Archivado en Comunicats, Ocupacio

ETT: Un pas ENDAVANT en la normalizaci贸 sectorial


Els treballadors i treballadores de les Empreses de Treball Temporal estan decidint qui els representen. A poc a poc les plantilles de les empreses de treball temporal avancen en la defensa dels seus interessos.


pdf
print
pmail
La seva participaci贸 en la definici贸 dels eixos del IV Conveni Sectorial, actualment en negociaci贸, mitjan莽ant les enquestes que es van realitzar, ha estat un dels passos donats cap a aquesta normalitzaci贸.

L'elecci贸 de delegats i delegades en les empreses de treball temporal, permetr脿 arribar a acords en les mateixes sobre mat猫ries que, fins ara, eren decisi贸 de les pr貌pies empreses, sent necessari desenvolupar i millorar el Conveni Col路lectiu Sectorial. 脡s una situaci贸 que, encara que nova en gaireb茅 totes les empreses del Sector, est脿 conformant una realitat en la qual els treballadors i treballadores de ETT,s a trav茅s dels seus representants sindicals, participen cada vegada m茅s en el disseny de les relacions laborals i de les seves condicions de treball.

ELECCIONS SINDICALS EN ALTA GESTIONRecentment ha finalitzat el proc茅s d'eleccions sindicals en ALTA GESTION una de les grans empreses del sector. En aquest proc茅s s'han elegit 23 delegats i delegades, entre les prov铆ncies de Madrid, Barcelona, Val猫ncia, Biscaia, Navarra, Sevilla, Huelva i M脿laga. El resultat en l'empresa ha estat:

CC OO 15 DELEGATS. UGT: 8 DELEGATS.

Aquest 煤ltim resultat electoral permet dibuixar en el sector de les empreses de treball temporal, un mapa sindical molt semblant al que es d贸na en la Federaci贸 de Serveis Financers i Administratius de CCOO, COMFIA-CCOO, on obtenim la representaci贸 majorit脿ria dels treballadors dels distints sectors que la conformen (banca, caixes estalvi, segurs, serveis administratius, etc).

Aix铆, en el sector de ETT,s, la representativitat dels sindicats que participen en els processos d'eleccions sindicals 茅s, actualment, la seg眉ent:


CC OO: 155 DELEGATS
UGT: 144 DELEGATS
ALTRES SINDICATS: 20 DELEGATS

Agra茂m el suport que els treballadors i treballadores han donat a les nostres candidatures, recentment els d'ALTA GESTIONi abans els de la resta d'empreses que han celebrat eleccions sindicals. Esperem cobrir satisfact貌riament les expectatives que han dipositat en nosaltres i vam animar als treballadors i treballadores de les empreses que encara no han elegit delegats sindicals a elegir, d'entre els seus propis companys i companyes, els seus representants. 脡s la millor manera de buscar solucions als problemes que es puguin donar en les empreses i a defensar les condicions laborals i els interessos de tots.

SOBRE L'IV CONVENI DE *ETT'sL'煤ltima reuni贸 de la Taula, celebrada el passat dia 12 de desembre, va constatar que les posicions entre la patronal i *CCOO, estan ara per ara, bastant allunyades. Aix铆 estan les coses:


  • SALARIS: La patronal no millora la seva oferta, basada en l'increment del 3,5% per al 2003, i l'IPC PREVIST + 1 PUNT, AMB ADEQUACI脫 A L'IPC REAL, AL FINALITZAR L'ANY, (PAGADOR EN EL PRIMER TRIMESTRE DE L'ANY SEG脺ENT), per als seg眉ents 2004 i 2005.
  • CCOO ent茅n que no hi ha millora en salaris si no hi ha un INCREMENT MAJOR QUE L'IPC REAL EN LES TAULES SALARIALS.
  • JORNADA: La difer猫ncia radica aqu铆 en el limitat de la reducci贸 que proposa la patronal: 8 HORES MENYS EN COMPUTO ANUAL, al final de la vig猫ncia del Conveni, aplicat en 1 dia m茅s de llic猫ncia. Les vacances pretenen que siguin de 30 dies naturals.
  • CCOO proposa que la reducci贸 sigui de 16 hores i la seva concreci贸 en 23 *DIAS LABORABLES DE VACANCES, i UN DIA MES D'ASSUMPTES PROPIS ( 3+1) PER AL 2004, I ALTRE MES PER AL 2005 (4+1).
  • CARRERA PROFESSIONAL: aqu铆 hi ha acord, concretat en la Comissi贸 que es constituir脿 a aquest efecte de treballar en l'adequaci贸 de nivells professionals i funcions, amb nous nivells de retribuci贸, que comen莽aria a funcionar durant el 2004.
  • BENEFICIS SOCIALS: *IT, 100% EN BAIXA PER ACCIDENT i 75 % ELS 11 PRIMERS *DIAS I 100 % A PARTIR DEL *DOCEABO *DIA PER A *ENFEMEDAD, 茅s proposta acceptada per tots.
  • SEGUR ACCIDENT, la patronal argumenta no poder millorar els capitals de cobertura per l'increment que les companyies d'assegurances van a aplicar sobre les primes vigents.
  • CCOO reclama una millora important sobre els capitals de cobertura.
  • VAL *GUARDERIA, 茅s el tema que ens t茅 estancats, la patronal ha ofert 330 聙 a l'any per fill menor de 3 anys en guarderia, durant el 2004 i 2005.


Per a CCOO 茅s indispensable millorar les quanties del val, 400 聙 el 2004 i 600 聙 per al 2005. La posici贸 de la patronal sembla no avalar les seves declaracions, en les quals diuen actuar en les empreses per a aconseguir la Conciliaci贸 de la Vida Familiar i Laboral.