Archivado en Comunicats

Secció Sindical BBVA-Catalunya

Nota Informativa de CCOO


Qui segueix, amb o menys atenció, l’actualitat laboral i sindical del BBVA a través de les circulars que tots els Sindicats anem publicant, s’haurà adonat que CCOO ja fa alguns anys que no repliquem ni contestem els fulls de la resta d’organitzacions.


pdf
print
pmail

I no perquè no rebem insults i provocacions de tota mena en aquestes circulars, sinó perquè creiem que la picabaralla sindical no aporta res positiu i que no és precisament això el que la plantilla espera dels seus representants. En aquesta ocasió, però, ens veiem obligats a trencar aquesta norma que ens tenim imposada. El motiu és la insistència de la CGT en les desqualificacions contra els sindicats que fem possibles tant els acords d'empresa com els de Conveni i, especialment, la continua difusió d'insults tavernaris contra CCOO per part de la Confederació de Quadres.

No hem entrat en el terreny de la resposta a les desqualificacions ni quan CGT ha menyspreat de manera sistemàtica i incomprensible qualsevol acord signat per nosaltres. Fins i tot el de jornada i horaris -pel qual tota la plantilla amb jornada continuada lliurem el 50% dels dissabtes a l'hivern i vam guanyar un o dos dies de llicència, segons banc d'origen- va ser tergiversat per a convertir-lo en una excusa més per atacar-nos.

Sobre el Conveni, la CGT titulava el seu comunicat "Quin esc√†ndol de Conveni!". Entenem que davant de la negociaci√≥, aquest sindicat hagi aparegut reivindicant augments del 4,5%, cl√†usules de revisi√≥ retroactiva, pagues per recuperar poder adquisitiu d'altres anys, etc., per√≤ demanar m√©s no vol dir que sigui possible aconseguir m√©s. La CGT sembla ignorar la realitat del sector (salaris tancats, retribucions variables, contractes en precari...) i l'experi√®ncia del darrer Conveni amb una molt baixa participaci√≥ a les mobilitzacions convocades per tots els sindicats. "Oblidar" tots aquests fets per atacar els altres sindicats no ajuda gaire. Per cert, no signar el Conveni per√≤ dir que "gr√†cies a la nostra pres√®ncia (la de CGT) ¬Ö s'ha introdu√Įt una cl√†usula d'actualitzaci√≥ que permet revisions salarials" √©s una mica contradictori, oi?. O sigui, "el Conveni √©s un esc√†ndol, per√≤ les coses bones que t√© s√≥n gr√†cies a mi, que no l'he signat". Les coses no van aix√≠, i la realitat √©s que el Conveni ha modificat pocs apartats, per√≤ tots han estat per guanyar (llic√®ncies, vacances, vacances dels T√®cnics, permisos no retribu√Įts, 9 i 5 mensualitats, cr√®dits vivenda¬Ö).

Aquest ha estat tradicionalment el paper de CGT en els darrers anys. Una estratègia sindical, doncs, basada simplement en elevar per damunt dels demés qualsevol reivindicació, per atorgar-se el paper del més avantguardista, el més honest, el més combatiu dels sindicats.

Sabem que a CCOO, com a primer Sindicat al BBVA, a Catalunya i a la resta de l'Estat, ens toca ésser l'objectiu d'aquests comportaments agressius i assumim tot el que representa ésser la primera força sindical.

