Archivado en Comunicats, Dones i Igualtat

8deMarç2005

Celebrar i seguir reivindicant la igualtat real


El 8 de Març, Dia Internacional de la Dona Treballadora, els delegats i delegades de COMFIA-CCOO de Catalunya de Telemàrqueting i Oficines i Despatxos, han repartit clavells i diverses informacions entre les treballadores d'aquests sectors.


pdf
print
pmail


Amb aquesta acció es vol commemorar la data històrica, i a l'hora recordar que els drets pels quals lluitaven les dones fa gairebé 100 anys, encara no han estat assolits.La igualtat real, la no discriminació per raó de gènere en el món laboral encara estan molt lluny d'aconseguir-se. Precisament, en el sector de Telemarketing on un 80% de les plantilles són dones, es caracteritza pel seu elevat grau de precarietat, contractes curts, torns que canvien constantment, etc. A les dones, en aquest sector, és molt difícil canviar de feina i promocionar-se; no hi ha espai, és allò que en termes acadèmics s'anomena "terra enganxifós", no se'n poden sortir. Per això COMFIA-CCOO reclama millorar les condicions laborals (sous, horaris, conciliació, etc.) per dignificar la professió i d'aquesta forma acostar-se cada cop més a la igualtat real.

La secció sindical de l'SCH també va organitzar, com en anteriors anys, una taula on van repartir clavells i informació per a les treballadores. Aquest any amb el lema "Protocol d'Igualtat a SCH; aquesta és la nostra oportunitat".Secretaria de la dona COMFIA Catalunya