Archivado en Comunicats

La formaci贸 a Comfia CCOO

Deu raons per formar-te


Les accelerades evolucions t猫cniques porten canvis cada vegada m茅s freq眉ents en les exig猫ncies professionals. Es fa necessari adaptar la nostra qualificaci贸 professional a aquestes noves exig猫ncies.


pdf
print
pmail
1. L'adaptaci贸 als canvis tecnol貌gics

Les accelerades evolucions t猫cniques porten canvis cada vegada m茅s freq眉ents en les exig猫ncies professionals. Es fa necessari adaptar la nostra qualificaci贸 professional a aquestes noves exig猫ncies.

2.- Les exig猫ncies de qualificaci贸 han augmentat

Trencat l'"status quo" en el sector, les entitats s'han llan莽at a una desaforada compet猫ncia entre elles, on lluny de poder centrar-se en els productes, perqu猫 es copien amb inusitada rapidesa, estan establint la difer猫ncia en la qualitat del servei prestat i per a aix貌 la nostra formaci贸 professional adquireix una import脿ncia estrat猫gica.

3.Els clients valoren un treball de qualitat i un treball especialitzat.

Paral路lelament, la cultura financera dels clients, el seu nivell d'exig猫ncia respecte al servei rebut ha crescut notablement en els 煤ltims anys. La confian莽a del client en el professional que li at茅n, el servei d'assessorament i informaci贸 que aquest li presta s贸n cada vegada m茅s determinants a l'hora de mantenir una relaci贸 comercial amb l'entitat. Per a aix貌 no n'hi ha prou amb bones paraules i somriures. No s贸n nom茅s t猫cniques de m脿rqueting o imatge les necess脿ries, si no se sap determinar el servei requerit pel client. Aquesta modificaci贸 de la nostra capacitaci贸 administrativa per una altra de gesti贸 i servei es deu produir a trav茅s de la formaci贸 professional.

4. Creix la demanda d'especialistes i t猫cnics

L'ampliaci贸 del ventall de productes i serveis oferts per les entitats financeres, la divisi贸 del mercat en "n铆nxols" o segments de clientela est脿 comportant la necessitat d'especialistes per segments capa莽os de gestionar amb garanties d'efic脿cia i solv猫ncia les particulars necessitats d'aquests clients. La complexitat dels serveis oferts exigeix personal capacitat en aquestes tasques.

5.- La formaci贸 茅s el teu dret, que no et marginin

En un m贸n canviant en el qual ens movem, on les habilitats i coneixements que ens permetien afrontar amb confian莽a nostre futur es troben cada vegada m茅s dilu茂des i incorporades a les Noves Tecnologies que s'introdueixen, quan l'experi猫ncia ja no compleix el paper d'aprenentatge que ens mantenia al dia en la nostra professi贸, correm el risc de veure'ns marginats del proc茅s de canvi. No podem delegar en mans d'altres nostre futur: exercim el dret a la formaci贸.

6.-La formaci贸 茅s competitivitat i garantia per a l'ocupaci贸

Segons la Resoluci贸 del Consell de les Comunitats Europees de 5/4/89: "... la inversi贸 en Recursos Humans (dintre de la qual s'inclou la Formaci贸 Professional) constitueix un requisit previ per a incrementar tant la competitivitat econ貌mica com la cohesi贸 social". 脡s m茅s, si els treballadors en actiu s'abstinguessin de seguir aprenent, aix貌 frenaria el desenvolupament t猫cnic i econ貌mic i el treballador individual correria perill d'atur.

7.- 脡s la teva millor garantia d'igualtat

En el nostre sector d'una forma indirecta la dona ha vingut sent discriminada en les promocions. L'exig猫ncia d'una dedicaci贸 sense horari com principal m猫rit per a l'ascens, per sobre d'altres consideracions, ha determinat l'esc脿s percentatge de dones amb responsabilitats en les oficines. En un m贸n on la capacitaci贸 cada vegada juga un paper m茅s important per a la promoci贸, la igualtat d'oportunitats passa per la formaci贸 professional.

8.- Sense formaci贸 no hi ha perspectiva professional

Amb un nivell acad猫mic i de coneixements en ascens. ning煤 pot pensar que la simple antiguitat, la lleialtat o els "serveis prestats" s贸n les millors garanties d'un futur professional. El m贸n exigent i competitiu en el qual ens movem no perdonar脿 a qui no mantingui al dia els seus coneixements professionals. Formar-se o estancar-se. No hi ha m茅s alternatives.

9.- Forma't, revaloritza la teva professionalitat

El nostre b茅 m茅s preuat 茅s el nostre treball, els nostres coneixements professionals. habilitats i capacitats i la formaci贸 茅s la millor garantia de la seva revaloraci贸, d'optar a millor remuneraci贸, a promocionar-nos o fins i tot a canviar a altra ocupaci贸 m茅s beneficiosa. El temps que dediquem a formar-nos 茅s una inversi贸 en nosaltres mateixos que ens reportar脿 dividends.

10.- Formar-se 茅s evitar la rutina

Quantes vegades no ens haurem queixat del fastig i cansament que ens produeix el nostre treball. La seva falta de creativitat. La rutina i l'empobriment de les nostres tasques a m茅s de desmotivar-nos poden ser perjudicials per a la nostra salut. L'estr猫s t茅 en ells el seu millor est铆mul. Hem d'aprofitar les possibilitats que ens ofereixen les Noves Tecnologies per a, a trav茅s de la formaci贸, potenciar les nostres capacitats, enriquir el treball propi i escapar de la rutina i l'estr猫s.