per acudir a les reunions amb els organismes oficials en els processos d'adopció.

Argument de l'empresa: qui adopta és perquè vol i que s'agafin de les seves vacances els dies que necessitin.

7. Diu NO a que les Parelles i Unions de Fet tinguin dret a una llicència retribuïda similar a la llicència per matrimoni.

Argument de l'empresa: els matrimonis i les parelles de fet no tenen els mateixos drets. Qui vulgui els 15 dies, que es casi.

8. Diu NO al Projecte de Permutes presentat per CCOO per afavorir i agilitzar els trasllats per conciliació.

Argument de l'empresa: no ho veuen clar i temen que aquest aplicatiu només serveixi per tenir registrades a les persones desplaçades via ERO.

9. Diu NO a que els homes/altres progenitors no siguin traslladats ni desplaçats amb canvi de municipi durant l'any següent al naixement/adopció dels seus descendents.

Argument de l'empresa: Coresponsabilitat? Què és això? Si les mares ja tenen aquesta mesura establerta, per a què la tindran els pares?

10. Diu NO a que les treballadores puguin gaudir d'una llicència retribuïda de les dues setmanes anteriors a la data prevista de part.

Argument de l'empresa: que les Mútues valorin si cal donar de baixa per malaltia si ho estimen oportú.

11. Diu NO a ampliar el temps del Permís per Naixement de fill o filla a 15 dies naturals de forma transitòria i fins que entri en vigor les ampliacions previstes per la Seguretat Social.

Argument de l'empresa: el permís actual és suficient perquè un pare pugui estar amb la seva dona i el seu fill. A més a més, a l'hospital s'estan només dos dies i després la dona ja està a casa perfectament.

12. Diu NO al Protocol d'Assetjament Sexual, Sexista i Laboral que hem presentat per a incorporar com a annex al Pla d'Igualtat.

Argument de l'empresa: En el Grup Banc Sabadell no hi ha casos d'assetjament i no cal cap protocol. És suficient l'apartat que consta en l'actual Pla d'Igualtat.


A CCOO tampoc ens val la seva negativa. Per això, aquest sensesentit en forma de bateria de "no", ens porta a defensar amb més afany les nostres propostes, fent ús de totes les eines que disposem.

Infórmate

CCOO Servizos é un sindicato, é Comisións Obreiras nos sectores de Comercio, Financeiro, administrativo, das TIC, Hostalería, Telemarketing, Oficinas, Turismo... Leer más


Síguenos en Telegram

Onde estamos


OFICINAS CENTRALES
C/ Albasanz, 3 1º Planta
28037 Madrid
Tel: 91 540 92 82
Asesoría Madrid 91 536 51 63-64
Otras Comunidades
Fax: 91 559 71 96
Email: contacta@servicios.ccoo.es