Arxivat a Previsio Social

Rendibilitat Fons de Pensions CAM

Per què ha baixat?

22-10-2013 Els representants de Comfia-CCOO a la Comissió de Control ens hem negat a fer el traspàs del patrimoni del Fons de Pensions CAM mentre esperem que es facin les revisions de les taxacions, que són la causa de la baixa de la rendibilitat.


Este artículo se publicó originalmente en Banco Sabadell (CCOO Grupo Banco Sabadell) ,


pdf print pmail

Com molt bé saps, l’any 2008 l’empresa va proposar a la Comissió de Control del Fons de Pensions CAM, en la qual Comfia-CCOO no tenia representació, la compra de tres immobles emblemàtics (Oscar Esplá – Pascual y Genís – Pje. Mercader) amb un compromís de lloguer per 20 anys amb una renda anual del 5,5 % sobre el preu de compra.

La llei obliga a fer com a mínim una taxació anual dels immobles i degut a la crisi immobiliària, aquestes inversions es veuen afectades amb minusvàlues des de l’any 2011.

Fa deu dies es va produir de manera sobtada una pèrdua de rendibilitat al Fons de Pensions CAM de gairebé un 3%. De manera immediata ens vam posar en contacte amb els responsables de la gestió del fons, que ens van informar que s’havia produït una pèrdua de nou milions d’euros per la taxació nova que s’havia fet als tres edificis. Aquesta taxació s’havia de fer abans del traspàs del Fons de Pensions CAM al Pla de Pensions d’Empleats de Banc Sabadell.

Davant d’aquesta pèrdua tan elevada de valor d’aquests immobles, vam sol·licitar les taxacions dels edificis que s’havien fet per revisar-les. Aleshores vam observar algunes discrepàncies amb taxacions anteriors fetes per societats taxadores diferents. És per això que hem demanat que siguin revisades i confirmades les taxacions.

Conseqüentment, els representants de Comfia-CCOO a la Comissió de Control ens hem negat a fer el traspàs del patrimoni del Fons de Pensions CAM mentre esperem rebre la informació sol·licitada a la taxadora.

Us continuarem informant.

Octubre de 2013

Informa't

Sindicat, és Comissions Obreres en el sector del comerç, financer, administratiu, de les TIC, Hostaleria, Telemàrqueting, Oficines, Turisme ...Llegir més


Segeuix-nos en Telegram

On estem


OFICINAS CENTRALES
C/ Albasanz, 3 1º Planta
28037 Madrid
Tel: 91 540 92 82
Asesoría Madrid 91 536 51 63-64
Otras Comunidades
Fax: 91 559 71 96
Email: contacta@servicios.ccoo.es