Arquivado en Comunicats, Salari

Rebaixa de la retribució variable CREAS

L’Audiència dóna la raó a Comfia-CCOO

07-06-2013 La Sala de lo Social de l’Audiència Nacional ha dictat sentència favorable a la nostra demanda sobre l’impagament del 10% dels incentius als empleats de Banc Sabadell subjectes al sistema CREAS. La sentència declara nul·la i improcedent la reducció aplicada sobre la retribució variable.


Este artículo se publicó originalmente en Banco Sabadell (CCOO Grupo Banco Sabadell) ,


pdf print pmail

Els efectes d’aquesta sentència suposen el reconeixement tàcit de que aquest sistema d’incentius no constitueix una retribució graciable, sinó que forma part de les condicions laborals dels treballadors. En conseqüència, la reducció aplicada hauria  d’haver estat consultada amb la representació legal dels treballadors, dins de l’exercici corresponent a la retribució. Atès que no s’ha seguit aquest procediment, la decisió del banc queda anul·lada. Per això, la sentència reconeix el dret al cobrament de les quantitats impagades a cadascun dels empleats.

En conseqüència, reclamarem a l’empresa el pagament voluntari d’aquestes quantitats. Si la seva resposta fos negativa, la naturalesa de la sentència requereix que, per poder cobrar, cadascun dels afectats reclami judicialment.

També és possible que el banc decideixi recórrer la sentència davant el Tribunal Suprem, la qual cosa allargarà tot aquest procés.

De moment restem a l’espera. Però amb independència de la decisió del banc, podeu comptar amb tot el nostre suport i el nostre servei jurídic per instruir-vos sobre com actuar en cada cas.

Us continuarem informant.

Juny de 2013

 

 

 

 

 

Infórmate

CCOO Servizos é un sindicato, é Comisións Obreiras nos sectores de Comercio, Financeiro, administrativo, das TIC, Hostalería, Telemarketing, Oficinas, Turismo... Leer más


Síguenos en Telegram

Onde estamos


OFICINAS CENTRALES
C/ Albasanz, 3 1º Planta
28037 Madrid
Tel: 91 540 92 82
Asesoría Madrid 91 536 51 63-64
Otras Comunidades
Fax: 91 559 71 96
Email: contacta@servicios.ccoo.es