Archivado en Comunicats

COMISSIONS OBRERES us informa


La setmana passada vau veure publicat a la Intranet de la Caixa un comunicat nostre que feia referència a la protesta que aquesta Secció Sindical feia davant els membres del Consell d’Administració.


pdf
print
pmail
Us parlàvem d’un dossier que varem entregar als Consellers i en el que recollíem aquelles reivindicacions fetes per CCOO i que la Direcció havia menystingut en diverses reunions anteriors.

Dossier que podeu consultar, sencer, a la nostra pàgina web: www.comfia.net/caixalaietana.

Sabem, perquè ens ho dieu i per pròpia experiència, que les coses a casa nostra no estan rutllant bé. Són moltes les pressions i poques les compensacions que rebem a canvi. Per això,des de la Secció Sindical de CCOO hem decidit fer quelcom més. La nostra intenció és continuar fent tota mena de mobilitzacions fins que la Direcció ens escolti i s’avingui a buscar solucions als problemes que tenim al damunt de la taula.

Per√≤, com a conseq√ľ√®ncia del nostre dossier, i d¬íun apartat d¬íell, l¬íaltre sindicat va treure un comunicat en el que, com de costum, es dediquen a desviar l¬íatenci√≥. Nosaltres no entrarem en aquestes disputes, perqu√® nosaltres, els de Comissions, estem en un altre camp de ¬ďbatalla¬Ē, si ens permeteu la expressi√≥, i aquest no √©s altre que el de la reivindicaci√≥ davant la Direcci√≥ per aconseguir millores en les nostres condicions laborals.

Perquè qui ens fa la guitza a casa nostra és la Direcció, és ella i només ella, qui ens posa a tots i a totes, les coses difícils.

Per això ens enfrontem a ella amb totes les eines de les que disposem com a sindicat.

Sense √†nim de pol√®mica, per√≤, voldr√≠em matisar algunes de les afirmacions que l¬íaltre sindicat fa en el seu comunicat ¬ďNivells i responsabilitats¬Ē.

Tot i que és cert que ens hem queixat a la Direcció pel tracte discriminatori que patim els membres de la Secció Sindical de CCOO, no és menys cert que aquest és, només, un dels molts problemes que denunciem en el nostre dossier.

El que s¬íobliden de dir, que tamb√© surt en el nostre dossier, que membres destacats de la seva secci√≥ sindical ¬Ėves per on- s√≥n els monitors d¬íaquesta cosa que la Direcci√≥ mal anomena formaci√≥.

Ells, els monitors, cobren hores i despeses i de retruc tots en patim les conseq√ľ√®ncies: greuges comparatius, tardes perdudes, temps i diners. Fets, en definitiva, que tamb√© denunciem.

No ens ha semblat bé que acusin a un delegat de Comissions Obreres perquè hagi denunciat a la Direcció per defensar-se d’una injustícia.

Heu de saber la Caixa Laietana va reconèixer que feia discriminació sindical a un membre de la nostra secció sindical (en Manuel Luna).

Es, doncs, aquest un fet constatable i real, no inventem res. Heu de saber també que aquesta
discriminació la patia ell i només ell i no altres companys. La Direcció sap que fa discriminació i
per això reivindiquem que això s’acabi.

Tampoc ens ha semblat bé que diguin que el nostre Secretari General, ara fa uns anys, va dimitir del seu càrrec, com si això fos una càrrega o una culpa que hagués d’arrossegar tota la seva vida. Les dimissions són motivades per moltes causes; laborals, professionals, per motius personals, de salut, o simplement perquè ja n’estàs tip de que et prenguin el pèl.

Però, en qualsevol cas, això t’inhabilita per fer qualsevol tipus de reclamació posterior, per accedir a
altres càrrecs i responsabilitats, per reclamar allò que creus just?

Al final del seu comunicat resumeixen en un quadre els nivells de responsabilitats de cadasc√ļ de nosaltres, amb un criteri subjectiu, fet a la seva mida, lluny de la realitat, per, comparant-lo amb la ¬ďseva¬Ē realitat, demostrar que estem en millors condicions que ells.

Fals.

Però, insistim, aquest temes no són la part important del nostre dossier de reivindicacions, ni de bon tros, ni tants sols una part important, diríem. La Secció Sindical de CCOO té molt clar que l’objectiu primer i principal és millorar les condicions de tots els treballadors i treballadores de Caixa Laietana. Això inclou totes les discriminacions. Ja sabeu que gràcies a les denuncies de CCOO és varen solucionar de manera positiva les discriminacions que patien els empleats i empleades amb contracte no fix, que és varen solucionar les discriminacions de les aportacions als plans de pensions per les baixes de maternitat/paternitat no aportades, que és varen
solucionar les injustícies per la manca de concatenació de contractes (el reconeixement de l’antiguitat).

Tot aix√≤ ho ha solucionat en solitari la SECCI√ď SINDICAL DE COMISSIONS OBRERES, PER A TOTS I TOTES, malgrat les maniobres de confusi√≥ d¬íalguns, atribuint-se un esfor√ß que no han fet.

Ens agradaria que l¬íaltre sindicat present a casa nostra en comptes de ficar-se cont√≠nuament amb nosaltres per temes menors √©s dediques a sumar-se a les nostres reivindicacions justes, en comptes de desviar l¬íatenci√≥. Per√≤ all√† cadasc√ļ.

Per acabar us volem demanar el vostre recolzament, ja sigui a través de la vostra afiliació, element indispensable pel nostre bon funcionament, ja sigui per les accions que duguem a terme.

Pensem que podem millorar la situació de tota la plantilla, i per part nostra no quedarà. Ara et
toca a tu. AFILIA’T A COMISSIONS OBRERES.