Archivado en Comunicats, Ciberdrets

CC.OO. creu que la responsabilitat per continguts és dels autors i no del prestador de serveis

Recolçament a la Asociació d'Internautes

El sindicat mostra el seu suport a l'Associació d'Internautes que ha estat condemnada a pagar 36.000 euros per "responsabilitat solidària". Fa una crida a la prudència de tots


pdf print pmail

La Secretaria de Comunicació de CC.OO. ha fet públic un comunicat en el qual expressa el seu suport a l'Associació d'Internautes, que ha estat condemnada pel jutjat de Primera Instància a una sanció de 36.000 euros per “responsabilitat solidària”. La doctrina apuntada per la fallada sosté que els prestadors de serveis són responsables dels continguts que circulen pels seus servidors, contravenint així els esforços dels legisladors europeus i nacionals per delimitar les responsabilitats dels prestadors de serveis i abraçant la tesi de les societats de drets d'autor, obstinades des de fa temps a responsabilitzar al prestador de serveis dels continguts de tercers.

CC.OO. creu necessari, no obstant, extremar la prudència i el respecte als valors democràtics per a evitar que els continguts allotjats en un prestador de serveis puguin vulnerar drets i llibertats. “El ple exercici de la llibertat d'expressió ha de resultar compatible amb tots els drets democràtics”, diu CC.OO.

En qualsevol cas, CC.OO. considera un perillós precedent la fallada condemnatòria del Jutjat de Primera Instància al carregar tota responsabilitat sobre els prestadors de serveis i donar un dur cop als molts fòrums, blogs, pàgines personals… que són ja referencia de la informació en xarxa, i que corren seriosos riscos si aquesta fallada és ratificat per altres jutjats. La fallada és consecuència d'una iniciativa de la SGAE que va arremetre contra l'Associació d'Internautes per “publicar” els continguts de la Plataforma de coordinació de mobilitzacions contra el cànon digital que es trobaven allotjats en el servidor de la AI.

CC.OO. vol advertir, finalment, que serà necessari harmonitzar les doctrines i les fallades judicials perquè s'ajustin a l'establert tant en la legislació comunitària com en la nacional que delimiten responsabilitats entre els prestadors de serveis i els autors dels continguts, més enllà de l'oportuna crida a la prudència de totes les parts.


Infórmate

CCOO Servicios es un sindicato, es Comisiones Obreras en los sectores de Comercio, Financiero, administrativo, de las TIC, Hostelería, Contact-center, Oficinas, Turismo... Leer más


Síguenos en Telegram

Dónde estamos


OFICINAS CENTRALES
C/ Albasanz, 3 1º Planta
28037 Madrid
Tel: 91 540 92 82
Asesoría Madrid 91 536 51 63-64
Otras Comunidades
Fax: 91 559 71 96
Email: contacta@servicios.ccoo.es