Archivado en Comunicats, Salari, beneficis socials

Particularitats de la nòmina de gener a Banc Sabadell

27-01-11 L'any passat es van negociar diferents aspectes de la nostra remuneració que entren en vigor aquest gener, la qual cosa fa que la nòmina d'aquest mes sigui una mica especial. De les particularitats d'aquesta nòmina cal destacar.


Este artículo se publicó originalmente en Banco Sabadell (CCOO Grupo Banco Sabadell) ,


pdf print pmail

Untitled Document

Particularitats de la nòmina de gener

L'any passat es van negociar diferents aspectes de la nostra remuneració que entren en vigor aquest gener, la qual cosa fa que la nòmina d'aquest mes sigui una mica especial. De les particularitats d'aquesta nòmina cal destacar:

P.PE El prorrateig de les pagues extres del CCB. Aquest concepte nou de la nòmina reflectirà una dotzena part de la suma de les pagues extraordinàries que cobrem, excepte la d'estiu i Nadal, compostes per la suma dels conceptes de salari base i antiguitats. Per a la majoria d'empleats i empleades són 3,5 pagues i per als qui cobren la paga de festes suprimides, es prorratejaran 3,846 pagues.

Ascensos per antiguitat. En la nòmina de gener, totes les persones que arribin als quatre anys de antiguitat o més en la categoria XI o X, passaran a tenir la categoria X o IX, respectivament. Les que tenen la categoria IX i fa divuit anys o més que són a l'empresa quedaran assimilats en salari al nivell VIII. Si es cobra el plus B.51 - Complement personal, aquest s'absorbirà i es compensarà amb l'import que comporta el canvi de categoria. Aquests ascensos seran d'aplicació general en el futur.

Ascensos per funció. Les persones que tinguin funcions de gestor comercial, analista de riscos, responsable de servei al client o gestor comercial i de servei i acumulin més de sis mesos en l'any passat o vuit en els dos últims, se'ls assignarà el salari i el nivell VIII com a mínim. Aquests ascensos seran d'aplicació general en el futur.

També cal destacar que com és habitual i amb una periodicitat anual, en la nòmina de gener, els empleats i les empleades que cobren el concepte J.11 - Economat veuran actualitzat l'import amb l'increment del 3% sobre la quantitat cobrada el gener de 2009. També constarà l'aportació que es fa en el Pla de Pensions amb el concepte J.12, que per a les persones que van entrar abans de març de 1980 serà de 496,35 euros i de 762,08 euros per a la resta.

  A més a més, sobre aquest concepte últim s'aportaran els endarreriments per la desviació de l'1% de l'IPC per sobre de l'increment del conveni de 2010 (2%). Els endarreriments de la resta de conceptes salarials o beneficis socials es pagaran el febrer.

Hi ha també uns CONCEPTES EXCEPCIONALS que com a conseqüència del pacte de prorrateig s'abonaran en aquesta nòmina a aquelles persones que l'octubre de l'any passat van optar per cobrar en efectiu, en lloc d'accions del banc:

P.02 Participacions de beneficis de març. En la nòmina de gener es cobrarà l'1,75 paga de beneficis que s'hauria de cobrar el mes de març.

P.90 Liquidació pel canvi de meritació GBS. Aquest deute es va generar als treballadors i treballadores que estaven en actiu abans de l'1 de gener de 2005 i no provenien de Banco Atlántico. A partir d'aquell dia es van canviar els períodes de meritació de les pagues extres i van passar a meritar en l'any natural, excepte les pagues d'estiu i Nadal, que meriten només el primer semestre i el segon, respectivament. L'import del deute és d'un 76% d'una paga extra, però si es cobren festes suprimides és d'un 102%. En cas que un empleat o empleada hagi tingut una quitança amb posterioritat per motiu d'una excedència, ara no la cobrarà perquè ja es va liquidar en la quitança.

P.91 Liquidació conceptes voluntaris. Aquest deute afecta els empleats i les empleades que estaven en actiu abans de l'1 de gener de 2003, que cobraven plusos voluntaris i que actualment continuen cobrant el B.50 - Millora voluntària. En aquella data, el banc va passar de pagar els conceptes voluntaris de 14 pagues a 12 i va generar un deute que és igual al 50,486% de l'import cobrat el mes de setembre en el plus B.50. Com en el concepte anterior, aquest deute pot haver estat liquidat en cas d'haver fet una excedència.

Us continuarem informant de tot.

Gener de 2011

Infórmate

CCOO Servicios es un sindicato, es Comisiones Obreras en los sectores de Comercio, Financiero, administrativo, de las TIC, Hostelería, Contact-center, Oficinas, Turismo... Leer más


Síguenos en Telegram

Dónde estamos


OFICINAS CENTRALES
C/ Albasanz, 3 1º Planta
28037 Madrid
Tel: 91 540 92 82
Asesoría Madrid 91 536 51 63-64
Otras Comunidades
Fax: 91 559 71 96
Email: contacta@servicios.ccoo.es