Archivado en Comunicats, Ocupacio

COMFIA-CCOO Catalunya arriba a un acord per fer front a la reestructuració de Comsa–Emte

Un acord que s’ha arribat per reduir les mesures negatives per l’ocupació i les modificacions substancials inicialment plantejades per l’empresa, servint-se de la Reforma Laboral tot i venint de l’execució d’un ERTE. L’acord té la voluntat que es pugui realment afrontar amb garanties el futur de l’empresa i que no es tornin a cometre els errors de gestió d’aquests darrers anys.


Este artículo se publicó originalmente en CATALUNYA (CCOO Serveis Catalunya) , Oficinas y Despachos (Oficinas y Despachos) ,


pdf print pmail

Els treballadors i treballadores de COMSA-EMTE varen ratificar l’acord assolit entre la representació legal dels treballadors i la direcció de l’empresa després de 30 dies intensius de període de consultes i negociació que COMFIA-CCOO a fet front davant l’ERO presentat per l’empresa que és puntera en el sector d’infraestructures d’enginyeria, serveis, tecnologia i energies renovables. Un acord que s’ha arribat per reduir les mesures negatives per l’ocupació i les modificacions substancials inicialment plantejades per l’empresa, servint-se de la Reforma Laboral tot i venint de l’execució d’un ERTE. L’acord té la voluntat que es pugui realment afrontar amb garanties el futur de l’empresa i que no es tornin a cometre els errors de gestió d’aquests darrers anys.

El període de consultes s’havia iniciat amb la intenció de la direcció de rescindir 40 llocs de treball d’un total de 245 de plantilla a nivell nacional, el 16’3% del total de l’empresa capçalera del grup. A més, el 3 de desembre havia començat un procés paral·lel de modificació substancial de les condiciones de treball, amb la proposta de reduccions salarials d’un 11,34% a partir de l’1 de gener pròxim. Aquesta situació suposava la segona reducció, ja que la plantilla de Comsa-Emte venia d’un ERTE de reduccions del 15% de la jornada durant 13 mesos, que finalitza aquest 31 de desembre, mesura que ha quedat demostrat que no va servir per canviar la situació.

COMFIA-CCOO valora positivament aquest acord principalment per l’actitud i esforç que han demostrat els treballadors i treballadores en contribuir a donar solucions a la situació financera de l’empresa, donant suport a les negociacions a través de les concentracions diàries exigint que els gestors de l’empresa tinguessin voluntat de cercar solucions i apostessin per la viabilitat futura de l’empresa. L’acord suposa un estalvi de la massa salarial que permet afrontar amb garanties el futur de l’empresa.

Pel que fa referència als acomiadaments, l’acord estableix:
- Reducció de 33 llocs de treball, dels 40 acomiadaments plantejats inicialment.
- Oferiment de processos de recol·locació a totes les persones acomiadades.
- Indemnització de 26 dies per any amb un topall de 14 mensualitats.
- Termini de voluntarietats i realització dels acomiadaments durant el primer trimestre del 2014

Pel que fa a les modificacions substancials, l’acord és el següent:
- Cap afectació en salaris inferiors a 20.000 euros ni a la part del salari protegida que estableix el Conveni Col·lectiu d’Oficines i Despatxos de Catalunya.
- Establiment de dos dies de lliure disposició compensatoris, en els tres anys establerts d’afectació de la mesura, en lloc d’il•limitada com l’empresa plantejava inicialment.
- Reducció progressiva en funció del salari, des d’un 2% en els salaris més baixos fins a un 17’76% en els salaris més elevats, amb un estalvi concret d’un 5’91% de la massa salarial.

COMFIA-CCOO Catalunya

Infórmate

CCOO Servicios es un sindicato, es Comisiones Obreras en los sectores de Comercio, Financiero, administrativo, de las TIC, Hostelería, Contact-center, Oficinas, Turismo... Leer más


Síguenos en Telegram

Dónde estamos


OFICINAS CENTRALES
C/ Albasanz, 3 1º Planta
28037 Madrid
Tel: 91 540 92 82
Asesoría Madrid 91 536 51 63-64
Otras Comunidades
Fax: 91 559 71 96
Email: contacta@servicios.ccoo.es