Archivado en Comunicats, Ocupacio

¿Per baix rendiment continuat?

Acomiadat a la B30

04-03-2014 El banc va acomiadar un company al·legant baix rendiment continuat (art.53.10 CCB). Aquest argument costa de creure si ens atenem a la seva trajectòria formativa i professional. Sembla lògic que algú que ha vingut obtenint un GDP per damunt de 4 des de la seva contractació i durant 3 anys, pugui pensar que la seva tasca és valorada.


Este artículo se publicó originalmente en Banco Sabadell (CCOO Grupo Banco Sabadell) ,


pdf print pmail

El passat dia 14, el banc va acomiadar a un company al·legant baix rendiment continuat (art.53.10 CCB), un argument que costa de creure si ens atenem a la seva trajectòria formativa i professional.

·         Sembla lògic que algú que ha vingut obtenint un GDP per damunt de 4 des de la seva contractació i durant 3 anys, pugui pensar que la seva tasca és valorada, i més si així li venen dient els seus caps.

·         Més lògic encara és que quan a algú a qui se l’ha contractat per fer una tasca específica se’l canvia de feina de manera unilateral per necessitats de l’empresa, pugui manifestar que desconeix cóm desenvolupar la nova tasca i demani formació al respecte.

·         I també sembla lògic que si algú creu que el seu rendiment pot ser més profitós en altres tasques per les  que se sent capacitat, ho vulgui fer saber a RRHH optant a diferents ofertes aparegudes al portal, on demanden perfils que pensa encaixen amb ell.

En el darrer GDP va tenir una nota sensiblement mes baixa. I després d’aquesta avaluació, juntament amb un informe que RRHH va sol·licitar al seu cap per estudiar la seva petició de trasllat, va ser suficient per que fos acomiadat.


Un acomiadament injustificat, arbitrari i que cap responsable ha aturat, quan sí estaven en condicions de fer-ho: Des de Comfia-CCOO us recordem que la Direcció a la que pertany la persona que RRHH sanciona, SEMPRE pot al·legar SI VOL, que la sanció és desproporcionada.

IMPORTANT:

·         Els responsables de personal han de ser conscients que les seves accions (informes, GDP, ...) poden tenir conseqüències no desitjades per ningú.

·         Quan es fa el GDP, i més quan la puntuació rebuda no considerem que sigui la correcte, cal reflectir en les observacions tot allò que ens pugui servir per demostrar la nostra actitud. (Sol·licitud de formació, comunicar el nostre desig d’optar a altres llocs, etc...).

·         En el GDP sols s’ha de valorar la qualitat de la nostre feina i la consecució dels objectius, no pas les hores de dedicació que fem, ni les activitats que formen part de la nostre vida privada.

·         Si els objectius que ens posen al GDP no son clars, hem de demanar que ens els concretin.

·         És bo deixar sempre constància escrita del que comuniquem a la Direcció. (Un correu ja val).

·         Us recordem que si esteu afiliats, el banc OBLIGATÒRIAMENT ha de comunicar-nos a CCOO el cas en concret ABANS de notificar-vos una sanció d’aquest tipus, per tal que tinguem l’oportunitat de revisar l’expedient i poder argumentar a favor vostre.

·         Casos com el present es poden evitar si CCOO podem intervenir prèviament a la comunicació del acomiadament, doncs davant l’evidencia d’una injustícia, es pot reconduir la situació i evitar una sanció extrema.

Contacta amb nosaltres si tens qualsevol dubte.

Febrer de 2014

Infórmate

CCOO Servicios es un sindicato, es Comisiones Obreras en los sectores de Comercio, Financiero, administrativo, de las TIC, Hostelería, Contact-center, Oficinas, Turismo... Leer más


Síguenos en Telegram

Dónde estamos


OFICINAS CENTRALES
C/ Albasanz, 3 1º Planta
28037 Madrid
Tel: 91 540 92 82
Asesoría Madrid 91 536 51 63-64
Otras Comunidades
Fax: 91 559 71 96
Email: contacta@servicios.ccoo.es