Archivado en Comunicats, Salut Laboral, beneficis socials

ESTÀ CONFIRMAT! On hi ha organització sindical la Salut i Seguretat en el treball està protegida

28 d’abril - Dia Internacional de la Salut i la Seguretat en el Treball



Este artículo se publicó originalmente en CATALUNYA (CCOO Serveis Catalunya) ,


pdf print pmail

La protecció de la salut dels treballadors i treballadores no és únicament un dret laboral sinó un dret humà fonamental i com tal ha de ser reconegut en l'àmbit del treball.

Aquest 28 d'abril torna a situar-se en un escenari de múltiples retallades en tots els àmbits que ens afecten com a ciutadans i com a persones treballadores. Aquest constant atac a l'Estat social, democràtic i de dret no passa per alt la seguretat i salut en el treball.

Un dels objectius fonamentals de les polítiques del Govern ha estat la privatització de la Sanitat Pública, i en aquesta mateixa línia, recentment ha aprovat l'Avantprojecte de Llei de Mútues de la Seguretat Social.

Davant aquestes polítiques ens cal posar en valor el poder col·lectiu dels sindicats, que amb el seu coneixement pràctic dels llocs de treball aconseguim un “efecte sindical de seguretat”, i així ho han posat de manifest diferents estudis i recerques (*).

Aquests estudis mostren l’ampli efecte positiu de l'existència de l’organització sindical i de l’afiliació dels treballadors i treballadores.

Per això, en aquest 28 d'abril, des de COMFIA-CCOO volem ressaltar la importància del treball diari dels nostres delegats i delegades de prevenció i Seccions Sindicals per garantir la salut laboral i posar fre a les retallades en prevenció.

Els nostres delegats i delegades no estan soles per aquesta tasca, per a CCOO la formació i l'assessorament professional és un tema estratègic, aquest 28 d’abril volem que rebin el reconeixement i el suport del conjunt dels treballadors i treballadores en la seva activitat sindical.

Secretaria de Salut laboral

COMFIA-CCOO Catalunya


(*) Vegeu per exemple:

El sindicalismo, un medio de prevención. Rory O’Neill

The Union Effect. The National Trade Union Centre in the UK (TUC)

Dossier: -inicio-

Asesoramiento sindical para la acción preventiva. Por Experiencia

Estudio: Impacto del asesoramiento sindical en salud laboral. ISTAS


Actes CCOO Catalunya - 28 d'abril 



BARCELONA: 
>> ASSEMBLEA a les 9’30 hores al Saló d’Actes de CCCO Catalunya (via Laietana 16, planta baixa). 
>> ACCIÓ REIVINDICATIVA a les 12 h. a Plaça St. Jaume. 

LLEIDA: Assemblea 10:00 horas. Saló d'Actes de CCOO Lleida. Avinguda de Catalunya, 2, Lleida 

TARRAGONA : Assemblea 25 d'abril, 11 h. Universitat Rovira i Virgili, Aula Magna de la Facultat de Ciencies Jurídiques. Avinguda de Catalunya, 35, Tarragona


Infórmate

CCOO Servicios es un sindicato, es Comisiones Obreras en los sectores de Comercio, Financiero, administrativo, de las TIC, Hostelería, Contact-center, Oficinas, Turismo... Leer más


Síguenos en Telegram

Dónde estamos


OFICINAS CENTRALES
C/ Albasanz, 3 1º Planta
28037 Madrid
Tel: 91 540 92 82
Asesoría Madrid 91 536 51 63-64
Otras Comunidades
Fax: 91 559 71 96
Email: contacta@servicios.ccoo.es