Archivado en Comunicats, Ciberdrets

Recol莽ament a la Asociaci贸 d'Internautes

CC.OO. creu que la responsabilitat per continguts 茅s dels autors i no del prestador de serveis


El sindicat mostra el seu suport a l'Associaci贸 d'Internautes que ha estat condemnada a pagar 36.000 euros per "responsabilitat solid脿ria". Fa una crida a la prud猫ncia de tots


pdf
print
pmail
La Secretaria de Comunicaci贸 de CC.OO. ha fet p煤blic un comunicat en el qual expressa el seu suport a l'Associaci贸 d'Internautes, que ha estat condemnada pel jutjat de Primera Inst脿ncia a una sanci贸 de 36.000 euros per 聯responsabilitat solid脿ria聰. La doctrina apuntada per la fallada sost茅 que els prestadors de serveis s贸n responsables dels continguts que circulen pels seus servidors, contravenint aix铆 els esfor莽os dels legisladors europeus i nacionals per delimitar les responsabilitats dels prestadors de serveis i abra莽ant la tesi de les societats de drets d'autor, obstinades des de fa temps a responsabilitzar al prestador de serveis dels continguts de tercers.

CC.OO. creu necessari, no obstant, extremar la prud猫ncia i el respecte als valors democr脿tics per a evitar que els continguts allotjats en un prestador de serveis puguin vulnerar drets i llibertats. 聯El ple exercici de la llibertat d'expressi贸 ha de resultar compatible amb tots els drets democr脿tics聰, diu CC.OO.

En qualsevol cas, CC.OO. considera un perill贸s precedent la fallada condemnat貌ria del Jutjat de Primera Inst脿ncia al carregar tota responsabilitat sobre els prestadors de serveis i donar un dur cop als molts f貌rums, blogs, p脿gines personals聟 que s贸n ja referencia de la informaci贸 en xarxa, i que corren seriosos riscos si aquesta fallada 茅s ratificat per altres jutjats. La fallada 茅s consecu猫ncia d'una iniciativa de la SGAE que va arremetre contra l'Associaci贸 d'Internautes per 聯publicar聰 els continguts de la Plataforma de coordinaci贸 de mobilitzacions contra el c脿non digital que es trobaven allotjats en el servidor de la AI.

CC.OO. vol advertir, finalment, que ser脿 necessari harmonitzar les doctrines i les fallades judicials perqu猫 s'ajustin a l'establert tant en la legislaci贸 comunit脿ria com en la nacional que delimiten responsabilitats entre els prestadors de serveis i els autors dels continguts, m茅s enll脿 de l'oportuna crida a la prud猫ncia de totes les parts.