Archivado en Comunicats, Ocupacio

Contractaci贸 en BBVA - Catalunya

La temporalitat al BBVA


CC OO ja fa molt temps que estem treballant per reduir la precarietat que afecta, en general al sector Bancari, i molt particularment al nostre Banc.


pdf
print
pmail

En aquest sentit, per exemple, per tal d'afavorir l'ocupaci贸 estable i les possibilitats de contractaci贸 directe, en el darrer conveni hem signat un acord pel qual tots els Bancs que pretenguin incrementar la durada dels contractes eventuals, hauran de demostrar i garantir una mitjana anual del 90% de contractes fixes.

D'altra banda, al BBVA, actualment estem negociant amb l'empresa una proposta -que ja vam fer p煤blica a l'Abril de l'any passat-, per tal de limitar els contractes en pr脿ctiques a un m脿xim d'un any.

Pel que fa al personal contractat a trav茅s d'empreses de treball temporal (ETT'S) les Inspeccions de Treball ja han comen莽at a visitar les Oficines del BBVA a Catalunya, per tal de comprovar la correcta utilitzaci贸 d'aquesta f贸rmula de contractaci贸 laboral. Celebrem, doncs, que finalment es produeixi una resposta de l'Administraci贸 en l铆nia a les nostres reclamacions en aquest sentit i ens personarem en totes les citacions que ens sigui possible arreu de Catalunya.

Cal recordar que des de CC OO hem denunciat permanentment l'ab煤s d'aquest tipus de contractes temporals en el nostre Banc, que en molts casos son utilitzats per cobrir llocs de treball fixos (hi ha companys que porten ja molts anys encadenant aquest tipus de contractes sense que se'ls consolidi el lloc de feina).

Per acabar, volem advertir que part dels documents i les dades que sol路licitaran els Inspectors en les seves visites, en ocasions no faran refer猫ncia a la pr貌pia Oficina, sin贸 al conjunt de la prov铆ncia. Per tant, el responsable de cada centre haur脿 de trametre aquestes peticions directament a Relacions Laborals, que centralitzar脿 aquesta funci贸. CC OO, per貌, ens oferim a atendre qualsevol dubte que en relaci贸 a aquest tema pugui sorgir.

Seguim treballant, seguirem informant. Juny 2005

Veure comunicat en pdf