Archivado en Comunicats, Ocupacio

ETT: Un pas ENDAVANT en la normalizació sectorial

Els treballadors i treballadores de les Empreses de Treball Temporal estan decidint qui els representen. A poc a poc les plantilles de les empreses de treball temporal avancen en la defensa dels seus interessos.


pdf print pmail

La seva participació en la definició dels eixos del IV Conveni Sectorial, actualment en negociació, mitjançant les enquestes que es van realitzar, ha estat un dels passos donats cap a aquesta normalització.

L'elecció de delegats i delegades en les empreses de treball temporal, permetrà arribar a acords en les mateixes sobre matèries que, fins ara, eren decisió de les pròpies empreses, sent necessari desenvolupar i millorar el Conveni Col·lectiu Sectorial. És una situació que, encara que nova en gairebé totes les empreses del Sector, està conformant una realitat en la qual els treballadors i treballadores de ETT,s a través dels seus representants sindicals, participen cada vegada més en el disseny de les relacions laborals i de les seves condicions de treball.

ELECCIONS SINDICALS EN ALTA GESTIONRecentment ha finalitzat el procés d'eleccions sindicals en ALTA GESTION una de les grans empreses del sector. En aquest procés s'han elegit 23 delegats i delegades, entre les províncies de Madrid, Barcelona, València, Biscaia, Navarra, Sevilla, Huelva i Màlaga. El resultat en l'empresa ha estat:

CC OO 15 DELEGATS. UGT: 8 DELEGATS.

Aquest últim resultat electoral permet dibuixar en el sector de les empreses de treball temporal, un mapa sindical molt semblant al que es dóna en la Federació de Serveis Financers i Administratius de CCOO, COMFIA-CCOO, on obtenim la representació majoritària dels treballadors dels distints sectors que la conformen (banca, caixes estalvi, segurs, serveis administratius, etc).

Així, en el sector de ETT,s, la representativitat dels sindicats que participen en els processos d'eleccions sindicals és, actualment, la següent:


CC OO: 155 DELEGATS
UGT: 144 DELEGATS
ALTRES SINDICATS: 20 DELEGATS

Agraïm el suport que els treballadors i treballadores han donat a les nostres candidatures, recentment els d'ALTA GESTIONi abans els de la resta d'empreses que han celebrat eleccions sindicals. Esperem cobrir satisfactòriament les expectatives que han dipositat en nosaltres i vam animar als treballadors i treballadores de les empreses que encara no han elegit delegats sindicals a elegir, d'entre els seus propis companys i companyes, els seus representants. És la millor manera de buscar solucions als problemes que es puguin donar en les empreses i a defensar les condicions laborals i els interessos de tots.

SOBRE L'IV CONVENI DE *ETT'sL'última reunió de la Taula, celebrada el passat dia 12 de desembre, va constatar que les posicions entre la patronal i *CCOO, estan ara per ara, bastant allunyades. Així estan les coses:


  • SALARIS: La patronal no millora la seva oferta, basada en l'increment del 3,5% per al 2003, i l'IPC PREVIST + 1 PUNT, AMB ADEQUACIÓ A L'IPC REAL, AL FINALITZAR L'ANY, (PAGADOR EN EL PRIMER TRIMESTRE DE L'ANY SEGÜENT), per als següents 2004 i 2005.
  • CCOO entén que no hi ha millora en salaris si no hi ha un INCREMENT MAJOR QUE L'IPC REAL EN LES TAULES SALARIALS.
  • JORNADA: La diferència radica aquí en el limitat de la reducció que proposa la patronal: 8 HORES MENYS EN COMPUTO ANUAL, al final de la vigència del Conveni, aplicat en 1 dia més de llicència. Les vacances pretenen que siguin de 30 dies naturals.
  • CCOO proposa que la reducció sigui de 16 hores i la seva concreció en 23 *DIAS LABORABLES DE VACANCES, i UN DIA MES D'ASSUMPTES PROPIS ( 3+1) PER AL 2004, I ALTRE MES PER AL 2005 (4+1).
  • CARRERA PROFESSIONAL: aquí hi ha acord, concretat en la Comissió que es constituirà a aquest efecte de treballar en l'adequació de nivells professionals i funcions, amb nous nivells de retribució, que començaria a funcionar durant el 2004.
  • BENEFICIS SOCIALS: *IT, 100% EN BAIXA PER ACCIDENT i 75 % ELS 11 PRIMERS *DIAS I 100 % A PARTIR DEL *DOCEABO *DIA PER A *ENFEMEDAD, és proposta acceptada per tots.
  • SEGUR ACCIDENT, la patronal argumenta no poder millorar els capitals de cobertura per l'increment que les companyies d'assegurances van a aplicar sobre les primes vigents.
  • CCOO reclama una millora important sobre els capitals de cobertura.
  • VAL *GUARDERIA, és el tema que ens té estancats, la patronal ha ofert 330 € a l'any per fill menor de 3 anys en guarderia, durant el 2004 i 2005.


Per a CCOO és indispensable millorar les quanties del val, 400 € el 2004 i 600 € per al 2005. La posició de la patronal sembla no avalar les seves declaracions, en les quals diuen actuar en les empreses per a aconseguir la Conciliació de la Vida Familiar i Laboral.

Infórmate

CCOO Servicios es un sindicato, es Comisiones Obreras en los sectores de Comercio, Financiero, administrativo, de las TIC, Hostelería, Contact-center, Oficinas, Turismo... Leer más


Síguenos en Telegram

Dónde estamos


OFICINAS CENTRALES
Ramírez de Arellano, 19
28043 Madrid
Tel: 91 540 92 82
Asesoría Madrid 91 536 51 63-64
Otras Comunidades
Fax: 91 559 71 96
Email: contacta@servicios.ccoo.es