Archivado en Comunicats, Ocupacio

COMFIA-CCOO, junt amb els altres sindicats presents a l’entitat, convoquen dues jornades de vaga a CatalunyaCaixa

Un procés de reestructuració com el que pretén aplicar el FROB compromet les opcions de venda i la gestió futura de l’entitat

Després d’un seguit d’aturades parcials i d’altres mobilitzacions, COMFIA-CCOO de CatalunyaCaixa (CX), junt amb els altres sindicats presents a l’entitat, convoquen dues jornades de vaga, dilluns 30 de setembre i dimarts 1 d’octubre, contra el bloqueig i les inacceptables condicions que es plantegen en l’ERO que es vol aplicar a l’entitat.


Este artículo se publicó originalmente en CATALUNYA (CCOO Serveis Catalunya) ,


pdf print pmail


Aquestes jornades de vaga comportaran el tancament de totes les oficines i l'aturada de l'activitat de l'entitat durant tot el dia. Dilluns 30, a les 12:00, els treballadors i treballadores de CatalunyaCaixa estan convocats a una manifestació a Barcelona, que començarà al Banc d'Espanya (Plaça Catalunya), continuarà per Fontanella, Via Laietana, i acabarà a la seu central de l’entitat, a la Plaça Antoni Maura. Així mateix, estan previstes concentracions de treballadors i treballadores de CX a diverses ciutats de l’Estat.

El rebuig dels treballadors i treballadores de CatalunyaCaixa a la proposta de reestructuració que el FROB i el Govern de l’Estat ha plantejat a la UE és total i absolut. Els treballadors i treballadores de CX consideren totalment injustificable el cost social que provocarà aquest ERO que ha d’afectar a 2.395 persones, i les seves famílies, donades les condicions totalment inacceptables que la direcció de l’empresa i la propietat de l’entitat estan situant sobre la taula de negociació. No és en absolut justificable que es discrimini a la plantilla de CatalunyaCaixa i no s’apliquin condicions similars a les acordades en els EROS que han afectat a altres entitats nacionalitzades.

No s’entén com es pretén donar viabilitat a l’empresa amb el tancament de totes les oficines de fora del territori de Catalunya, perquè suposarà pèrdua de dipòsits i oportunitats de negoci. COMFIA-CCOO considerem que una reestructuració que no dóna sortida a les persones de més edat i que es basa en l’aplicació de mesures no voluntàries i traumàtiques, perjudicarà la gestió futura de l’entitat resultant i dificulta la seva possible venda.

COMFIA-CCOO fem una crida al FROB i al Govern de l’Estat per tal que orientin el pla de reestructuració de CX perquè optimitzi qualsevol opció de futur de l’entitat i facilitin l’aplicació de mesures socials en la línia del que s’ha acordat en altres entitats del sector.

COMFIA-CCOO CatalunyaCaixa


Infórmate

CCOO Servicios es un sindicato, es Comisiones Obreras en los sectores de Comercio, Financiero, administrativo, de las TIC, Hostelería, Contact-center, Oficinas, Turismo... Leer más


Síguenos en Telegram

Dónde estamos


OFICINAS CENTRALES
C/ Albasanz, 3 1º Planta
28037 Madrid
Tel: 91 540 92 82
Asesoría Madrid 91 536 51 63-64
Otras Comunidades
Fax: 91 559 71 96
Email: contacta@servicios.ccoo.es