Archivado en

BSOS, crea Banc Sabadell una empresa nova?

Tasques administratives i de subcontrates

03-06-2013 Hem demanat formalment informació sobre aquesta qüestió, amb l’objectiu d’evitar la política de fets consumats i de no concertació social. El Banc ens ha confirmat que ens convocarà aviat a una reunió per tractar aquest assumpte.


Este artículo se publicó originalmente en Banco Sabadell (CCOO Grupo Banco Sabadell) ,


pdf print pmail

Des de diferents departaments de la Direcció de Riscos de l’Edifici CBS de Sant Cugat del Vallès ens han arribat notícies d’una reunió en la qual el banc va explicar que tenia la intenció de crear una empresa denominada BSOS amb el 100% del capital de Banc Sabadell. A aquesta empresa es traspassaria la majoria de les tasques administratives que ara estan subcontractades i les que es fan a la Direcció de Riscos, els CAR i CGS.

La representació sindical no ha estat informada per part de l’entitat. Per això no sabem l’abast d’aquesta decisió que, si és certa, ens genera diferents preguntes i preocupacions:

  1. Si s’exterioritzen tasques administratives que es fan a Banc Sabadell amb la finalitat d’abaratir costos (a BSOS s’aplicaria probablement el conveni d’oficines i despatxos), es genera un excedent de plantilla que en aquests moments, en els quals també s’integra la plantilla de BMN (al voltant de 2.000 empleats) que també generarà excedent, no ens sembla massa oportuna ni congruent amb una política de manteniment dels llocs de treball. D’una altra banda, el banc ha decidit modificar el model de prejubilació de manera unilateral, sense informar a la representació sindical sobre aquest canvi. Aquest canvi possiblement signifiqui el retard en l’edat de jubilació.
  2.  

  3. També és una incògnita si, a més a més d’exterioritzar feines, també es pretén exterioritzar a la plantilla de les unitats afectades amb la fi d’abaratir costos, modificant les condicions laborals dels afectats.

Insistim en què no sabem si aquesta informació és una decisió en ferm de la Comissió Executiva i si s’està posant en pràctica. És per això que hem demanat formalment informació sobre aquesta qüestió, amb l’objectiu d’evitar la política de fets consumats i de no concertació social, que ens portaria novament a temps passats, en els quals calia denunciar l’empresa per l’incompliment de l’article 64 de l’ET (informació obligada als representants dels treballadors) o a l’acció social per posar en evidència i denunciar públicament les problemàtiques laborals que tenim.

Avui mateix el Banc ens ha confirmat que ens convocarà en els pròxims dies. Us continuarem informant.

Juny de 2013

Infórmate

CCOO Servicios es un sindicato, es Comisiones Obreras en los sectores de Comercio, Financiero, administrativo, de las TIC, Hostelería, Contact-center, Oficinas, Turismo... Leer más


Síguenos en Telegram

Dónde estamos


OFICINAS CENTRALES
C/ Albasanz, 3 1º Planta
28037 Madrid
Tel: 91 540 92 82
Asesoría Madrid 91 536 51 63-64
Otras Comunidades
Fax: 91 559 71 96
Email: contacta@servicios.ccoo.es