Archivado en Comunicats, Ocupacio

CCOO continua les mobilitzacions a Hewlett Packard en protesta pels més de 50 acomiadaments arreu de l’estat

El dimarts 16 de novembre, a partir de les 12.30 hores, els representants sindicals i treballadors de les diferents empreses de la multinacional Hewlett Packard, a Madrid, Barcelona, Zaragoza, València, León i Oviedo, inclosa la seu situada a Sant Cugat del Vallès, tenen previst seguir amb el calendari de mobilitzacions per protestar pels al voltant de 50 acomiadaments realitzats recentment per la companyia en tota Espanya, 16 d'ells en el centre de Sant Cugat, sota el lema: "No als acomiadaments en el grup HP. Per un pla d'ocupació JA".


pdf print pmail

Els cobdiciosos plans de deslocalització de la multinacional americana a altres països com Eslovàquia, Malàisia, Índia i Costa Rica han acabat amb centenars de llocs de treball en els últims mesos i posen en perill molts més a curt termini. Això, unit a la subcontractació generalitzada de treball, suposa una clara precarització de l'ocupació que està provocant un degoteig d'acomiadaments de personal fix de plantilla.

Les seccions sindicals de COMFIA-CCOO considera inacceptable i intolerable aquesta pràctica d’HP, més encara tenint en compte els milions d'euros de beneficis que mes a mes s'embutxaca l'empresa i el nivell de subvencions públiques que aquesta ha rebut i segueix rebent en alguns territoris.

Segons les informacions que arriben des del Comitè Europeu d'HP, on es va anunciar que el "bestshoring agressiu" anava a afectar de ple a Espanya en 2010 i 2011, l'any que ve es podria presentar bastant pitjor. Els delegats de COMFIA-CCOO expressen que hi ha un temor fundat al fet que la situació empitjori i al fet que els acomiadaments s'incrementin en el primer semestre de 2011.

El grup HP té al voltant de 8.000 treballadors en tota Espanya i és un dels gegants informàtics i d'externalització de serveis per a empreses més potents del mercat internacional.

Encara que això no signifiqui que tingui als seus treballadors en condicions favorables. Aquestes mobilitzacions aniran incrementant el seu nivell i abast en la mateixa proporció en què les reivindicacions dels treballadors siguin desateses i la seva seguretat amenaçada.

CONCENTRACIONS - dimarts 16 de novembre:

Sant Cugat:de 12.30 a 13.30 hores. Sant Cugat, polígon de Ca Sant Joan. Agda. de la Generalitat

Madrid: de 12.00 a 13.00 hores Entrada Principal Oficina HP

Zaragoza: de 12.00 a 13.00 hores, a les portes de la DGA. Concentració de delegats.

València: de 12.00 a 13.00 hores Entrada Principal Oficina HP

León: de 12.00 a 13.00 hores Entrada Principal Oficina HP

Oviedo: de 12.00 a 13.00 hores Entrada Principal Oficina HP

COMFIA-CCOO

Infórmate

CCOO Servicios es un sindicato, es Comisiones Obreras en los sectores de Comercio, Financiero, administrativo, de las TIC, Hostelería, Contact-center, Oficinas, Turismo... Leer más


Síguenos en Telegram

Dónde estamos


OFICINAS CENTRALES
C/ Albasanz, 3 1º Planta
28037 Madrid
Tel: 91 540 92 82
Asesoría Madrid 91 536 51 63-64
Otras Comunidades
Fax: 91 559 71 96
Email: contacta@servicios.ccoo.es