Archivado en Comunicats

Millor previmguem-nos els treballadors del BBVA

Llei Prevenció Blanqueig Capitals - Catalunya

Els pròxims dies finalitza el termini arbitràriament decidit pel banc per a que tot el personal de Banca Minorista realitzi el curset virtual sobre "PREVENCIÓN DE LAVADO DE DINERO Y FINANCIACIÓN DE ACTIVIDADES TERRORISTAS".


Este artículo se publicó originalmente en BBVA (Sección Sindical BBVA) ,


pdf print pmail

Reiterem la nostra posició de que el banc, per complir la Llei 19/1993 sobre aquest tema, ha d'impartir el curset en horari laboral i, per tant, NO HEM DE FER CAS DE CAP TERMINI IMPOSAT SENSE RESPECTAR LA LLEI.


QUÈ DIU LA LLEI ?


La Llei obliga als Bancs a: "Adoptar las medidas oportunas para que los empleados de la entidad  tengan conocimiento de las exigencias derivadas de esta Ley. Estas medidas incluirán la elaboración, con la participación de los representantes de los trabajadores, de planes de formación y cursos para empleados que les capaciten para detectar las operaciones que puedan estar relacionadas con el blanqueo de capitales y para conocer la manera de proceder en tales casos".


Estem doncs davant de l'obligació del BBVA de realitzar plans de formació i cursos i ho han de fer dins del horari laboral. La realització d'hores extres és voluntària i com no ens poden obligar a fer-les a ningú, han de posar al nostre abast en horari laboral el curs de referència, que el Banc sí està obligat a donar segons la llei.


Altra qüestió és que ens preguntem en quina mesura es pretén que ens responsabilitzem de la versemblança de les dades que ens facilitin els senyors clients.


Aquestes funcions de policia científica-comptable ens superen llargament, en primer lloc perquè suposen un cop més l'atribució a compte nostre d'una càrrega de treball important i no quantificada, ni per l'empresa. En segon lloc per la manca de capacitació per assumir funcions d'auditoria i d'inspecció no reconegudes formalment ni legal.


On és el  protocol legal que ens permeti accedir a les dependències dels clients?


Per aquestes raons aconsellem al Banc que estableixi altres mitjans per garantir el que la Llei li encomana i obliga, (insistim, la Llei Obliga al BBVA com entitat) i en lloc d'intentar traslladar aquesta responsabilitat de qualsevol manera als assalariats potser seria millor ampliar la plantilla amb un nou contingent  degudament format per atendre aquestes noves funcions.


Per acabar i com creiem que és veritat la voluntat del BBVA de lluitar contra el blanqueig de capitals, no dubtem en que els 29 companys/es que treballen a les Illes Caiman o a les Illes del Canal (reconeguts paradisos fiscals), per citar alguns que no únics exemples, rebran també aquest curset.


DISPOSEM DE CÒPIES DE LA LLEI PER A QUI ENS HO DEMANI


Barcelona  - Setembre 2005


Ver Comunicado en pdf

Infórmate

CCOO Servicios es un sindicato, es Comisiones Obreras en los sectores de Comercio, Financiero, administrativo, de las TIC, Hostelería, Contact-center, Oficinas, Turismo... Leer más


Síguenos en Telegram

Dónde estamos


OFICINAS CENTRALES
C/ Albasanz, 3 1º Planta
28037 Madrid
Tel: 91 540 92 82
Asesoría Madrid 91 536 51 63-64
Otras Comunidades
Fax: 91 559 71 96
Email: contacta@servicios.ccoo.es