Archivado en Comunicats, Previsio Social

Prejubilacions Banco Guipuzcoano

CGT signa un acord en el qual el 40% dels treballadors perden diners


Fins ara, "Banco Guipuzcoano" tenia el "dubt贸s honor" de ser el banc que pitjor prejubilava als seus treballadors en el sector de banca.


pdf
print
pmail
A partir de l'acord signat per CGT, que t茅 representaci贸 sindical nom茅s a Madrid i representa el 13,85% en el banc, no nom茅s segueix prejubilant pitjor que la resta de la banca, sin贸 que entorn del 40% dels treballadors que es prejubilen, el faran pitjor encara que abans, pitjor que com els prejubilava el banc.

Els treballadors que surten perjudicats per l'acord de CGT, s贸n aquells que no tinguin cotitzacions a la Seguretat Social abans del 1-1-67 i que, per tant, abans de l'acord es jubilaven als 65 anys, amb el 100% de la seva pensi贸 de Seguretat Social.

Ara, amb l'acord de CGT, s'haurien de jubilar als 62 anys, amb el que la seva pensi贸 de Seguretat Social no ser脿 del 100%. Ser脿 entre el 76% o el 82%, en funci贸 dels anys de cotitzaci贸 a la Seguretat Social i aquesta p猫rdua de pensi贸 茅s major del que guanyen amb l'acord durant l'etapa de prejubilaci贸.

No estem plantejant una difer猫ncia de criteris o d'opinions, 茅s un simple i senzill problema de matem脿tiques, que es pot demostrar a qui vulgui. Amb els mateixos criteris i hip貌tesis t猫cniques, la suma del que un treballador cobra durant la prejubilaci贸, m茅s el que cobra durant la jubilaci贸, 茅s menor amb les condicions de l'acord de CGT que com prejubilava abans el banc.

No es pot al路legar que 茅s un "error" o un problema d'ignor脿ncia, perqu猫 CC.OO. va advertir pr猫viament a CGT d'aquesta circumst脿ncia i, a pesar d'aix貌, CGT ha signat l'acord.

No 茅s un problema derivat de la Llei 35/2002, que s'aplica en aquest acord, com en tots els quals s'estan signant en el sector, perqu猫 aix貌 no passa en cap altre banc on s'han signat acords de prejubilacions, aplicant aquesta Llei.

Tampoc 茅s excusa el qual es digui que l'acceptaci贸 de la prejubilaci贸 茅s volunt脿ria, faltaria m茅s. En tots els bancs s贸n volunt脿ries, per貌 amb aquest acord CGT deixa a aquests treballadors entre l'acceptaci贸 de les seves condicions o el no-res, 茅s a dir, la no prejubilaci贸.

L'acord, pel que coneixem, no s'ajusta a dret en el seu conjunt, a m茅s de contenir algunes inseguretats jur铆diques concretes. Els nostres serveis jur铆dics estudiaran amb detall el text definitiu, quan se'ns faciliti i, si confirmem aquesta opini贸, interposarem les corresponents demandes per a intentar evitar la viabilitat legal d'aquest acord.

Sembla que a CGT, que es passa la vida criticant el que fem els sindicats majoritaris, li perden les presses o l'afany de protagonisme, per no pensar altres motius pitjors, encara que sigui a costa dels interessos dels treballadors.

Tots prendrem nota d'aquesta nova "lli莽贸 de sindicalisme".