Archivado en Comunicats

Inici de mobilitzacions a les empreses d’ITV a Catalunya

CCOO exigeix un canvi d’actitud de les empreses i de la Generalitat per desbloquejar la negociació del conveni

La Federació de Serveis Financers i Administratius de CCOO Catalunya (COMFIA-CCOO) denuncia que les empreses d’Inspecció Tècnica de Vehicles (ITV) tenen paralitzada la negociació del Conveni Col•lectiu utilitzant-lo com a pressió davant la manca de transparència que mostra la Generalitat amb el futur del sector.


pdf print pmail

Des del moment que la Generalitat va anunciar que modificaria el règim d’explotació de les ITV passant de concessió a autorització, COMFIA-CCOO es va marcar dos objectius bàsics, el manteniment de les condicions i els llocs de treball dels més de 700 treballadors que donen servei arreu de Catalunya i el manteniment de la qualitat en el servei.

COMFIA-CCOO denuncia que en tot aquest temps la relació amb la Conselleria d’Indústria i Treball s’ha limitat a una reunió amb el Conseller a l’octubre de 2004, on aquest va adquirir el compromís d’informar als representants sindicals de l’avantprojecte i acceptar possibles aportacions, cosa que no ha estat així, essent del tot impossible cap més contacte tot i les reiterades sol•licituds que s’han fet per clarificar la situació del sector.

Aquesta situació (més de 7 mesos de retard segons les previsions inicials de la Conselleria), ha fet que les Empreses del sector (Applus i RVSA) mantinguin bloquejada la negociació utilitzant el conflicte amb l’Administració per negar la negociació del Conveni, utilitzant aquest com a element de pressió davant les negociacions que mantenen amb l’Administració.

Per tot això COMFIA-CCOO inicia aquesta setmana una campanya d’actuacions, des de les empreses (amb pancartes, adhesius reivindicatius) i una concentració de delegats i delegades pel proper divendres dia 8 de juliol davant del Departament de Treball i Indústria a Diagonal 405 bis de Barcelona, amb l’objectiu d’aconseguir la clarificació de les postures de l’Administració i aconseguir que les empreses negociïn amb seriositat el Conveni Sectorial. Si segueix bloquejada la situació, COMFIA-CCOO es planteja continuar amb accions més contundents.

COMFIA-CCOO Catalunya
5 de juliol de 2005

A Manresa

A Puigcerda

Infórmate

CCOO Servicios es un sindicato, es Comisiones Obreras en los sectores de Comercio, Financiero, administrativo, de las TIC, Hostelería, Contact-center, Oficinas, Turismo... Leer más


Síguenos en Telegram

Dónde estamos


OFICINAS CENTRALES
Ramírez de Arellano, 19
28043 Madrid
Tel: 91 540 92 82
Asesoría Madrid 91 536 51 63-64
Otras Comunidades
Fax: 91 559 71 96
Email: contacta@servicios.ccoo.es