Archivado en Comunicats

COMISSIONS OBRERES us informa

La setmana passada vau veure publicat a la Intranet de la Caixa un comunicat nostre que feia referència a la protesta que aquesta Secció Sindical feia davant els membres del Consell d’Administració.


Este artículo se publicó originalmente en


pdf print pmail

Us parlàvem d’un dossier que varem entregar als Consellers i en el que recollíem aquelles reivindicacions fetes per CCOO i que la Direcció havia menystingut en diverses reunions anteriors.

Dossier que podeu consultar, sencer, a la nostra pàgina web: www.comfia.net/caixalaietana.

Sabem, perquè ens ho dieu i per pròpia experiència, que les coses a casa nostra no estan rutllant bé. Són moltes les pressions i poques les compensacions que rebem a canvi. Per això,des de la Secció Sindical de CCOO hem decidit fer quelcom més. La nostra intenció és continuar fent tota mena de mobilitzacions fins que la Direcció ens escolti i s’avingui a buscar solucions als problemes que tenim al damunt de la taula.

Però, com a conseqüència del nostre dossier, i d’un apartat d’ell, l’altre sindicat va treure un comunicat en el que, com de costum, es dediquen a desviar l’atenció. Nosaltres no entrarem en aquestes disputes, perquè nosaltres, els de Comissions, estem en un altre camp de “batalla”, si ens permeteu la expressió, i aquest no és altre que el de la reivindicació davant la Direcció per aconseguir millores en les nostres condicions laborals.

Perquè qui ens fa la guitza a casa nostra és la Direcció, és ella i només ella, qui ens posa a tots i a totes, les coses difícils.

Per això ens enfrontem a ella amb totes les eines de les que disposem com a sindicat.

Sense ànim de polèmica, però, voldríem matisar algunes de les afirmacions que l’altre sindicat fa en el seu comunicat “Nivells i responsabilitats”.

Tot i que és cert que ens hem queixat a la Direcció pel tracte discriminatori que patim els membres de la Secció Sindical de CCOO, no és menys cert que aquest és, només, un dels molts problemes que denunciem en el nostre dossier.

El que s’obliden de dir, que també surt en el nostre dossier, que membres destacats de la seva secció sindical –ves per on- són els monitors d’aquesta cosa que la Direcció mal anomena formació.

Ells, els monitors, cobren hores i despeses i de retruc tots en patim les conseqüències: greuges comparatius, tardes perdudes, temps i diners. Fets, en definitiva, que també denunciem.

No ens ha semblat bé que acusin a un delegat de Comissions Obreres perquè hagi denunciat a la Direcció per defensar-se d’una injustícia.

Heu de saber la Caixa Laietana va reconèixer que feia discriminació sindical a un membre de la nostra secció sindical (en Manuel Luna).

Es, doncs, aquest un fet constatable i real, no inventem res. Heu de saber també que aquesta
discriminació la patia ell i només ell i no altres companys. La Direcció sap que fa discriminació i
per això reivindiquem que això s’acabi.

Tampoc ens ha semblat bé que diguin que el nostre Secretari General, ara fa uns anys, va dimitir del seu càrrec, com si això fos una càrrega o una culpa que hagués d’arrossegar tota la seva vida. Les dimissions són motivades per moltes causes; laborals, professionals, per motius personals, de salut, o simplement perquè ja n’estàs tip de que et prenguin el pèl.

Però, en qualsevol cas, això t’inhabilita per fer qualsevol tipus de reclamació posterior, per accedir a
altres càrrecs i responsabilitats, per reclamar allò que creus just?

Al final del seu comunicat resumeixen en un quadre els nivells de responsabilitats de cadascú de nosaltres, amb un criteri subjectiu, fet a la seva mida, lluny de la realitat, per, comparant-lo amb la “seva” realitat, demostrar que estem en millors condicions que ells.

Fals.

Però, insistim, aquest temes no són la part important del nostre dossier de reivindicacions, ni de bon tros, ni tants sols una part important, diríem. La Secció Sindical de CCOO té molt clar que l’objectiu primer i principal és millorar les condicions de tots els treballadors i treballadores de Caixa Laietana. Això inclou totes les discriminacions. Ja sabeu que gràcies a les denuncies de CCOO és varen solucionar de manera positiva les discriminacions que patien els empleats i empleades amb contracte no fix, que és varen solucionar les discriminacions de les aportacions als plans de pensions per les baixes de maternitat/paternitat no aportades, que és varen
solucionar les injustícies per la manca de concatenació de contractes (el reconeixement de l’antiguitat).

Tot això ho ha solucionat en solitari la SECCIÓ SINDICAL DE COMISSIONS OBRERES, PER A TOTS I TOTES, malgrat les maniobres de confusió d’alguns, atribuint-se un esforç que no han fet.

Ens agradaria que l’altre sindicat present a casa nostra en comptes de ficar-se contínuament amb nosaltres per temes menors és dediques a sumar-se a les nostres reivindicacions justes, en comptes de desviar l’atenció. Però allà cadascú.

Per acabar us volem demanar el vostre recolzament, ja sigui a través de la vostra afiliació, element indispensable pel nostre bon funcionament, ja sigui per les accions que duguem a terme.

Pensem que podem millorar la situació de tota la plantilla, i per part nostra no quedarà. Ara et
toca a tu. AFILIA’T A COMISSIONS OBRERES.

Infórmate

CCOO Servicios es un sindicato, es Comisiones Obreras en los sectores de Comercio, Financiero, administrativo, de las TIC, Hostelería, Contact-center, Oficinas, Turismo... Leer más


Síguenos en Telegram

Dónde estamos


OFICINAS CENTRALES
C/ Albasanz, 3 1º Planta
28037 Madrid
Tel: 91 540 92 82
Asesoría Madrid 91 536 51 63-64
Otras Comunidades
Fax: 91 559 71 96
Email: contacta@servicios.ccoo.es