Archivado en Comunicats, Previsio Social

CC OO reclama al Banc d'Espanya que reconsideri la seva posició i permeti pre-jubilar contra reserves

La Federació de Serveis Financers i Administratius de Comissions Obreres ha reclamat al Banc d'Espanya que reconsideri la seva posició i permeti a la banca pre-jubilar contra reserves, per a evitar que diversos centenars i potser milers de treballadors vegin afectades els seus pre-jubilacions per aquest impediment i es causi un gran impacte al compte de resultats de les entitats.


pdf print pmail

Per a COMFIA – CC OO el comunicat del banc emissor descartant la possibilitat de carregar contra reserves les pre-jubilacions és negatiu, per extemporani, al produir-se a 17 dies de tancar l'exercici, i pels problemes laborals i de resultats que poden derivar-se.

De tots és conegut que les Normes Internacionals de Comptabilitat, en vigor a Espanya a partir del 1 de gener de 2005, no permeten aquesta pràctica que és habitual en el nostre país. Però també és conegut que en els últims anys aquesta pràctica ha permès una reordenació no traumàtica del sector i ha facilitat, especialment en els processos de fusió, un consens i uns compromisos de solucions ordenades en la reestructuració de les plantilles.

Un any en el qual s'han produït dos importants fusions, Barclays - Zaragozano i Sabadell - Atlàntic, i en el qual encara subsisteixen necessitats de les fusions de SCH i BBVA, no sembla el moment de fer el tancamanet. Els bancs i sobretot els grans van ampliar els seus plans de pre-jubilació al setembre, com a conseqüència del que es va interpretar com picada d'ullet positiva del Banc d'Espanya sobre la possibilitat de carregar contra reserves.

És imprescindible que el supervisor arribi a un acord que permeti a la banca carregar a reserves almenys la part del lleó de les pre-jubilacions i que les entitats es comprometin a dur la resta contra resultats perquè, en cas contrari, no sembla que l'impacte fos assumible en el compte de resultats i podria suposar un problema per a diversos centenars de treballadors que poden veure's afectats si es redueixen el nombre de les pre-jubilacions ofertes.

El cost mig estimat per pre-jubilació és d'uns 210.354 euros (uns 35 milions de les antigues pessetes), el que en el cas dels dos grans consumiria de 35.000 a 40.000 milions de les antigues pessetes (210,35 a 240,40 milions d'euros), si es produeixen totes les sortides anticipades previstes i/o compromeses.

Un important nombre de treballadors corren el risc de no poder pre-jubilar-se si la banca retalla ara el nombre de baixes ofertes, a més de l'impacte que pugui tenir sobre la cotització de les accions si es paga contra resultats i això obliga a revisar a la baixa les seves previsions de beneficis.

Confiem que la decisió comunicada no sigui definitiva i que el Banc d'Espanya pugui reconsiderar la seva posició. Facilitaria amb això fer possible el consens compromès en el nostre sector per a reordenar les plantilles, tant aquest any com en el futur, i afavoriria igualment la bona salut del nostre sistema financer.

14 de desembre de 2004

Infórmate

CCOO Servicios es un sindicato, es Comisiones Obreras en los sectores de Comercio, Financiero, administrativo, de las TIC, Hostelería, Contact-center, Oficinas, Turismo... Leer más


Síguenos en Telegram

Dónde estamos


OFICINAS CENTRALES
C/ Albasanz, 3 1º Planta
28037 Madrid
Tel: 91 540 92 82
Asesoría Madrid 91 536 51 63-64
Otras Comunidades
Fax: 91 559 71 96
Email: contacta@servicios.ccoo.es