El cas de Quadres ja s√≥n figues d'un altre paner. Un "sindicat" que mai, ni al sector ni al BBVA, no ha convocat una manifestaci√≥, no ha assistit a una concentraci√≥ (ni tant sols a Girona l'any passat quan van acomiadar a un dels "seus" i a on hi vam participar tots els dem√©s sindicats), no ha recollit signatures, no ha participat en una vaga (fins i tot ha estat SEMPRE en contra de les vagues generals, l'√ļltima al 2002, convocades unit√†riament per TOTS els sindicats), es permet publicar una "valoraci√≥" del Conveni que no √©s m√©s que un recull d'insults i exabruptes. Quadres no negocia el Conveni, perqu√® els treballadors mai li han donat el 10% de representativitat necess√†ria, per√≤ √©s la segona for√ßa al BBVA de Catalunya, i a l'antic BBV era la segona for√ßa estatal, despr√©s de CCOO. Quins s√≥n els seus resultats? Qu√® ha aconseguit, despr√©s d'un munt d'anys de demag√≤gia? RES. Diuen representar els T√®cnics, cosa que afortunadament √©s mentida, per√≤ si fos certa, com √©s que molts T√®cnics del BBVA han patit increments del seu salari tancat inferiors al 2'5%? Si ho fan tan b√©, perqu√® el sou dels "seus" representats no puja el 3'5%? Quan hi ha hagut millores espec√≠fiques per als T√®cnics (plus transitori per interventors de Nivell VII i VIII, els nous criteris per a vacances,¬Ö) o per a tota la plantilla, T√®cnics inclosos, qui els ha aconseguit?

El problema √©s que Quadres no √©s un sindicat. Fora del BBVA, a Catalunya, nom√©s tenen UN DELEGAT en tot el sector bancari. √Čs un col¬∑lectiu que fa de les seves bones relacions amb l'empresa el principal "argument" d'afiliaci√≥. I hi ha una cosa que mai no han fet, i probablement mai faran: enfrontar-se amb l'empresa per defensar els treballadors. Per no parlar del concepte obsolet de muntar un "sindicat" de nom√©s una part dels treballadors, els T√®cnics. Tenint en compte que aquest col¬∑lectiu representa actualment el 75% dels treballadors del banc, i que agrupa des dels caps de Territorial fins els gestors Nivell VIII, alg√ļ pot pensar que un sindicat com CCOO pot ignorar o excloure de la seva acci√≥ sindical a ¬ĺ parts de la plantilla?

Quadres sempre ha estat molt radical… contra CCOO i altres sindicats, mai contra l'empresa. Amb "sindicats" així, la patronal pot estar ben tranquil·la. Això ho saben bona part dels seus afiliats; potser per això, a les eleccions sindicals Quadres sempre té menys vots que afiliats. Potser per això també, no fa massa temps, en un acte de conciliació per la demanda posada per un empleat contra el BBVA, l'empresa va enviar com a representant a .... UN DELEGAT DE QUADRES!! Perquè s'entengui bé: en un conflicte empleat-empresa, el representant dels treballadors es presenta en nom de l'Empresa. Lleig.

Sabem que hi ha companys i companyes que s'apunten a Quadres pensant que això els ajudarà en la seva promoció professional, que és una adscripció ben vista per la superioritat. Per veure fins on defensa Quadres els companys de nova entrada, actuals i futurs, un extracte de la seva circular 06/04, d'octubre passat, sobre el tema dels beneficis socials:

"Queda por analizar qu√© pasar√≠a con el personal que ingrese en el BBVA en el futuro. ¬ŅSe les dar√° algo? ¬ŅCu√°nto? Razones hay para todos los gustos sobre lo que han de percibir que van desde todo hasta nada. Sin embargo, cuanto m√°s cerca se est√© de esto √ļltimo, mayor deber√≠a de ser lo que se perciba."

Cal recordar que, en aquells moments, el banc encara volia eliminar tots els beneficis socials per al personal de nova entrada. La casual coincidència de Quadres amb les pretensions del banc hagués deixat sense res aquest col·lectiu, tant ara com en el futur, a canvi de repartir-nos els seus beneficis entre els que ja hi treballàvem. Digues-li solidaritat.

L'√ļltim par√†graf de la seva circular sobre el Conveni tampoc t√© desperdici. Ens acusen de "¬Öllegan a grandes logros en materia de conciliaci√≥n laboral y familiar, que, dado lo moderno del asunto, queda muy bien en las ruedas de prensa conjuntas". Les companyes i companys que han de renunciar a les seves vacances per poder atendre familiars malalts, o les i els que podran tenir quinze dies de llic√®ncia per estar amb els seus nous fills potser pensin una altra cosa.

Si alguna vegada teniu algun problema, adreceu-vos a CCOO, o fins i tot a un altre sindicat. Això de defensar la gent treballadora no quadra amb els Quadres.

Maig 2005

Veure comunicat en pdf