Archivado en Comunicats, Previsio Social

CGT signa un acord en el qual el 40% dels treballadors perden diners

Prejubilacions Banco Guipuzcoano

Fins ara, "Banco Guipuzcoano" tenia el "dubtós honor" de ser el banc que pitjor prejubilava als seus treballadors en el sector de banca.


pdf print pmail

A partir de l'acord signat per CGT, que té representació sindical només a Madrid i representa el 13,85% en el banc, no només segueix prejubilant pitjor que la resta de la banca, sinó que entorn del 40% dels treballadors que es prejubilen, el faran pitjor encara que abans, pitjor que com els prejubilava el banc.

Els treballadors que surten perjudicats per l'acord de CGT, són aquells que no tinguin cotitzacions a la Seguretat Social abans del 1-1-67 i que, per tant, abans de l'acord es jubilaven als 65 anys, amb el 100% de la seva pensió de Seguretat Social.

Ara, amb l'acord de CGT, s'haurien de jubilar als 62 anys, amb el que la seva pensió de Seguretat Social no serà del 100%. Serà entre el 76% o el 82%, en funció dels anys de cotització a la Seguretat Social i aquesta pèrdua de pensió és major del que guanyen amb l'acord durant l'etapa de prejubilació.

No estem plantejant una diferència de criteris o d'opinions, és un simple i senzill problema de matemàtiques, que es pot demostrar a qui vulgui. Amb els mateixos criteris i hipòtesis tècniques, la suma del que un treballador cobra durant la prejubilació, més el que cobra durant la jubilació, és menor amb les condicions de l'acord de CGT que com prejubilava abans el banc.

No es pot al·legar que és un "error" o un problema d'ignorància, perquè CC.OO. va advertir prèviament a CGT d'aquesta circumstància i, a pesar d'això, CGT ha signat l'acord.

No és un problema derivat de la Llei 35/2002, que s'aplica en aquest acord, com en tots els quals s'estan signant en el sector, perquè això no passa en cap altre banc on s'han signat acords de prejubilacions, aplicant aquesta Llei.

Tampoc és excusa el qual es digui que l'acceptació de la prejubilació és voluntària, faltaria més. En tots els bancs són voluntàries, però amb aquest acord CGT deixa a aquests treballadors entre l'acceptació de les seves condicions o el no-res, és a dir, la no prejubilació.

L'acord, pel que coneixem, no s'ajusta a dret en el seu conjunt, a més de contenir algunes inseguretats jurídiques concretes. Els nostres serveis jurídics estudiaran amb detall el text definitiu, quan se'ns faciliti i, si confirmem aquesta opinió, interposarem les corresponents demandes per a intentar evitar la viabilitat legal d'aquest acord.

Sembla que a CGT, que es passa la vida criticant el que fem els sindicats majoritaris, li perden les presses o l'afany de protagonisme, per no pensar altres motius pitjors, encara que sigui a costa dels interessos dels treballadors.

Tots prendrem nota d'aquesta nova "lliçó de sindicalisme".

Infórmate

CCOO Servicios es un sindicato, es Comisiones Obreras en los sectores de Comercio, Financiero, administrativo, de las TIC, Hostelería, Contact-center, Oficinas, Turismo... Leer más


Síguenos en Telegram

Dónde estamos


OFICINAS CENTRALES
C/ Albasanz, 3 1º Planta
28037 Madrid
Tel: 91 540 92 82
Asesoría Madrid 91 536 51 63-64
Otras Comunidades
Fax: 91 559 71 96
Email: contacta@servicios.ccoo.es