Archivado en Comunicats

Proposta sindical alternativa a l’ERTO

Banc Sabadell: ERTO

16-09-2013 Comfia-CCOO conjuntament amb la resta de representació sindical, hem presentat a la Direcció una bateria de mesures que pretenen donar solucions alternatives a l’ERTO forçós que vol presentar l’empresa.


pdf print pmail

En les reunions del 12 i 13 de setembre, i davant l’immobilisme que la Direcció està mostrant en tot aquest procés, Comfia-CCOO, juntament amb les altres forces sindicals de Banc Sabadell hem consensuat una sèrie de propostes que donen alternativa a l’ERTO forçós amb el qual la Direcció vol escometre una reestructuració entre la plantilla.

La proposta dels sindicats presents està basada en mesures voluntàries alternatives conjunturals i estructurals amb les quals donaríem solucions reals a col·lectius de la plantilla:

·   Excedències voluntàries incentivades (> 15.000,00 euros x 2 anys), amb garantia de retorn.

·   Un marc regulat per a les prejubilacions, ja sigui per donar sortida a 1, a 200 o més persones.

·   Un programa de baixes incentivades voluntàries.

·   El retorn a territori d’origen d’aquella plantilla desplaçada que així ho sol·liciti.

·   Reduccions de jornada voluntàries.

·   ERTO complementat fins a la totalitat del salari i cotització de la Seguretat Social. Voluntari i amb torns de 3 mesos rotatius.

·   Plans de Pensions: No aportació per un període de 2 anys al Pla del col·lectiu B (502,52€), amb compromís de devolució + interessos per part del Banc a partir del 2015, ja que aquesta mesura pot generar un estalvi al Banc via rendibilitat (+- 10%) durant 2 anys.

·   Iniciar el procés de jubilacions del personal de CAM afectat per l’ERO del 2010, que generaria un estalvi important a l’Entitat xifrat en uns 6MM €.

Una vegada posat sobre la taula aquesta bateria de mesures alternatives, queda demostrat que la totalitat de la representació sindical aporta la responsabilitat de la que mai hem defugit.

Ara és el torn de la Direcció, que de veritat faci l’esforç de mirar aquesta reestructuració com una oportunitat per donar solucions reals a la plantilla, minimitzar els sacrificis i no pretendre fer un pegat amb un ERTO plantejat de forma forçosa i unilateral.

SI HI HA VOLUNTAT, HI HA ALTERNATIVA. ÉS EL SEU TORN.

16 de setembre de 2013

Infórmate

CCOO Servicios es un sindicato, es Comisiones Obreras en los sectores de Comercio, Financiero, administrativo, de las TIC, Hostelería, Contact-center, Oficinas, Turismo... Leer más


Síguenos en Telegram

Dónde estamos


OFICINAS CENTRALES
C/ Albasanz, 3 1º Planta
28037 Madrid
Tel: 91 540 92 82
Asesoría Madrid 91 536 51 63-64
Otras Comunidades
Fax: 91 559 71 96
Email: contacta@servicios.ccoo.es